Buszując po Youtube natrafiłem na bardzo ciekawą technikę druku trójwymiarowego. Jest to metoda, która ma mniejsze pole zastosowania od przeciętnych drukarek 3D, ponieważ wszystko jest robione z "arkuszu" materiału i nie stworzy się na przykład figurki do gry planszowej. Mimo tej niedoskonałości to bardzo ciekawy pomysł na druk prostych rzeczy, bo im prostsza rzecz, tym większa różnica w czasie jej wykonania w stosunku do klasycznych drukarek 3D (na korzyść przedstawionej drukarki).
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 15:58
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
59 minut temu
nie no zajebiste... ale tak patrzą na tą marzynkę z laserem i coś mi się wydaje że jest w CHUJ droższa od "zwykłej" drukarki 3D (ok 2000-3000 zł)
Ale jeżeli możesz "wydrukować" sobie cały arsenał kałachów, z których spokojnie wystrzelisz po 2 magazynki, to chyba warto. Świat bez gimbazy byłby taki piękny
Sadyzm aż wycieka z ekranu
Bardziej zastanawiające od tej maszyny jest to, że ten kolo programuje tą "drukarkę" poprzez worda...
Zwykly laser o malej mocy tnacy/podgrzewajacy plexi... nie ma podajnika materialu - nie ma drukarki
ramzei miałem własnoręcznie zbudowaną frezarkę 3 osiową CNC i program możesz napisać w notatniku jak masz podstawową wiedzę o kodzie G.... pl.wikipedia.org/wiki/G_code
Co do projektowania elementów to może być dowolny program z którego rysunek da się zapisać np. formacie dwg.
Co do projektowania elementów to może być dowolny program z którego rysunek da się zapisać np. formacie dwg.
No dobra tylko idea drukarek 3d to możliwość drukowania każdej pokręconej rzeczy jaką ktoś stworzy w komputerze. Tutaj czas jest drugorzędny, bo przygotowuje się projekty spersonalizowane i unikalne bez konieczności tworzenia np. formy do odlewu.
Jednym słowem, na chuj szybko produkować podstawki do długopisów jak takie coś chińczyk potrafi zrobić na osobnej linii produkcyjnej w ilości x tysięcy sztuk dziennie?
Unikalne podstawki pod długopisy nie wchodzą w grę za bardzo, bo jeśli sobie skomplikujesz za bardzo projekt to Ci się najzwyczajniej nie wydrukuje. A i jeszcze koszta, za 20 000$ chińczyka sobie kupisz na własność a jak się dobrze potargujesz to dwóch.
I w ogóle zbanujcie tego naganiacza do internetowej piramidy, który zarejestrował się pół godziny temu.
Jednym słowem, na chuj szybko produkować podstawki do długopisów jak takie coś chińczyk potrafi zrobić na osobnej linii produkcyjnej w ilości x tysięcy sztuk dziennie?
Unikalne podstawki pod długopisy nie wchodzą w grę za bardzo, bo jeśli sobie skomplikujesz za bardzo projekt to Ci się najzwyczajniej nie wydrukuje. A i jeszcze koszta, za 20 000$ chińczyka sobie kupisz na własność a jak się dobrze potargujesz to dwóch.
I w ogóle zbanujcie tego naganiacza do internetowej piramidy, który zarejestrował się pół godziny temu.
@Fire_Penguin, największy gimbus intelektualny to ty. Gdyby wybić gimbusów to nikt powyżej 13 roku życia od teraz nie będzie żył. Ja mam 18 lat, w przyszłości pójdę do pracy i będę pracował na emeryturę moich rodziców. A kto będzie pracował na moją? Nikt bo jakiś idiota zabije wszystkich 13+ gdyż uznaje się za tak wysoko postawionego i rozwinionego iż uważa, że nikt oprócz niego nie ma prawa bytu. Zgiń!
"Nie dyskutuj z idiotą,bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem""Zwierzęta w ogrodzie patrzyły to na świnię,to na człowieka,potem znów na świnię i na człowieka,ale nikt już nie mógł się połapać,kto jest kim
@up
on tylko żartował
on tylko żartował
Laser Origami? Oni wiedzą co to jest origami czy tak tylko pierdolą, bo fajnie brzmi?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów