Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (8) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 3:27
Naród ciemnogród
burzyk1992 • 2014-12-12, 1:46
W nowym programie nauczania w szkole średniej jest zaplanowana tylko jedna godzina lekcji historii w pierwszej i drugiej klasie. Jak przez ten czas ktokolwiek ma się nauczyć naszej i ogólnoświatowej historii? Widocznie komuś zależy aby młodzi nie wyciągali wniosków z błędów starszych...
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Dorquba 2014-12-12, 16:32
A co do innych przedmiotów, nikt mi np. o krzywej Laffera na przedsiębiorczości nie powiedział więc sam się dowiedziałem. Uważacie że mało lekcji? Sami się uczcie, macie możliwości.
Zgłoś
Mercury001 2014-12-12, 16:37
Sponsorem podręczników do Historii w roku szkolnym 2015/2016 ma być podobno Było.pl.
Zgłoś
ElManiure 2014-12-12, 16:43
ale dwie religie to na tydzień kurwa dadzą
Zgłoś
lordcupcake1 2014-12-12, 16:54 1
W szkole podstawowej, gimnazjum i liceum zaczyna się klepać od Mezopotamii a potem dziwnym trafem się kończy na średniowieczu czy renesansie, na romantyzmie to już naprawdę musi historyk przycisnąć. Zamiast zrobić faktycznie w niższych latach czasy starożytne, których uczy się łatwo, a rzeczy ważne i trudniej przyswajalne w liceum, to mamy jakiś jeden wielki kał. Sam spałem na historii w liceum, bo ileż można słuchać o ogrodach w Babilonie. Dopiero jak na studiach dostałem Historię Polski (co prawda w trybie ekspresowym bo 1 semestr od Mieszka I do Wałęsy) to się czegoś dowiedziałem chociażby o Polsce w czasie zaborów czy działalności podziemnej. Po szkole obowiązkowej niczego dobrego bym się nie spodziewał, jak sam nie ogarniasz w domu, to chuja będziesz wiedział. Niestety.
Zgłoś
kamillo16 2014-12-12, 16:57 2
Wyjebać religie i historie a w to wsadzić matmę i przedmioty ścisłe typu fizyka lub chemia. Historia ok ale w podstawówce, potem należy kłaść nacisk na przedmioty ścisłe bo mongołów od niepotrzebnego mielenia mordą i produkcji makulatury mamy aż nadto.
Zgłoś
uho82 2014-12-12, 17:01
W Belgii przecietny Belg nie wie kto to Kopernik a u nas w szkole trzeba znac historie pol swiata. Czy to jest potrzebne komus w przyszlosci? Nie potrzebna wiedza zasmieca umysl i tyle.
Zgłoś
inches666 2014-12-12, 17:05
Sami się uczcie historii? Nie znam nikogo kto uczył się sam o naszej historii regularnie. Historia w szkole musi być żeby debile wiedziały chociaż że kiedyś byliśmy zajebiści ale upadliśmy przez rządy ludzi ze zbyt dużą liczbą przywilejów. A to że nic ciekawego nie było to kwestia nauczyciela, ja miałem zajebistego który potrafił wytłumaczyć co jest źle dzisiaj i co trzeba wyjebać. 1h PO to też śmiech na sali, w połączeniu z brakiem poboru skończymy jako banda nieumiejących walczyć o swoje debili. Ale chuj z tym, w mediach Mama Madzi, Ani czy innego Piotrusia zaraz się znajdzie i o tym że kolejne pokolenie nie będzie wiedzieć nic prawie nikt się nie dowie
Zgłoś
exfon 2014-12-12, 17:06 2
Pierdolenie o szopenie. Po ki chuj w LO wam ta historia? Przypomnienie tego co było w gimnazjum?
Większość wtedy już się powoli kierunkuje na studia itp. Po kiego chemikom czy matematykom kuć daty jak jakiś koleś z Chin, zasiadł na tronie?
Zgłoś
sadolus90 2014-12-12, 17:09
Luban napisał/a:

Tym co tak pierdolą o tej religii przypominam że jest nieobowiązkowa, gadałem z v-ce dyrektorką kiedyś i limit godzin jaki szkoła może narzucić jest wyrabiany bez religii. Czyli nie zabiera żadnej matmy itd.
Się nie znam to się wypowiem.

Masz religię 2 x 45 min co Ci daje około 1,5 h tygodniowo.
Tygodni w roku szkolnym po odjęciu dni wolnych mamy około 36.
Mnożymy 1,5 h X 36 co daje nam 54 godziny CZYLI PONAD DWIE DOBY W CIĄGU ROKU.

Chciałbyś aby ktoś Cię wsadził raz w roku do pierdla na 2 dni?
I tak cwaniaczku miałbyś do 18 roku życia.
Zgłoś
FejkKrzysztof 2014-12-12, 17:40
kevin171 napisał/a:

Nie narzekaj, to ci sie i tak nie przyda. Trzeba sie uczyc wzorow skroconego mnozenia. To jest wazne!

Żebyś wiedział, że ważne

sparx napisał/a:

Nawet jeśli tych godzin byłoby więcej to i tak chuja się nauczą. Przez 2,5 roku w LO podczas lekcji historii dowiedziałem się mniej o WSPANIAŁEJ przeszłości naszego kraju niż przez 10 min. w domu.

Trochę wyolbrzymiasz, ale faktycznie, nasz system edukacji nie sprzyja "produkcji" wykształconych obywateli.

sparx napisał/a:

Z resztą, umówmy się - system edukacji w większości państw na świecie nie ma uczyć a jedynie 'równać' w szereg :]

Otóż to. Rządzącym nie zależy na tym, żeby obywatele byli wykształceni i myśleli samodzielnie. Mają myśleć tak jak się od nich oczekuje.

W stanach ogłupianie społeczeństwa zaczęło się dużo wcześniej niż u nas, dlatego mamy taki a nie inny stereotyp dotyczący przeciętnego hamburgera.

Historię obcieli, fizykę przeniesli niemal w całości do gimnazjum (ofc nie liczy już sie praktycznie zadań z fizy bo po co ), w średniej została tylko godzina w pierwszej klasie, matmę poobcinali z prawie wszystkich istotnych elementów (nawet mat-fizy). Za kilka lat poziom intelektualny będzie na poziomie przeciętnego amerykanina a poczucie tożsamości narodowej nie będzie istnieć w ogóle. No ale wiadomo, głupim motłochem sie lepiej kieruje.
Zgłoś
korinogaro 2014-12-12, 17:40
@sparx, nie czarujmy się lekcje historii w większości państw stawiają na czele historię danego państwa a potem resztę, w USA są nawet osobne lekcje historii światowej i historii USA. U nas oczywiście na każdym etapie(podst., gimn., LO) wałkuje się cały czas to samo a potem zostaje pół roku na przewałkowanie całej historii Polski i o dziwo praktycznie żadna klasa nie wyrabia się dalej jak do II wojny światowej. Bo czasy komunizmu a potem 'przewrotu' w '89 nie są zupełnie istotne. Najlepiej jak będą o tym pamiętali tylko ci którzy w tamtych czasach żyli. Młodzi nie muszą wiedzieć że ciągle rządzą Ci sami zdrajcy.
Zgłoś
bowmanek 2014-12-12, 17:40
Akurat starczy, żeby młodzież mogła się uczyć na temat zbrodni narodu polskiego, antysemityzmie i nazizmie w Polsce i ogromnym cierpieniu "narodu wybranego". No i jeszcze warto wspomnieć, że bolek i obecnie rządząca ekipa w 89 roku wywalczyła nam wolność i dziś żyjemy w kraju mlekiem i miodem płynącym.
Zgłoś
Chrumczoł 2014-12-12, 17:43
@lordcupcake1 to jak mi wytłumaczysz, że w 1 klasie liceum miałem o zamachu na WTC?
Zgłoś
FejkKrzysztof 2014-12-12, 17:52
@Chrumczoł I co się dowiedziałeś o tym zamachu?
Zgłoś
blachus 2014-12-12, 18:02
RottenFetus napisał/a:

Ale nie bój się nic, lekcji religii dalej jest tyle kurwa samo. Bo wiadomo, znanie na pamięć zdrowasiek jest ważniejsza od podstaw fizyki, historii, chemii, matematyki i wszelkich innych przydatnych rzeczy.

Pierdolenie dla debili.
Religia nie ma wpływu na godziny fizyki albo historii, bo przedmiot nieobowiązkowy. A liczba godzin narzucana szkołom dzielona jest między przedmioty obowiązkowe.

Może zapytaj czemu wf-u jest ponad 4 razy więcej niż historii, będzie bardziej zgodne z prawdą, tylko pewnie za mało antykatolickie.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem