Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Większość wtedy już się powoli kierunkuje na studia itp. Po kiego chemikom czy matematykom kuć daty jak jakiś koleś z Chin, zasiadł na tronie?
Tym co tak pierdolą o tej religii przypominam że jest nieobowiązkowa, gadałem z v-ce dyrektorką kiedyś i limit godzin jaki szkoła może narzucić jest wyrabiany bez religii. Czyli nie zabiera żadnej matmy itd.
Się nie znam to się wypowiem.
Masz religię 2 x 45 min co Ci daje około 1,5 h tygodniowo.
Tygodni w roku szkolnym po odjęciu dni wolnych mamy około 36.
Mnożymy 1,5 h X 36 co daje nam 54 godziny CZYLI PONAD DWIE DOBY W CIĄGU ROKU.
Chciałbyś aby ktoś Cię wsadził raz w roku do pierdla na 2 dni?
I tak cwaniaczku miałbyś do 18 roku życia.
Nie narzekaj, to ci sie i tak nie przyda. Trzeba sie uczyc wzorow skroconego mnozenia. To jest wazne!
Żebyś wiedział, że ważne
Nawet jeśli tych godzin byłoby więcej to i tak chuja się nauczą. Przez 2,5 roku w LO podczas lekcji historii dowiedziałem się mniej o WSPANIAŁEJ przeszłości naszego kraju niż przez 10 min. w domu.
Trochę wyolbrzymiasz, ale faktycznie, nasz system edukacji nie sprzyja "produkcji" wykształconych obywateli.
Z resztą, umówmy się - system edukacji w większości państw na świecie nie ma uczyć a jedynie 'równać' w szereg :]
Otóż to. Rządzącym nie zależy na tym, żeby obywatele byli wykształceni i myśleli samodzielnie. Mają myśleć tak jak się od nich oczekuje.
W stanach ogłupianie społeczeństwa zaczęło się dużo wcześniej niż u nas, dlatego mamy taki a nie inny stereotyp dotyczący przeciętnego hamburgera.
Historię obcieli, fizykę przeniesli niemal w całości do gimnazjum (ofc nie liczy już sie praktycznie zadań z fizy bo po co ), w średniej została tylko godzina w pierwszej klasie, matmę poobcinali z prawie wszystkich istotnych elementów (nawet mat-fizy). Za kilka lat poziom intelektualny będzie na poziomie przeciętnego amerykanina a poczucie tożsamości narodowej nie będzie istnieć w ogóle. No ale wiadomo, głupim motłochem sie lepiej kieruje.
Pierdolenie dla debili.Ale nie bój się nic, lekcji religii dalej jest tyle kurwa samo. Bo wiadomo, znanie na pamięć zdrowasiek jest ważniejsza od podstaw fizyki, historii, chemii, matematyki i wszelkich innych przydatnych rzeczy.
Religia nie ma wpływu na godziny fizyki albo historii, bo przedmiot nieobowiązkowy. A liczba godzin narzucana szkołom dzielona jest między przedmioty obowiązkowe.
Może zapytaj czemu wf-u jest ponad 4 razy więcej niż historii, będzie bardziej zgodne z prawdą, tylko pewnie za mało antykatolickie.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów