fwd na wirażu
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
29 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2 minuty temu
naped na co? pierwsze slysze takie okreslenie. chciales napisac chyba naped na tylna os...
tarek_kubusio napisał/a:
naped na co? pierwsze slysze takie okreslenie. chciales napisac chyba naped na tylna os...
napęd na ośkę to inaczej FWD (front wheel drive) - przód napęd nie tył
hellmut, pierdyknąłeś babola z tą oską ale spoko, każdemu się może zdarzyć. co do filmiku, to driver dobry, nie pierdoli sie w tańcu i widać że ma wóz opanowany. piwko musi być
@up
możliwe w każdym razie ja to tak nazywam i każdy już teraz wie o co mi chodzi
możliwe w każdym razie ja to tak nazywam i każdy już teraz wie o co mi chodzi
calkiem ladnie nakurwia. Nie wiem na jakiej zasadzie to robi czyzyby mial ciagle kola zbokowane na tylniej osi?>
Pewnie tylko nad rzuca na ręcznym na śliskiej nawierzchni jak na deszczu nie ma z tym problemu ale napęd na ośkę pierwszy raz słyszę jest napęd na przednią fwd tylko rwd i na dwie osie i 4x4 (dwie ostatnie różnią się tym że w 4x4 moc jest stale i równomiernie rozłożona siła a w rwd można np 100% mocy na przednią lub tylną oś )
Też się nie spotkałem z takim określeniem na rwd, ale mniejsza z tym. Miło popatrzeć jak ktoś tak dobrze ogarnia auto, trochę czasu na trening trzeba poświęcić żeby tak jeździć.
Danielos1 napisał/a:
Pewnie tylko nad rzuca na ręcznym na śliskiej nawierzchni jak na deszczu nie ma z tym problemu ale napęd na ośkę pierwszy raz słyszę jest napęd na przednią fwd tylko rwd i na dwie osie i 4x4 (dwie ostatnie różnią się tym że w 4x4 moc jest stale i równomiernie rozłożona siła a w rwd można np 100% mocy na przednią lub tylną oś )
kurwa fwd = front wheel drive, rwd = rear wheel drive, awd = all wheel drive
Więc zanim zaczniesz filozofować to się doucz.
edit: dobra zwaracam honor, źle przeczytałem. Zamiast się douczać z mechaniki, naucz się wstawiać przecinki.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów