BongMan napisał/a:
Srości, sróbki, sroczy, sręczności, srałość srurczaka! Brednie wyssane z palca (chociaż mogłaś też wyssać z innej części ciała). Już nie przesadzaj. Mięso z kurczaka zmielone i doprawione jakimś gównem - tak. Ale za chuja dzwona nie uwierzę, że mielą je w całości. Gdyby tak było to pierwsza inspekcja i McDonalds się zamyka. PS: Oczywiście nie twierdzę, że McDonalds jest zdrowy i bynajmniej tam nie jadam, ale wkurwia mnie to wyolbrzymianie i przeinaczanie. Niedługo jakiś pojeb powie, że w McDonalds podają gówno jako kurczaka.
Proszę :
Cytat
Japończycy rozpoczynają produkcję mięsa z ludzkiego kału. Skusisz się?
Mieszkańcy Kraju Kwitnącej Wiśni znani są ze swojego ekscentryzmu. To właśnie tam powstają najdziwniejsze filmy, najbardziej absurdalne reklamy, a naukowcy wpadają na najbardziej osobliwe pomysły. Pomimo tego, że wszyscy jesteśmy przyzwyczajeni do tego, iż Japonia to kraj ludzi ze specyficznym podejściem do życia, to jego mieszkańcy wciąż nie przestają zaskakiwać. Najnowszy pomysł japońskich uczonych może natomiast odebrać wielu osobom apetyt na kolejne posiłki przez resztę dnia. Profesor jednego z tamtejszych laboratoriów opracował bowiem recepturę na produkcję sztucznego mięsa. Nie byłoby w tym nic dziwnego - wszak nad metodami produkcji syntetycznego mięsa pracuje obecnie wielu naukowców - gdyby nie fakt, że ów uczony zamierza do jego wytwarzania wykorzystywać ludzkie odchody.
Prof. Mitsuyuki Ikeda jest święcie przekonany, że jego innowacja zrewolucjonizuje wkrótce światowy rynek produkcji mięsa. Nie dość, że postulowana przez niego koncepcja jest humanitarna, to pozwala w dodatku na zagospodarowanie w procesie produkcji tego, czego każdy kraj ma w nadmiarze - ludzkich odchodów. Zdaniem Ikedy, obranie takiej ścieżki pozwoli w niedalekiej przyszłości wyeliminować problem głodu w wielu zakątkach świata.
Przeprowadzone przez japońskiego naukowca ekspertyzy wykazały, że w odchodach, które przetwarzane są z zakładach oczyszczania ścieków znajduje się mnóstwo komponentów niezbędnych człowiekowi na co dzień.
Sztuczne mięso wyprodukowane na bazie ludzkiego kału przeszło już pierwsze testy. Zdaniem degustatorów, smakuje ono jak wołowina. Efekt taki udało się uzyskać prawdopodobnie dzięki dodaniu do niego soi - poinformował serwis inhabitat.com. Badania laboratoryjne wykazały, że mięso wyprodukowane z łajna zawiera 63 procent białka, 25 procent węglowodanów, 3 procent tłuszczu i 9 procent minerałów.
Naukowiec przypomniał, że zawarte w odchodach białko powstaje dzięki działalności bakterii znajdujących się w kale. W trakcie procesu produkcji sztucznego mięsa, mikroorganizmy te są zabijane dzięki obróbce cieplnej.
Pomysł produkcji mięsa z ludzkiego kału narodził się dość oryginalnie. Zaczęło się od tego, że władze miejskiego przedsiębiorstwa odprowadzania ścieków w Tokio, nie mogąc sobie poradzić z utylizacją coraz większych ilości nieczystości, zwróciły się do prof. Ikedy z laboratorium w Okayamie z prośbą o pomoc. Naukowiec szukając dobrego pomysłu uznał, że dobrym rozwiązaniem będzie dokładne przebadanie wartości odżywczych obrzydliwego szlamu.
Na razie wytwarzanie pożywienia z ekskrementów jest dziesięciokrotnie droższe, niż produkcja "klasycznego" mięsa. Kolejnym zadaniem, jakie stoi przed uczonymi, będzie ograniczenie kosztów jego produkcji. Potem trzeba będzie oczywiście jeszcze zadbać o efekt marketingowy. Prof. Ikeda wyznał, że zdaje sobie sprawę, iż obecnie niewiele osób skusiłoby się na kałowy stek.
Source :
paranormalne.pl/topic/27248-japonczycy-rozpoczynaja-produkcje-miesa-z-...