18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 18:17
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:14
🔥 Co za ksenofil...😁 - teraz popularne
Naukowy żarcik
konrad100 • 2015-11-05, 10:04
Wchodzi facet do biblioteki i prosi książkę o psie Pawłowa i kocie Schrodingera. Bibliotekarz myśli przez chwilę i mówi: „Coś mi dzwoni, ale nie wiem, czy mamy, czy nie.”
Zgłoś
Wpis zawiera treści oznaczone jako przeznaczone dla dorosłych, kontrowersyjne lub niezweryfikowane
Kliknij tutaj aby wyświetlić wpis
jedrzej152 2015-11-05, 10:06 1
Ktoś wyjaśni?

Sialallalala
Zgłoś
Aqualinespirit 2015-11-05, 10:10 3
@up Raczej wątpię.

All matter is merely energy condensed to a slow vibration.
We are all one consciousness experiencing itself subjectively.
There is no such thing as death.
Life is only a dream.
We are the imagination of ourselves.
Zgłoś
konrad100 2015-11-05, 10:11 3
Dla ułomnych

pies

kot
Zgłoś
Wandenko 2015-11-05, 10:21 13
@up czyli że jako nigdy wcześniej nie słyszałem o tym kocie to jestem ułomny. No cóż w moim przypadku to całkiem możliwe ale żeby innych tak obrażać?
Zgłoś
C.Z.E.S.I.E.K 2015-11-05, 10:24 34
@2xUp
Pozwól, że daruję sobie lektury Wikipedii.

@Up
Tłumaczę i objaśniam:

Pies Pawłowa i kot Schrodingera to obiekty badań naukowców. Tak, zgadza się Pawłowa i Schrodingera.

Pies Pawłowa miał tak najebane we łbie, że ślinił się słysząc dźwięk dzwonka. Na początku Pawłow sygnalizował porę karmienia psów dzwonkiem, później robił je w chuja, bo dzwonił, a jeść nie dawał.

Natomiast kot Schrodingera, był w zasadzie stworzeniem teoretycznym, w pewnych warunkach można było uznać, że jest jednocześnie żywy i martwy. (Opisałbym to, ale jest to tak nieżyciowe, że za niedługo umieszczą to w podstawie programowej dla gimnazjum).
Zgłoś
k................s 2015-11-05, 11:20 12
@up
Kot był po prostu w superpozycji....
Zgłoś
C.Z.E.S.I.E.K 2015-11-05, 11:49 3
@Up
Pozwól, że uzupełnię......

Zgadza się, ten stan, gdy obiekt jest jednocześnie w dwóch różnych stanach nazywa się superpozycją, ale był tam tylko teoretycznie, ponieważ nie ma warunków do przeprowadzenia doświadczenia, gdyż ten żywy obiekt musi żyć w próżni..... i tu problem.

Niejaki Oriol Romero-Isar zaplanował taki eksperyment na wirusach grypy, bo one potrafią w próżni wyżyć. Podobno na niesporczakach też się uda, ale strasznie ciężko być na bieżąco w tym temacie.

Wracając do meritum, jest to tak nieprzydatne życiowo, że kurwa mać.
Zgłoś
weryfikator4 2015-11-05, 14:33 4
@up
Polemizowałbym.....

@up ponownie
Tylko na niektórych gatunkach niesporczaków... i tylko przy założeniu, że obiekt DA SIĘ utrzymać w superpozycji...

tak - to kompletnie nieprzydatne zyciowo...
Zgłoś
K................i 2015-11-05, 17:02
Wandenko napisał/a:

@up czyli że jako nigdy wcześniej nie słyszałem o tym kocie to jestem ułomny. No cóż w moim przypadku to całkiem możliwe ale żeby innych tak obrażać?

W/w ułomność wskazuje brak zdolności do wyszukania znaczeń pojęć dwuwyrazowych. Ot co.
[piwko za dystans ]
Zgłoś
KrisCFC 2015-11-05, 19:22
Kolejny przeczytał o tym kocie i chce zabłysnąć...

Przybyłem, zobaczyłem i oczom nie wierzę.
Zgłoś
arkhamasylum 2015-11-05, 19:22 2
Nie chodzi o próżnię ale o fakt że kot jest zbyt dużym obiektem dla obserwacji praw mechaniki kwantowej.
Zgłoś
Hornet 2015-11-05, 19:38
Nieżyciowe bo nieżyciowe ale dla rozwoju nauki oba zagadnienia są bardzo ważne. Zwykle tak jest, że pewne dylematy są w początkowym stadium błahe jednakże w przyszłych zagadnieniach okazują się całkiem przydatne. To prawda, że zajmuje się tym w profesjonalny sposób mniej niż 0,01% ludzkości, a większości na nic to w życiu ale są to pewne tezy, które próbują zdefiniować zależności dotyczące mechaniki świata nas otaczającego. Na tym natomiast bazują już niektóre praktyczne rozwiązania.
Zgłoś
prtnprtcl 2015-11-05, 19:50 2
ten żart jest względnie śmieszny
Zgłoś
Thevenin 2015-11-05, 19:53 11
Jedzie elektron na motorze i nagle zatrzymuje go policja.
- Czy wie pan, że jechał pan 250 km/h?
- No dzięki, to teraz nie wiem gdzie jestem.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów