Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Kierowca ma przejebane. Będą go ruchać w jego tłustą dupę klawisze na spacerniaku.
"Do 10 roku życia dziecko poruszające się na rowerze musi znajdować się pod opieką osoby dorosłej. Zgodnie z prawem, taki uczestnik ruchu drogowego traktowany jest jak pieszy."
Kierowca ma przejebane. Będą go ruchać w jego tłustą dupę klawisze na spacerniaku.
a juz wiem dlaczego prawko zabrali. od wjechania minely 4 skundy to musial sie w telefon gapic chuj
a juz wiem dlaczego prawko zabrali. od wjechania minely 4 skundy to musial sie w telefon gapic chuj
Powiem Ci że człowiek w takiej sytuacji jest w szoku, miałem podobną akcję z dziadkiem który rowerem wyjechał mi z podporządkowanej. Z 5 sekund totalnego szoku.
Ten policjant to ciamajda. Zna przepisy ruchu drogowego jak ja tore żydowską. Przejście dla pieszych. Każdy rowerzysta czy ma lat 5 czy 105 wjeżdżając na pasy rowerem popełnia wykroczenie. Kierowca, któremu zatrzymano prawo jazdy powinien złożyć zażalenie do Komendanta Policji, w swoim miejscu zamieszkania za bezpodstawne zatrzymanie prawa jazdy.
Masz rację co do wjechania na pasy przez osobę na rowerze ale dziecko z filmu traktowane jest jak pieszy. Mały był na końcu przejścia co oznacza że gość mógł go zauważyć. Z jakichś powodów nie zauważył i nie zahamował. Co innego by było gdyby dzieciak mu bezpośrednio przed maskę wjechał. Tu są dwie sprawy. Matka, która nieupilnowana dziecka i naraziła go na uszczerbek na zdrowiu lub śmierć, oraz kierowca, który potrącił dziecko na pasach. Ogólnie ciężki temat.
Dzieciak wjechał na pasy w 9 sekundzie filmiku, a został skasowany w 11 sekundzie; całość akcji trwała 2 sekundy. Zakładając, że standardowy czas reakcji (wciśnięcia hamulca) wynosi ok. 1 sekundy, a czas zatrzymania z dozwolonej prędkości 50km/godz. jest dłuższy niż 1 sekunda, kierowca nie miał szans na uniknięcie wypadku. Dlatego przed sądem się wybroni. Zatrzymanie mu prawa jazdy to zwykłe kurestwo, za które zapłacą podatnicy.
Dzieciak wjechał na pasy w 9 sekundzie filmiku, a został skasowany w 11 sekundzie; całość akcji trwała 2 sekundy. Zakładając, że standardowy czas reakcji (wciśnięcia hamulca) wynosi ok. 1 sekundy, a czas zatrzymania z dozwolonej prędkości 50km/godz. jest dłuższy niż 1 sekunda, kierowca nie miał szans na uniknięcie wypadku. Dlatego przed sądem się wybroni. Zatrzymanie mu prawa jazdy to zwykłe kurestwo, za które zapłacą podatnicy.
Nauczcie się że przed przejściem dla pieszych należy zachować szczególną uwagę. Tak było już 20 lat temu
Gdyby ich nie było, kierowca zauważyłby srula na rowerze z nieogarniętą madką.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów