RB25DET to 2,5-litrowy, rzędowy silnik o sześciu cylindrach i pojedynczym turbodoładowaniu. Fabrycznie rozwijał 245 KM i 319 Nm, ale po odpowiednich modyfikacjach tunerzy spokojnie są w stanie wykrzesać z niego moc rzędu 1000 KM.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:51
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
jada takim wozem wciąga jak woźny ćwiartke
i to byly silniki, nie to gowno co teraz sie robi co pada jak zatankujesz gorsze paliwo i domaga sie generalki
Moderatorzy! Nadgorliwość gorsza od faszyzmu. Przywrócić stary regulamin!
szczela jak bmw 316 w gazie
hejcior napisał/a:
Nie jestem ekspertem, ale nie brzmi mi to na oryginalny silnik z nissana. Co to, jakiś przeszczep z GT-R? Albo jakiejś hondy? Wysoko się kręci to pewnie jakiś Japończyk.
jest to oryginalny silnik nissana, tyle że nie był taki w patrolach montowany
en.wikipedia.org/wiki/Nissan_RB_engine
...
hejcior napisał/a:
Nie jestem ekspertem, ale nie brzmi mi to na oryginalny silnik z nissana. Co to, jakiś przeszczep z GT-R? Albo jakiejś hondy? Wysoko się kręci to pewnie jakiś Japończyk.
Ze starszego Nissana Skyline.
rolnik1809 napisał/a:
A teraz jakieś znawca powie: co to za nuta w tle?
Nneka - Heartbeat (Chase & Status Remix)
Cały projekt zaczął się kiedyś od tego, że właściciel nie najświeższego Nissana Patrola pomyślał sobie, że dodałby terenówce animuszu, gdyby wykonał swap silnika na RB25DET ze Skyline-a R33. Swoje dumania zamienił w efektywne działania, w wyniku czego powstał ten niesamowity samochód.
RB25DET to 2,5-litrowy, rzędowy silnik o sześciu cylindrach i pojedynczym turbodoładowaniu. Fabrycznie rozwijał 245 KM i 319 Nm, ale po odpowiednich modyfikacjach tunerzy spokojnie są w stanie wykrzesać z niego moc rzędu 1000 KM. Ile koni pracuje pod maską szalonego Patrola? Nie jest to do końca pewne, ale najprawdopodobniej jednostka pozostała seryjna. Tak czy inaczej, motor doskonale radzi sobie w karoserii terenówki, dzięki czemu dostarcza kierowcy olbrzymich dawek adrenaliny podczas jazdy po bezdrożach.
Zajebane z tej stronki:
adrenalinemotorsport.pl/aktualnosci/n,nissan-patrol-z-silnikiem-rb25de...
RB25DET to 2,5-litrowy, rzędowy silnik o sześciu cylindrach i pojedynczym turbodoładowaniu. Fabrycznie rozwijał 245 KM i 319 Nm, ale po odpowiednich modyfikacjach tunerzy spokojnie są w stanie wykrzesać z niego moc rzędu 1000 KM. Ile koni pracuje pod maską szalonego Patrola? Nie jest to do końca pewne, ale najprawdopodobniej jednostka pozostała seryjna. Tak czy inaczej, motor doskonale radzi sobie w karoserii terenówki, dzięki czemu dostarcza kierowcy olbrzymich dawek adrenaliny podczas jazdy po bezdrożach.
Zajebane z tej stronki:
adrenalinemotorsport.pl/aktualnosci/n,nissan-patrol-z-silnikiem-rb25de...
Może ja się nie znam, ale te 1000 koni wyciągniętych "spokojnie" jakoś mnie nie przekonuje. Tzn., może i to możliwe, ale silnik długo nie pociągnie a dwa, taka modyfikacja na seryjnym napędzie, wałach, skrzyni nie podziała wg. mnie za długo. Ale co ja tam wiem.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów