Z życia wzięte
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:03
📌
Konflikt izraelsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 17:47
🔥
Statystyki
- teraz popularne
Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
to nie myśl tyle bo zostaniesz myśliwym ;C
Wystarczy na środku talerza zostawić wolne miejsce a wtedy całość będzie podgrzana równomiernie
jak się nie umie nastawić programu to tak jest
Mój chomik się tak fajne obraca....
Bip! Bip! Bip!
Bip! Bip! Bip!
Najprościej jak sie da zasada działania mikrofali.
W niej się GOTUJĘ, co by do środka nie włożyć co zawiera WODĘ zostanie zagotowane w krótkim czasie.
Gotuje od zewnątrz. nie jest w stanie podgrzać czegoś w środku, jeśli środek jest ciepły to tylko dlatego że zewnętrzne warstwy przekazały troche ciepła do środka.
Można w niej też ROZMRAŻAĆ odpowiednim "innym" programem będzie wtedy rozmrożone ale nie ciepłe
W niej się GOTUJĘ, co by do środka nie włożyć co zawiera WODĘ zostanie zagotowane w krótkim czasie.
Gotuje od zewnątrz. nie jest w stanie podgrzać czegoś w środku, jeśli środek jest ciepły to tylko dlatego że zewnętrzne warstwy przekazały troche ciepła do środka.
Można w niej też ROZMRAŻAĆ odpowiednim "innym" programem będzie wtedy rozmrożone ale nie ciepłe
Uwaga! Życiowa porada. W mikrofali podgrzewa się różne rodzaje jedzenia w różny sposób. Wrzucanie całego obiadu na jeden talerz i wkładanie do mikrofali jest trochę... głupie . Chyba, że jest to zupa, to fakt trzeba zamieszać. Do Mikrofalówki nie wstawia się jedzenia o różnej fakturze, albo o zbyt dużej różnicy wielkości. Jeżeli jest inaczej to najszybciej nagrzeją się najdrobniej pocięte kawałki jedzenia, i talerz który posiada bardzo małą ilość wody w swojej strukturze i bardzo równomiernie rozłożonej.
P.S.
Zaje**ne z Kwejka, Jebzdzidy i innych portali w ciągu dwóch dni. Masakra. Czy to, że talerz gorący nadaje się na Sadistica? Czy ja muszę kwa przeglądać tylko Harda?
P.S.
Zaje**ne z Kwejka, Jebzdzidy i innych portali w ciągu dwóch dni. Masakra. Czy to, że talerz gorący nadaje się na Sadistica? Czy ja muszę kwa przeglądać tylko Harda?
Mikrofalówka z obrazka nagrzewa talerz w dużo mniejszym stopniu niż te złomy które macie w domu ponieważ bombarduje potrawę mikrofalami od góry zamiast z boku. Jest to model komercyjny bez tego durnego obracającego się talerza i jeśli spali wam się wasza stara mikrofalówka polecam zakup najtańszego modelu przeznaczonego dla cateringu.
necroboss@
W drgania są wprowadzane cząsteczki wody, odwracają się do siebie odmiennymi biegunami a przy pocieraniu o inną cząsteczke wytwarzają ciepło.
I w mikrofalówce nic innego niż woda nie będzie poddane temu procesowi bo są zastosowane jedna i ta sama wartość drgań w 2500 Hz(nie pamiętam dokładniej) i dla rozmrażania mniejsza ( jakieś 700Hz ). Choć byś nawet wsadził talerz do mikrofalówki to będzie on zimny dopóki nic innego go nie ogrzeje np: pulpeciki twojej matki
@pSTANLEY kupywanie profesjonalnej mikrofalówki jest niezbyt opłacalne mimo że działa lepiej to pobiera w chu więcej prądu. Trzeba po prostu trzeba wiedzieć jak działa i jest ok.
W drgania są wprowadzane cząsteczki wody, odwracają się do siebie odmiennymi biegunami a przy pocieraniu o inną cząsteczke wytwarzają ciepło.
I w mikrofalówce nic innego niż woda nie będzie poddane temu procesowi bo są zastosowane jedna i ta sama wartość drgań w 2500 Hz(nie pamiętam dokładniej) i dla rozmrażania mniejsza ( jakieś 700Hz ). Choć byś nawet wsadził talerz do mikrofalówki to będzie on zimny dopóki nic innego go nie ogrzeje np: pulpeciki twojej matki
@pSTANLEY kupywanie profesjonalnej mikrofalówki jest niezbyt opłacalne mimo że działa lepiej to pobiera w chu więcej prądu. Trzeba po prostu trzeba wiedzieć jak działa i jest ok.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów