📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
Piękna sprawa Serio aż chce się żyć jak ogląda się takie piękne widoczki Człowiek nawet sobie nie zdaje sprawy w jakim pięknym kraju żyje!
Ogólnie jak jest pogoda to widoki extra. Ale jak na szczycie są chmury, to na 30 metrów nic nie widać, i z pięknych widoków nici.. A zwykle jednak tak na szczycie Rys jest.
Ale wejść zawsze warto.
Ale wejść zawsze warto.
jak się waży 100kg to też można czymś takim latać??
pewnie, że tak!
Latać może właściwie każdy. Dla cięższych pilotów są paralotnie o odpowiednio większej powierzchni. Uprząż dobiera się do wagi i wzrostu
a jak 200 kilo ważę?
jak się waży 100kg to też można czymś takim latać??
Tu już będą potrzebne silniki.
Nie mam czasu
Mysz_Kamiki napisał/a:
a jak 200 kilo ważę?
To latasz na skrzydle tandemowym o pow. ok 40m2 i po problemie (oczywiście musisz być w stanie wykonać odpowiedni rozbieg lub zastosować start alpejski). Niestety do polskich gór mam daleko i tam nie latałem ale po tym filmie nabrałem strasznej ochoty na odwiedzenie rodzimych szczytów. Wspaniały lot i montaż ;D
Piękna sprawa
[video] [/video]
[video] [/video]
masabitumiczna napisał/a:
pewnie, że tak!
poczytam coś głębiej na ten temat, bo szczerze mnie zainteresowało
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów