@up, no właśnie będzie się na harda wrzucać materiały z karania debili, więc beka byłaby non stop.
Najgorsze, że przez takich debili jak ten kretyn w czapce traci młodzież która naprawdę przyszła się czegoś nauczyć, ciekawego dowiedzieć w szkole. Ja rozumiem, że młodzi ludzie i w szkole też nie może być za sztywno, ale kultura zawsze musi być. Szkoła nie ma wychowywać, szkoła ma nauczać!
Czasami i ja z kolegami robiliśmy sobie chwilami żarty na lekcjach, ale jak sor/sorka zwrócili uwagę to był spokój i wszystko z kulturą. Bez obrażania się, wyzywania, zresztą nauczyciele też to rozumieli i czasami z nami żartowali, czy zagadywali. Niestety druga połowa klasy to byli debile, do których można było mówić, mówić i jeszcze raz mówić, a i tak robili swoje.
Szkole jestem wdzięczny za wiedzę jaką udało mi się w niej zdobyć, ale nie za wychowanie, bo nie ma możliwości, aby nauczyciel, który musi przez 45minut nauczyć materiału na który powinno być zazwyczaj 2x tyle czasu, jeszcze wychowywał od 20 do 30 średnio osób. Ta "nauczycielka" co się wypowiadała na filmie w imieniu innych rodziców, chyba przez te 22lata pracy w szkole nadal nie wie do czego tego typu instytucja służy.