18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 17:32
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-10, 18:32
🔥 Lekcja historii w picułce - teraz popularne
Al-Bundy 2013-12-08, 22:36 2
co jak co ale z Korwina to polityk żaden - zwykły populista jednak też z niebezpieczną ideologią. Nikt kto myśli na niego głosu nie odda bo jest radykalny w podejściu i przekonaniach. Sam też zmieniał ugrupowania dość często. NIekoniecznie te medialne ale jednak. Postulaty KM trafiać mogą co najwyżej do chłoptasiów spod sklepu i są równie nierealne jak ich poglądy lub co najwyżej gimbaza. O paleniu zielska to już niejeden aferę kręcił i kiedyś zanim większości popierających KM nie było na świecie z zielskiem w kieszeni można było chodzić w Polsce po ulicach.

Jednak suma summarum ktoś taki jest potrzebny. Zwłaszcza takim stacjom jak TVN by mieć o czym pleść. Jakby nie było gdyby nie wywijasy PIS-samoobrona-MW to PO raczej by tak łatwo do władzy nie doszła. Więc tak naprawdę KM jest takim dziennikarzom niezbędny chociażby z tego względu co by Pani Magda mogła napisać gdyby KM nie było? Że za oknem wieje?
Zgłoś
rav4ever 2013-12-08, 22:36 3
Korwin mówi niewyraźnie od zawsze. A sposób w jaki mówi nie nadaje się do telewizji, mówi rzeczowo, prosto i nie owija, a ludzie się tego boją i myślą od razu, że jakiś nienormalny. Będzie tu pasował cytat niemca, a zarazem żyda: "Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej."
Zgłoś
Nuck4d- 2013-12-08, 22:37 7
@faurin

Tutaj masz odpowiedź dlaczego Korwin-Mikke ma problemy z tym co wspomniałeś. Facet mówi konkretnie i przede wszystkim mówi prawde. Nie jest cyniczny.

Zgłoś
mikel1994 2013-12-08, 22:41 1
Nuck4d- napisał/a:

@up i @3up

Jakoś popieram Korwina i nie jestem przedstawicielem "gimazy". Co więcej, na wspomnianym przed chwilą spotkaniu byli głownie studenci, oraz wiele starszych osób. Gimbaza jest za Palikotem przeważnie, a mówienie że "przestawiają" Korwina jest bynajmniej śmieszne.

Widocznie tylko te grupy społeczne mają możliwość marnowania czasu na spotkanie z gościem, który bardzo chce być politykiem.

Gimbaza i gimbokorwinizm to nie wiek, tylko stan umysłu.

Cytat:

Gimbaza jest za Palikotem przeważnie

Potwierdzone przez amerykańskich naukowców.

Oczywiście nie mam na myśli wybielenia tutaj Palikota.

Al-Bundy napisał/a:

co jak co ale z Korwina to polityk żaden - zwykły populista jednak też z niebezpieczną ideologią. Nikt kto myśli na niego głosu nie odda bo jest radykalny w podejściu i przekonaniach. Sam też zmieniał ugrupowania dość często. NIekoniecznie te medialne ale jednak. Postulaty KM trafiać mogą co najwyżej do chłoptasiów spod sklepu i są równie nierealne jak ich poglądy lub co najwyżej gimbaza.

No kurwa czytam i nie wierzę...

Zarzucę klasykiem:
polecam poczytać Rothbarda.

"Kto się przezywa ten sam się tak nazywa pajacu jebany"
Zgłoś
faurin 2013-12-08, 22:46
@Nuck4d-

Słabe - to nie jest argument. Ja bym mógł teraz wklejać linki ludzi z CAS, Instytutu Misesa, KASE; debaty Kolibrów, Stowarzyszenia Libertariańskiego i wielu innych. Zobacz jak się tworzy politykę. Te ekipy wiedzą, że najpierw trzeba się czegoś dowiedzieć, trzeba się nauczyć pewnych podstaw ekonomicznych, prawnych, etc. Dopiero potem kwestie PRowe, a na samym końcu może wejście do polityki aktywnej. Rozmawiam z wieloma kucami (na prawdę wieloma) i jedyne argumentacje, jakie się u nich pojawiają w wypowiedziach na ważne tematy do walenie korwinizmami.
Jak ja to określam - KNP to taki Ruch Palikmiota tylko mający za sobą zdrową idee. Z tym, że takie knp może być bardziej niebezpieczne, bo mając niewykształconych i nieodpowiednich ludzi może zrazić Polaków do klasycznego liberalizmu na kolejne x lat.
Zgłoś
mikel1994 2013-12-08, 22:48
@faurin,

ale nie uogólniaj do całego KNP, bo są tam też mądrzy ludzie, którym widocznie w tej partii dobrze ^^ Może mają nadzieję, że krulowi się wkrótce zemrzy i będą mogli prowadzić normalną politykę.

Zgłoś
Nuck4d- 2013-12-08, 22:51 1
@mikel1994

Widocznie te grupy nie tracą czasu na siedzeniu przed TV i narzekaniu jak im się chujowo żyje, tylko próbują coś zrobić. Swoją drogą jak możesz prowadzić dyskusje i wypowiadać się na temat Korwina, skoro nie masz pojęcia kim jest ten człowiek. Jest to jedyny polityk który nie pierdoli sie w tańcu i mówi prawde, dlatego nie ma dużego poparcia. Człowiek który bardzo chce być politykiem? Śmieszne. Sam kiedyś powiedział że to ludzie mają chcieć by dla niech pracował, a nie on sam. Bo widzisz, wszyscy inni maja w dupie dosłownie wszystko, chcą tylko 4 letniej dobrze opłacanej posady, zrobią wszystko by to osiągnać. On to pierdoli, bo gdyby tego chciał, to już dawno by to zrobił.
Zgłoś
faurin 2013-12-08, 22:51
Kto? Najzer pożal się boże ekonomista? Dziambor - człowiek od trzymania transparentu? Czy może ten klon Korwina z Młodzież Kontra? Większość na prawdę znających się na rzeczy ludzi z knp odchodzi od nich na rzecz innych struktur.

Taki zajebisty trolling, bo sram na swoje gniazdo - jestem w KNP i widzę, jak to wygląda od środka, więc nie próbuj mi mówić, że jest inaczej
Zgłoś
NieWiemZeWiem 2013-12-08, 22:52 4
Korwnin nie odniósł suckes bo każdy bał się oddac głos który się zmarnuje wiec jak sie widzi batalię miedzy PO i PIS to ludzie zamiast(ci co chcieli na korwina) korwina to dawali na PO bo mniejsze zło.
To się teraz zmieni, chociaż nie powiem Jarosław Gowin bardzo mnie fascynuje swoimi poglądami i zagdzam się z nim w 90% na jego ankiecie intenretowej. Równy chłop!

Co do Korwina....zawsze media mówią " ten co co chwile rzegrywa" więc jak szedłem 2 lata temu ddac głos chciałem na korwina ale jak widziałem tą walke miedzy PO i PIS to stwierdziłem że dam na PO bo PIS zyska przewagę nad tym że ja oddałem na korwina.

Do osób które "boja" sie korwina....ludzie jak on wiejdzie do rządu to on nie wprowadzi polowy swoich pogladów ale to i tak bedzie wiecej reform niz to obiecuja nasi po,pis,psl,sld itp... po drugie korwin nie ma wygrać wyborów on ma dostac sie reprezentacyjną grupą do sejmu żeby rządy lewoskretne troche wyprostować więc jak będzie głupi projekt to korwin go zablokuje! wiec nie bójcie się i głosucie na korwinka! zachęcam!

Na dodatek zachęcam do zoabczenia ile mamy partii do wyboru...

Chrześcijańska Demokracja III Rzeczypospolitej Polskiej (ChDRP)
Komunistyczna Partia Polski (KPP)
Konfederacja Polski Niepodległej (KPN)
Kongres Nowej Prawicy (Nowa Prawica)
Krajowa Partia Emerytów i Rencistów (KPEiR)
Libertas Polska (Libertas)
Liga Narodowa (LN)[5]
Liga Obrony Suwerenności (LOS)
Liga Polskich Rodzin (LPR)
Narodowe Odrodzenie Polski (NOP)
Obrona Narodu Polskiego (ONP)
Organizacja Narodu Polskiego – Liga Polska (ONP-LP)
Partia Demokratyczna – demokraci.pl (PD)
Partia Kobiet (PK)
Partia Regionów (Regiony, PR)
Partia Zielonych (PZ)
Polska Lewica (PL)
Polska Partia Narodowa (PPN)
Polska Partia Piratów (P3)
Polska Partia Pracy – Sierpień 80 (PPP-Sierpień 80)
Polska Partia Socjalistyczna (PPS)
Polska Patriotyczna (Polska P.)
Polska Racja Stanu (PRS)
Polska Wspólnota Narodowa (PWN)
Polski Ruch Monarchistyczny (PRM)
Polskie Stronnictwo Demokratyczne (PSD)
Porozumienie Polskie (PP)
Prawica Rzeczypospolitej (Prawica, PR)
Przymierze dla Polski (PdP)
Przymierze Narodu Polskiego (PNP)
Ruch Katolicko-Narodowy (RKN)
Ruch Odrodzenia Gospodarczego im. Edwarda Gierka (ROG)
Ruch Patriotyczny (RP)
Samoobrona
Samoobrona Odrodzenie (SO)
Stronnictwo Demokratyczne (SD)
Stronnictwo Konserwatywno-Ludowe (SKL)
Stronnictwo Ludowe „Ojcowizna” RP (Ojcowizna RP)
Stronnictwo Narodowe (SN)
Stronnictwo „Piast” („Piast”)
Stronnictwo Pracy (SP)
Unia Lewicy (UL)
Unia Polityki Realnej (UPR)
Unia Polskich Ugrupowań Monarchistycznych (UPUM)
Zieloni
Związek Słowiański (ZS)
Chrześcijańska Inicjatywa Społeczna (ChIS)
Demokracja Bezpośrednia (DB)
Elektorat
Europa Wolnych Ojczyzn – Partia Polska (EWO-PP)
Forum Samorządowe (FS)
Lepsza Polska (LP)
Partia Emerytów Rencistów Rzeczypospolitej Polskiej (PER RP)
Partia Rozwoju (PR)
Partia Zielonych Rzeczypospolitej Polskiej (PZ RP)
Polska Partia Imperium Słowiańskiego „Razem” (PPIS)
Polska Socjalistyczna Partia Robotnicza (PSPR)
Polski Ruch Uwłaszczeniowy (PRU)
Polskie Forum Osób Niepełnosprawnych i Specjalnej Troski (PFONiST)
Polskie Porozumienie Przedsiębiorczości i Pracy (PPPiP)
Porozumienie Pokoleń (PPok)
Przedsiębiorcy Rzeczypospolitej Polskiej (Przedsiębiorcy RP)
Przymierze Ludowo-Narodowe (PLN)
Stronnictwo Narodowe im. Dmowskiego Romana (SND)
Stronnictwo Patriotyczne Polski i Polonii (SPPiP)
Sztandar Matki Boskiej Licheńskiej Bolesnej Królowej Polski (SzMBLBKP)
Związek Weteranów Wojny (ZWW)

(|)-------C====8
Zgłoś
Nuck4d- 2013-12-08, 22:54 1
@faurin

Bo widzisz mój drogi, ludzie zawsze kombinują jak koń pod góre, Korwin-Mikke bierze proste i co najważniejsze skuteczne rozwiązania, poparte historycznymi przykładami. I z tą wiedzą nie przesadzaj, ponieważ Korwin-Mikke bije wielu profesorów jeżeli o to chodzi.
Zgłoś
skandal89 2013-12-08, 22:54 2
Korwina traktuję jako przepustkę dla prawicy do sejmu, nie mówię żeby on rządził, ale niech przeciera szlaki, choć jak by się tak zastanowić to ma u siebie paru inteligentnych ludzi, dobrych następców, którzy są spokojniejsi i bardziej pohamowani. Tak czy inaczej ma chłop mój głos i mam nadzieję że będzie ponad 5%. Ludzie którzy mówią, że to ikona gimbazy moim zdaniem nie słuchali zbyt dokładnie co mówi tylko wyłapywali głupoty jakie zdarzało się Korwinowi wypowiedzieć, jak dla mnie z resztą to dobrze że trafia do ludzi młodych bo to w nas leży przyszłość tego kraju.

VT700 85'
Zgłoś
mikel1994 2013-12-08, 22:58
Do Dziambora nic nie mam. Klon, masz na myśli Berkowicza? Młody jest, ogarnie się. Być może masz rację, ale osobiście wątpię, że jest aż tak źle.

@Nuck4d

zabij się.

edit: na temat Najzera się nie wypowiem, bo "nie wiem".

Zgłoś
faurin 2013-12-08, 23:00 1
@Nuck4d-

A niech sobie bije. Co z tego, skoro tego nie widać w wypowiedziach. Czekaj, co on w dzisiejszym materiale z Kraśko powiedział? W USA w XIX wieku były autostrady? Cholera, to skoro on bije profesorów, a ja znam troszkę lepiej najwyraźniej historię od Korwina, to jestem... superkruloprofesorem?

Nie chce mi się dyskutować - też byłem zapatrzony w Korwina, gdy pod wpływem chęci zdobycia troszkę szerszej wiedzy nie sięgnąłem po Misesa. W jednym ze swoich pierwszych dzieł wyłuszczył on dość dokładnie takiego Korwina przedstawiając, jakie zagrożenie idzie za takim bytem. I tak przestałem być kucem, a zacząłem być liberałem Idea, nie osoba. I powiem jeszcze raz - Korwin to nie odpowiednia osoba. Rzekłem.
Zgłoś
Jack Daniel's 2013-12-08, 23:02 1
BędęRzygał napisał/a:

Dziennikarze starają się zrobić na siłę idiotę z Korwina

Ale po co robić z idioty idiotę?
Zgłoś
Nuck4d- 2013-12-08, 23:07 1
@mikel1994

Jakoś nie mam powodów by się zabijać, chyba że potraktowałbym samobójstwo jako odmowa udziału w życiu z kompletnym kretynem.

@faurin

Nie oglądałem jeszcze dzisiejszego materiału z Kraśko. Ale to jest demagogia jeżeli faktycznie tak było. Każdy wierzy w jakieś idee, ja uważam Korwina za odpowiednią osobe. Peace.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów