Może nic specjalnego, ale chciałem się pochwalić osobistym znaleziskiem sprzed paru lat, podczas spaceru z wykrywaczem w okolicy Międzyrzeckiego Rejonu Umocnionego natrafiliśmy na takie oto szczątki.
oczywiście zostały zgłoszone odpowiednim służbom, była ekshumacja, znaleziono niesmiertelnik ale niestety nie do odczytania.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
11 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
a co sadzisz o tym godle wielkiej brytani w 4:03 czy to aby napewno niemeckie szczatki ?
sch213 napisał/a:
trafne pytanie, długo nad tym sie zastanawialiśmy, konsultowalem się nawet z mojego ziomka dr. histori z zG, nie potrafił tego logicznie wytłumaczyć. Ale jeśli chodzi o szczątki to na 100% są niemeickie po przekazaniu sprawy (urzędowo pisząc) Milicji stwierdzili co mnie zdziwiło, po badaniach DNA że nie mają takowych w aktach i ofiarą jest anonimowy obywatel BundesRepublikDeutschland , No a ten Pan doktor stwierdził że te pamiątkowe odznaczenie musiał ten zołnież; bądź dostać przed wojną , bądź zdobyć na froncie zachodnim u Żabojadów, więcej nie wiem:) pozdro [sory za błedy ort]a co sadzisz o tym godle wielkiej brytani w 4:03 czy to aby napewno niemeckie szczatki ?
Cholera...mocne...
Niemca gołymi rękoma, bez rękawic spawaczych, tak po miednicy dotykać
Niemca gołymi rękoma, bez rękawic spawaczych, tak po miednicy dotykać
Pit89 napisał/a:
słaby ten doktor jakiś, bo tu masz najprostsze wytłumaczenie greendevils.pl/jednostki_specjalne/britische_freie_korps/BFK_SS.html i taki mały cytat "Żołnierze Legionu nosili niemieckie mundury z naszywką z brytyjską flagą (tarczą Union Jack) noszoną na lewym ramieniu i opaską na mankiecie z napisem "Britisches Freikorps" oraz patką na kołnierzu z trzema lwami z herbu Anglii." Pozdrawiam fanów II WŚ i poszukiwaczysch213 napisał/a:
a co sadzisz o tym godle wielkiej brytani w 4:03 czy to aby napewno niemeckie szczatki ?
trafne pytanie, długo nad tym sie zastanawialiśmy, konsultowalem się nawet z mojego ziomka dr. histori z zG, nie potrafił tego logicznie wytłumaczyć.
Sądząc po kordziku to waffen ss niemieccy komandosi walczyli z fanatyzmem do końca. Ruscy też ich do niewoli nie brali.
O znowu zespół dla internetowych kucopatriotów.
Lubie takie fazy :d kiedyś z kumplem tak samo bawilismy sie z wykrywaczem metali znalezlismy pare naboi 9mm kolbe od jakigos pistoletu automatycznego i jakies czesci od niemieckiego mausera, i puszki po konserwach. Bardziej to wciąga niż narkotyki , i trzeba spierdalac zawsze jak ktos cie zauważy. Pozdro
Do miłośników wykrywaczy itp.
jak znajdziecie jakieś szczątki i pomyślicie o tym, zeby to gdzieś zgłosić to pod żadnym pozorem nie dzwońcie na policję!! Najlepiej znajdźcie instytucje, która się tym zajmuje
jak znajdziecie jakieś szczątki i pomyślicie o tym, zeby to gdzieś zgłosić to pod żadnym pozorem nie dzwońcie na policję!! Najlepiej znajdźcie instytucje, która się tym zajmuje
o ! wlasnie ! mam pomysl na posta, wlasnie w tym temacie, bo w tamtym roku ludzie z fundacji "Pomost" wykopali w lesie mojego dziadka 9 zolnierzy niemieckich, ktorych moj dziadek z kolegami zakopywal, jak ich ruskie zaciukali.Gdzies mialem foty, to sie moze pochwale...
Dla mnie bardzo pozytywne zajęcie ... ale znając moje szczęście jeżeli za to bym się zabrał to zajebał bym łopatą w minę i na tym kariera by się zakończyła
Cytat:
Dlaczego nigdzie nie ma martwych czerwonokurwistów, dlaczego?!
trochę szacunku dla żołnierzy - nie dla komuchów, nazistów ... bo takich na froncie było mało i z reguły to nie oni umierali - umierali zwykli ludzie, których zapędzono do okopu i kazano strzelać. Druga sprawa - żeby nie ten "komuch radziecki żołnierz", to prawdopodobnie dziś byś szprechał w dojcz-języku ... co ja gadam - twój pradziadek wyleciał by kominem a kości prababki gniły by gdzieś w lesie.
Rozumiem i zdaję sobie sprawę z tego, że dzisiejsza młodzież nie uznaje świętości i żadna wartość nie ma dla niej znaczenia - ale życzę Ci kolego tylko tego, by twoje truchło nie musiało być kiedyś gdzieś zakopane w bezimiennym grobie i by Twoja matka miała gdzie zapalić świeczkę.
Dla Autora - brawo - dzięki takim ludziom białe karty w księdze historii są ciągle zapisywane.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów