Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
marcin1414, Jasna Góra jest w przeciwnym kierunku.
Aktualnie też robię prawo jazdy. Jesteś w 3/4 drogi do zdobycia plastiku i może nie jestem drugim Kubicą ale na pewno jeżdżę lepiej niż ta ciamajda. Instruktor jest od korygowania błędów, czego tutaj nie widać. Zabrałbym mu prawo jazdy na czas nieokreślony, dopóki nie zda ponownie testów z prawdziwym instruktorem, a kursanta z powrotem do szkoły bo ewidentnie nie zna przepisów.
Jak tacy ludzie będą mieli prawa jazdy to będziemy mieć drugą Rosję.
Poluzujcie zwieracze instruktorzy...
PS. Gdyby mnie było stać to kupiłbym sobie kamerkę aby nagrywać zachowania kierowców gdy zobaczą pojazd uprzywilejowany w lusterku. To jest cyrk co czasem się wyrabia! Trzeba wziąć pod lupę system nauczania przyszłych kierowców oraz sam egzamin, bo są osoby, które mimo zdanego egzaminu jeżdżą jak cioty i kompletnie nie wiedzą co robić. Najgorsze są takie osoby (niezależnie od płci), które po prostu wduszają hamulec w podłogę i zatrzymują się nie robiąc miejsca dla straży czy karetki. Wyobraźcie sobie teraz takie ostre hamowanie w wozie strażackim, który nie waży tyle co osobówka i nie zatrzyma się w miejscu.
O czym Ty pieprzysz? Zielona strzałka to jedynie kilka sekund filmiku. Jest tu sporo innych niedozwolonych manewrów, a Ty gadasz tylko o strzałce? Poza tym Częstochowa to duże miasto. Jeżeli ktoś nie ogarnia jeszcze dobrze prowadzenia samochodu (zmiany pasów, włączanie się do ruchu itd.) to nie powinien ryć się na trasę tylko ćwiczyć tam, gdzie zagrożenie będzie stwarzać mniejsze. [/b]...
Nie gadam tylko napisałem, przeczytaj mój poprzedni post jeszcze razy, tylko tym razem użyj mózgu. To jest ELKA tam ludzie UCZĄ się, a idąc twoim tokiem rozumowania ludzie powinni wyjeżdżać z placu manewrowego jako doskonali kierowcy? Jak chcesz ćwiczyć zmianę pasów, włączanie się do ruchu itd na placu manewrowym? Pierdolisz trzy po trzy.
...
PS. Gdyby mnie było stać to kupiłbym sobie kamerkę aby nagrywać zachowania kierowców gdy zobaczą pojazd uprzywilejowany w lusterku. To jest cyrk co czasem się wyrabia! Trzeba wziąć pod lupę system nauczania przyszłych kierowców oraz sam egzamin, bo są osoby, które mimo zdanego egzaminu jeżdżą jak cioty i kompletnie nie wiedzą co robić. Najgorsze są takie osoby (niezależnie od płci), które po prostu wduszają hamulec w podłogę i zatrzymują się nie robiąc miejsca dla straży czy karetki. Wyobraźcie sobie teraz takie ostre hamowanie w wozie strażackim, który nie waży tyle co osobówka i nie zatrzyma się w miejscu.
Ja tam żadnego pojazdu uprzywilejowanego nie widziałem na filmie, ułańska fantazja cie poniosła ale to dobrze bo świetnie odzwierciedlasz to co napisałem w poprzednim poście.
Miłego dnia.
Nie gadam tylko napisałem, przeczytaj mój poprzedni post jeszcze razy, tylko tym razem użyj mózgu. To jest ELKA tam ludzie UCZĄ się, a idąc twoim tokiem rozumowania ludzie powinni wyjeżdżać z placu manewrowego jako doskonali kierowcy? Jak chcesz ćwiczyć zmianę pasów, włączanie się do ruchu itd na placu manewrowym? Pierdolisz trzy po trzy.
Ja tam żadnego pojazdu uprzywilejowanego nie widziałem na filmie, ułańska fantazja cie poniosła ale to dobrze bo świetnie odzwierciedlasz to co napisałem w poprzednim poście.
Miłego dnia.
... Może gość specjalnie kazał mu podjechać do krawędzi bo chciał sprawdzić jak uczący się zareaguje w stresującej sytuacji. ...
Przeczytałem Twój wpis kilka razy. Nawet użyłem mózgu.
Do jakiej krawędzi gość kazał mu podjechać? Krawędzi jezdni? W Częstochowie jest sporo dróg o mniejszym natężeniu ruchu. Jeśli ktoś ledwo zmienia pas ruchu to powinien poćwiczyć na innych drogach dwupasmowych (a są takie w Częstochowie, np. Pułaskiego) a nie ładować się na DK1, gdzie auta pędzą grubo ponad 100 km/h. Byłeś kiedyś samochodem w tym miejscu? To jest wg. mnie jedno z najbardziej skomplikowanych skrzyżowań w Czewie. Jest tam wystarczająco dużo wypadków by zwiększać jeszcze szanse na ich powstawanie.
Ja zaczynałem swoje jazdy w Częstochowie najpierw od małych skrzyżowań, a dopiero później stopniowo instruktor wprowadzał nowe elementy. Zdałem prawko na B za pierwszym razem dlatego, że czułem się pewnie, bo byłem świetnie przygotowany.
O pojazdach uprzywilejowanych było skierowane raczej do mistrzów kierownicy, którzy uważają się za takowych. Fakt- było to odbiegnięcie od głównego tematu, ale nadal w ramach prowadzenia pojazdów.
Pozdrawiam.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów