Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:


Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:


Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:34
📌 Wojna domowa w Syrii 2024 Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-12-16, 1:00
📌 Konflikt izraelsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 17:47
🔥 Przesłanie do kozojebców - teraz popularne
McDonaldowe rewelacje
Louve • 2012-01-17, 13:33
Kto odgadnie, które z McDonaldowych jedzonek znajduje się na zdjęciu?



Nie, to nie lody.

Przywitajcie się z mechanicznie rozdzielonym kurczakiem.
Wszystko, co kurczakowe w McDonald's, jest właśnie z tego tworu. Nuggetsy i paszteciki, wkłady do kanapek. Ponad to, również z tego specyfiku bywają mrożone wytwory kurczakowe w sklepach.

Zasadniczo polega to na rozbiciu kurczaka w całości i przeciśnięciu go przez sito. Kości, dzióbki, oczy, wnętrzności, całość kurczaka - po procesie wygląda właśnie tak. Różowo.

Co więcej, ponieważ roi się w tym od bakterii, jest myte amoniakiem. Dokładnie - moczy się tę masę w amoniaku. Naprawdę.

Następnie, ponieważ smakuje po tych procesach obrzydliwie, zostaje poddane "przesmakowaniu" sztucznymi smakami. Dodatkowo, ponieważ jest dziwnie różowe, zostaje zabarwione sztucznymi barwnikami.

Ale hej, koniec końców - smakuje...

Btw to nie hejt na maka, ino znaleziona ciekawostka

Smacznego
Zgłoś
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Avatar
stich69 2012-01-17, 13:38
Mnie to to wisi. Raz na jakiś czas - pasuje.
Ale hej, koniec koców - smakuje
Zgłoś
Avatar
PaniczDrozder 2012-01-17, 13:40 1
I chuj, przynajmniej dobrze smakuje.
Zgłoś
Avatar
BongMan 2012-01-17, 13:48 78
louve napisał/a:

Kości, dzióbki, oczy, wnętrzności, całość kurczaka


Srości, sróbki, sroczy, sręczności, srałość srurczaka! Brednie wyssane z palca (chociaż mogłaś też wyssać z innej części ciała). Już nie przesadzaj. Mięso z kurczaka zmielone i doprawione jakimś gównem - tak. Ale za chuja dzwona nie uwierzę, że mielą je w całości. Gdyby tak było to pierwsza inspekcja i McDonalds się zamyka. PS: Oczywiście nie twierdzę, że McDonalds jest zdrowy i bynajmniej tam nie jadam, ale wkurwia mnie to wyolbrzymianie i przeinaczanie. Niedługo jakiś pojeb powie, że w McDonalds podają gówno jako kurczaka.
Zgłoś
Avatar
marcinsud 2012-01-17, 13:52 3
Dlatego nie jem mielonego gówna. W KFC przynajmniej jest kurczak w całości. Z hamburgerami to samo, dają mielone ścierwo z marketu, gdzie kilogram jest za 5 pln, zamiast solidnego stejka.

@Bongman możesz sobie nie wierzyć fakty są takie
pl.wikipedia.org/wiki/Mi%C4%99so_oddzielane_mechanicznie

Tak wiem źródło z dupy, ale lepiej opisany proces jest tam.
Zgłoś
Avatar
Raven Trismegistos 2012-01-17, 13:56 4
Bong - mało wiesz, dużo szczekasz. Podczas mechanicznego oddzielania mięsa właśnie to się wykorzystuje. Mielisz całe to gówno a później MECHANICZNIE ODDZIELASZ mięso od resztek. Więc możesz sobie nie wierzyć, ale się, kurwa, nie unoś jak nie wiesz.
Zgłoś
Avatar
Andrev 2012-01-17, 13:58 1
co cie nie zabije to cie wzmocni
Zgłoś
Avatar
Louve 2012-01-17, 14:00 3
@BongMan, pięknie operujesz łączeniem srania z wypowiadaniem się (srości, sróbki) i faktycznie gówno z tego wychodzi, ale dla Twojej wiadomości, to nie ja wyssałam (chciałbyś ), ale to powszechnie dostępne info, choćby tu masz więcej : wedlinydomowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=...
Zgłoś
Avatar
Raven Trismegistos 2012-01-17, 14:03
Kochanie, nie sądzisz chyba, że ktoś po takim srictum i ostrej sryradzie wejdzie, przeczyta i przyzna się do błędu I doubt it severely.
Zgłoś
Avatar
X................8 2012-01-17, 14:04 10
To ciekawe że jeżeli to jest ta pianka to po ugryzieniu kurczaka można dojrzeć włókna mięśni a nawet żyły?

Blef moim zdaniem. Co nie zmienia faktu ze i tak w żarciu z McDonalda niejedno laboratorium mogłoby pozyskiwać odczynniki.
Zgłoś
Avatar
Raven Trismegistos 2012-01-17, 14:05
Xeno, to nie dokładnie tak. Musiałbyś poczytać, żeby do końca to wykumać. To jest mielone, grzane i cedzone. dość czyste mięcho ale paskudne...
Zgłoś
Avatar
BongMan 2012-01-17, 14:08 10
Cytat:

Mięso drobiowe oddzielone mechanicznie (MDOM) jest to rozdrobniona surowa masa mięsno- tłuszczowa otrzymana z elementów tuszek lub całych tuszek patroszonych


Zwróćcie uwagę na ostatnie słowo. Patroszonych. Czyli bez flaków. Zwykły kurczak, taki sam jak te, które można kupić w sklepie, zmielony razem z kośćmi. Więc nie pierdol mi tu o oczach, flakach i dzióbkach.
Zgłoś
Avatar
Louve 2012-01-17, 14:21 1
Cytat:

Podstawowym surowcem do produkcji MDOM są całe tuszki kur po okresie nieśności i tuszki ciężkich kurcząt brojlerów lub tylko grzbiety, skrzydła i szyje, po wykrojeniu mięśni piersiowych i udowych.



Cytat:

Za pomocą metody histometrycznej oznaczono skład tkankowy MDOM- u który jest następujący:
tkanka mięśniowa 39- 57% tkanka łączna 36- 53% tkanka kostna 1- 4% chrząstki 1- 11%



Zresztą wyjebane na to, nie będę się kłócić o flaki kurczaka przepisane ze źródła, wygląda fajnie.
Zgłoś
Avatar
~tip.top 2012-01-17, 14:30 6
Flaków tam nie ma. W zeszłym roku miałem wątpliwą przyjemność odwiedzić linie produkcyjną, na której prowadzony jest tzw. rozbiór kurczaka. Do zakładu dostarczane są kurczaki pozbawione piór, flaków, głów itp. czyli w postaci jaką można kupić w sklepie:



Takie kurczaki są na poszczególnych etapach rozbioru pozbawiane nóg, następnie skrzydełek, piersi itd. Całego procesu to nie będę opisywał. W każdym razie wszystkie resztki z rozbioru, które nie nadają się na sprzedaż detaliczną są mielone i wychodzi takie oto różowe badziewie. Tyle w temacie
Zgłoś
Avatar
Louve 2012-01-17, 14:49 1
Ok. Czyli główek nie ma, ale też jest zajebiście
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

  Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem