Radzisz sobie bez wiary, super. Ale po co potępiać tych którym wierzenie w coś tam pomaga.
Czemu wszystko sprowadza sie do katolicyzmu? Przecież są też inne wyznania.
No i?
Radzisz sobie bez wiary, super. Ale po co potępiać tych którym wierzenie w coś tam pomaga.
Czemu wszystko sprowadza sie do katolicyzmu? Przecież są też inne wyznania.
w boga nie wieżą tylko chrześcijanie , lecz inne religie też
myslisz ze dodales ten film, jezeli tak to gowno mozna nazwac, i jestes fajny?? mylisz sie czlowieku. nie wierzysz?? twoja sprawa.. wierzac nie tracisz nic. nie wierzac mozesz stracic duzo gdyby okazalo sie ze On tam jest... zastanow sie dobrze zanim dodasz kolejny tego typu film. chyba ze stworza nowa kategorie "herezja"
jestem fajny ? o co ci chodzi gościu ? mam za złe ze wierzysz w boga ? Nie , to nie wyzywaj mnie bo myślę inaczej . Trochę szacunku wiem , że każdy zaraz mnie tu zjedzie bo 90% Polski to chrześcijanie
A katole niech sobie szczekają i straszą.
A chrześcijanizm jest przecież taki dobry i w ogóle.
Chrześcijanin nie powinien oglądać takich rzeczy i w ogóle powinien raczej skupić się na bardziej przyjemnych tematach np. zgłębianiu historii swojej religi a szczególnie średniowiecza
Watch out! The Spanish Inquisition!
nie wierzysz?? twoja sprawa.. wierzac nie tracisz nic. nie wierzac mozesz stracic duzo gdyby okazalo sie ze On tam jest...
Taka wiara to o otarcie dupy się nie nadaję... ty się zastanów może lepiej i nad swoją "wiarą". Człowiek wierzy , bo wierzy.. a nie bo może z tego coś skorzysta kiedyś tam
a swoją drogą jeżeli ludzie chcą tezy z całkiem dobrym poparciem polecam film dokumentalny "Religulous" . świetny
Ateista: Nie masz żadnego dowodu że jest Bóg.
Katolik: A ty nie masz żadnego że nie ma go.
widać wasza wiedza na temat chrześcijan jest wybitnie uboga. zagłebianie sie w historie religii praktykuja inne wiary... chrzescijanie nie maja zakazow. jest to prawdopodobnie najbardziej tolerancyjna wiara. podkreslam prawdopodobnie.
nie mają zakazów? a np nie zabijaj i inne? zabijanie było i będzie ważną rolą która pomoże Ci przetrwać, a tu co, zakaz.
film oceniam na 2 rzucasz tezami bez poparcia...... biblii z tego co widzę też nie czytałeś a wyraźnie jest napisane: że Bóg wziął żywa istotę i tchnął w nią ducha......a nie machnął różdżką i stworzył człowieka......
A nie czasami chłopa ulepił z gliny a kobiete zrobił z żebra adama?...
myslisz ze dodales ten film, jezeli tak to gowno mozna nazwac, i jestes fajny?? mylisz sie czlowieku. nie wierzysz?? twoja sprawa.. wierzac nie tracisz nic. nie wierzac mozesz stracic duzo gdyby okazalo sie ze On tam jest... zastanow sie dobrze zanim dodasz kolejny tego typu film. chyba ze stworza nowa kategorie "herezja"
To o czym mówisz to tzw. "zakład Pascala" - mówiący, że wierząc można stracić mniej niż nie-wierząc. Sęk w tym, że w, którego Boga? Zeusa ?
Niestety na razie nieznany jest czynnik który zmienił materie nieożywiana w ożywiona
Bóg to,to raczej nie był - idąc tą logiką, że wszystko potrzebuje jakiejś "energii" to Bóg nie jest wykluczony a nawet bym powiedział, że jest to twierdzenie jeszcze bardziej absurdalne niż przypadkowe powstanie życia.
jestem za filmem.
Ateista: Nie masz żadnego dowodu że jest Bóg.
Katolik: A ty nie masz żadnego że nie ma go.
Domyślam się, że chciałeś napisać na odwrót. Ale...i tak pierdolnąłeś. Jak może być dowód, że coś nie istnieje? Udowodnij mi, że pod moim krzesłem niema krasnoludków - co z tego, że ich nie widać ani nie słychać? Może po prostu znikają jak zamierasz je obejrzeć?
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów