Gdyby jeszcze było czym się chwalić, ma tam ok 1000 dolarów
W Polsce większość ludzi tyle miesięcznie zarabia XD
W Polsce większość ludzi tyle miesięcznie zarabia XD
Mogli się dobrze uczyć bądź po prostu nie być głupkami niepotrafiącymi nauczyć się wykonywania dobrze płatnego zawodu i by zarabiali 1,5-3 średnich krajowych. Ale fakt, dobre zarobki nie są dla większości populacji Polski w ich zasięgu, raczej tylko dla 10-15% tejże. Reszta z winy ich pustych łbów robi za nygusów, zwykłych roboli w sklepach, magazynach, fabrykach. Za co jestem im w pewnym sensie wdzięczny, bo mogę wygodnie żyć i cieszyć się dorobkiem naszej cywilizacji.
Gdyby jeszcze było czym się chwalić, ma tam ok 1000 dolarów
Wyżej w temacie o Łukaszence jarali się 600 euro tylko dlatego, że to więcej niż na Białorusi. Więc moze ten murzyn przyjechal z Polski to zarobić.
Mogli się dobrze uczyć bądź po prostu nie być głupkami niepotrafiącymi nauczyć się wykonywania dobrze płatnego zawodu i by zarabiali 1,5-3 średnich krajowych. Ale fakt, dobre zarobki nie są dla większości populacji Polski w ich zasięgu, raczej tylko dla 10-15% tejże. Reszta z winy ich pustych łbów robi za nygusów, zwykłych roboli w sklepach, magazynach, fabrykach. Za co jestem im w pewnym sensie wdzięczny, bo mogę wygodnie żyć i cieszyć się dorobkiem naszej cywilizacji.
No dokładnie, myśleć trzeba i kręcić biznesy jeśli chcesz mieć hajs.
PS. Dobry mefedron priv
Koleś wyjdź z piwnicy. Facet w magazynie zarabia 4-6 tysie a murarz na budowie 4-8 tysięcy. Mało nierobie!?
Magazynier jest pod średnią krajową, a murarz dostanie 8k, ale za 1,5 etatu i na czarno. Mało jak chcesz to porównać do kwot między 1,5-3 średnich krajowych zarabianych legalnie, z premiami rocznymi, prywatną opieką zdrowotną i z FZŚS.
Koleś wyjdź z piwnicy. Facet w magazynie zarabia 4-6 tysie a murarz na budowie 4-8 tysięcy. Mało nierobie!?
A dużo? ??
Koszt utrzymania (w tym cena nabycia) NORMALNEGO samochodu to jest średnio minimum 3 tys./mc
Mieszkanie wraz z wszystkimi opłatami stałymi spokojnie kolejne 3 tys.
Życie (żarcie, szmaty itp.) ok. 5 tys.
Wyjazdy urlopowe, weekendowe spokojnie średnio do 3 tys. /mc (wyjazd na urlop do 15 tys. latem i drugie tyle zimą plus weekendy długie/krótkie) więc średnio na mc będzie z 3 tys.)
To tak z grubsza licząc już masz 14 tys.
A gdzie oszczędności? Inwestycje na emeryturę (choćby te 3-4 mieszkania do emerytury trzeba kupić by na lekarstwa na stare lata starczyło z ich wynajmu)
Dzieciom jakąś kasę na tzw. start by się nie obijały po jakiś wynajmowanych klitkach.
I raczej to są wyliczenia dla poniżej średniego życia - bo wiadomo górnego limitu nie ma.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów