18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 19:40
McDonaldowe rewelacje
Louve • 2012-01-17, 13:33
Kto odgadnie, które z McDonaldowych jedzonek znajduje się na zdjęciu?

Nie, to nie lody.

Przywitajcie się z mechanicznie rozdzielonym kurczakiem.
Wszystko, co kurczakowe w McDonald's, jest właśnie z tego tworu. Nuggetsy i paszteciki, wkłady do kanapek. Ponad to, również z tego specyfiku bywają mrożone wytwory kurczakowe w sklepach.

Zasadniczo polega to na rozbiciu kurczaka w całości i przeciśnięciu go przez sito. Kości, dzióbki, oczy, wnętrzności, całość kurczaka - po procesie wygląda właśnie tak. Różowo.

Co więcej, ponieważ roi się w tym od bakterii, jest myte amoniakiem. Dokładnie - moczy się tę masę w amoniaku. Naprawdę.

Następnie, ponieważ smakuje po tych procesach obrzydliwie, zostaje poddane "przesmakowaniu" sztucznymi smakami. Dodatkowo, ponieważ jest dziwnie różowe, zostaje zabarwione sztucznymi barwnikami.

Ale hej, koniec końców - smakuje...

Btw to nie hejt na maka, ino znaleziona ciekawostka

Smacznego
Zgłoś
sauerps 2012-01-17, 16:08
Kiedy jej big maca jakoś przestaje mnie to ruszać ;D
Zgłoś
L................a 2012-01-17, 16:14 1
Kiedyś był w TV taki program o oszczędzaniu i gościu pokazywał dzieciakom takie obrzydliwe resztki z kurczaka, po czym to przy nich zmielił i zrobił im z tego kotlety. Jadły, aż im się uszy trzęsły. I bez przesady, jakieś ścięgna, nie ścięgna to też odżywcze rzeczy, tylko w innej postaci.
Zgłoś
JozinZBazin 2012-01-17, 16:34
Kurwa, właśnie skończyłem jeść ichnie Nuggetsy. :/

Co prawda wiem, że ten pseudokurczak z McD robi się z MoM, ale jak sobie to człowiek uświadomi przy jedzeniu to jest niefajnie.
Zgłoś
alalai 2012-01-17, 16:38
całość kurczaka zmielona nie jest najgorsza w sumie, fakt faktem zjadliwe bez obrzydzenia ale jak odpady wcześniejsze czyli główy itp także nie z kurczaków ale tez z trzody przerabiają, to nie jest juz tak pięknie. może ktoś zrobi na ten temat materiał jakiś?
Zgłoś
wlochaty86 2012-01-17, 17:09 5
Zgłoś
Bila 2012-01-17, 17:12
BongMan napisał/a:

Srości, sróbki, sroczy, sręczności, srałość srurczaka! Brednie wyssane z palca (chociaż mogłaś też wyssać z innej części ciała). Już nie przesadzaj. Mięso z kurczaka zmielone i doprawione jakimś gównem - tak. Ale za chuja dzwona nie uwierzę, że mielą je w całości. Gdyby tak było to pierwsza inspekcja i McDonalds się zamyka. PS: Oczywiście nie twierdzę, że McDonalds jest zdrowy i bynajmniej tam nie jadam, ale wkurwia mnie to wyolbrzymianie i przeinaczanie. Niedługo jakiś pojeb powie, że w McDonalds podają gówno jako kurczaka.

Powiem tak,w dupie byłeś i gówno widziałeś,pożyjesz trochę na tym świecie to może zmądrzejesz.To ciekawe co w parówkach masz,każdy dietetyk ci powie żeby tego gówna nie dotykać.W szynce jest około 20% mięsa,to ciekawa co stanowi resztę.
Zgłoś
chybeck 2012-01-17, 17:20
jak wstawiać coś obrzucającego firmę błotem, to wstawiać rzetelnie. oto link do prawdziwego artykułu o tej substancji, która faktycznie jest kurczaczkiem i to przemielonym i doprawionym jednak bez kości, oczu, dzioba i tym podobnych. chyba za dużo forum wegetariańskich zwiedził ten artykuł zanim dotarł do ~louve.

http://www.momgoesgreen.com/chicken-nuggets-what-are-they-anyhow/
Zgłoś
max1522 2012-01-17, 17:47
to sie nazywa mięso oddzielone mechanicznie czyli tłuszcze skóry itp co sieda zmielić kości nie ma spoko i jest to praktycznie w każdej parówce jakiejs kiełbasie pasztecie itp będziesz w sklepie to przeczytaj skład.
Zgłoś
Louve 2012-01-17, 17:50
@chybeck wystarczyło przeczytać komentarze, żeby zobaczyć, że już przyznałam rację komuś wyżej piszącemu odnośnie braku tam dzioba. Poza tym reszta dokładnie się zgadza z artykułem, który podrzuciłeś, więc nie musiało przechodzić przez fora wegetariańskie, a przez nieumiejętnego tłumacza. A dodawałam też, że przepisałam ze źródła tak, jak było.

A jakbyś był tak rzetelny, jak każesz być innym, to nie miałbyś jedynego tematu w było.pl, bo byś rzetelnie sprawdził, czy się wcześniej na sadolu nie pojawił
Zgłoś
~PowerBoBass 2012-01-17, 18:26
Kurna, też zgłodniałem

Dziś większość żywności jest konserwowana, barwiona i chuj wie co jeszcze robiona. Wędliny, połowa pieczywa, nabiał, kurwa wszystko. A jak mi się trafi chrząstka w nuggetsie, to plunę nią pod stolik i będę jadł dalej, bo u Mamy w 100% naturalnym bigosie też się chrząstki trafiają
Zgłoś
Alonso 2012-01-17, 18:30
i tak wszystko smakuje jak kurczak. Nawet człowiek
Zgłoś
chybeck 2012-01-17, 18:33
@~louve:
wybacz, ale mój post nie miał formy ataku na Ciebie. poza tym nie ma tam dzioba, wnętrzności, pazurów, kości. dokładnie przeczytałem wszystkie komentarze, bo mówią coś nie słuchając innych to tylko idioci.

poza tym, jak się wpisuje tagi i nie można znaleźć czegoś, to trudno. dla jednego dowcipu nie będę przeczesywał wszystkich kawałów na sadolu. jednak widzę, że mnie rzetelnie sprawdziłaś, więc plusik za to.
Zgłoś
X................8 2012-01-17, 18:49
Mięso oddzielone mechanicznie - ODDZIELONE!!! Ale nie oddzielone bo zmielone z kośćmi, srośćmi itd. Bez sensu to mielenie.

Co ja mjele?
Zgłoś
Mateusz_stg 2012-01-17, 18:58 1
Najlepszy komentarz (32 piw)
louve napisał/a:

Kości, dzióbki, oczy, wnętrzności, całość kurczaka

Srości, sróbki, sroczy, sręczności, srałość srurczaka! Brednie wyssane z palca (chociaż mogłaś też wyssać z innej części ciała). Już nie przesadzaj. Mięso z kurczaka zmielone i doprawione jakimś gównem - tak. Ale za ch*ja dzwona nie uwierzę, że mielą je w całości. Gdyby tak było to pierwsza inspekcja i McDonalds się zamyka. PS: Oczywiście nie twierdzę, że McDonalds jest zdrowy i bynajmniej tam nie jadam, ale wk***ia mnie to wyolbrzymianie i przeinaczanie. Niedługo jakiś pojeb powie, że w McDonalds podają gówno jako kurczaka.

w McDonalds podają gówno jako kurczaka.
Zgłoś
Kamm 2012-01-17, 21:01
Jeśli masz rodzinę na wsi. Jedziesz, zabijasz świniaka. Masz zdrowe mięsko, przynajmniej wiadomo, że wyhodowane naturalnie. I napierdalasz różne pyszności.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem