18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 10:19
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-10, 18:32
No-go zone w Szwecji
lokowalek • 2019-08-14, 11:03
Na wzór slumsów w Ameryce Południowej w Szwecji zostały oznaczone miejsca do których raczej nie powinno się wchodzić.

Żółty znaczek - Obszar narażony
Pomarańczowy znaczek - Obszar bardzo narażony
Czerwony znaczek - Obszar najbardziej narażony

Lista dzielnic

Dotarcie z centrum do Rinkeby trwa 25 minut. W ciągu dnia ludzie, mieszkający w Rinkeby, prowadzą normalne życie. Chodzą na spacery, robią zakupy, idą na plac zabaw z dzieckiem. Problem zaczyna się, kiedy zapada zmrok. Wokół wyjść z metra i na większych placach zaczynają zbierać się grupki osób, które nie wyglądają na pokojowo nastawione. Często obok nich stoi dobra fura z ciemnymi szybami, a z głośników dobywa się hip-hopowa muzyka, zrobiona zresztą przez mieszkańców Rinekby. Jeśli przemkniesz szybko - nie powinni zwrócić na ciebie uwagi. Jeśli zaczniesz się przyglądać - może podbić do ciebie jakiś młody i zapytać "Behöver du hjälp?" (szw. "Potrzebujesz pomocy?"), a do zaoferowania będzie mieć cały arsenał narkotyków, których nazwy nawet nie znasz.

Taka ciekawostka bardziej sadystyczna:

Jeden z tak zwanych hip hopowców z Rinkeby który w jednym z kawałków obraził chłopaczka który stracił życie podczas strzelaniny w Sztokholmie został obsikany . Filmik został nagrany jego telefonem a później udostępniony na jego Instagramie! (Akcja zaczyna się od 8 sekundy)

A to jego muza, ma prawie 3 mln wyświetleń

Ot, takie ciekawostki o Szwecji!

Peace!
Zgłoś
Ronin69 2019-08-14, 11:13 60
Wiem , że politycznie pojadę ale doskonale pamiętam jak śmiano się w sejmie z Kaczyńskiego w 2015r kiedy mówił o tych strefach i chorobach przywlekanych przez inżynierów (absolutnie nie jestem zwolennikiem prezesa i jego ekipy )
Zgłoś
R................s 2019-08-14, 12:14 4
To co widać na filmie Pofikasz to po prostu nieco bogatszy niż przeciętny polski slums.
Jest tam coś strasznego? niestandardowego?
Nie jest tak, że w każdy mieście jest jedna, dwie czasem trzy ulice które wyglądają tak albo jeszcze gorzej. To takie miejsca gdzie trafiają najgorsi z najgorszych, ci którzy nie płacą za czynszu, ale należy im się mieszkanie od miasta, ludzie genetycznie uzależnieni, genetyczni dłużnicy, genetycznie patologiczni.
Znam te ulice w każdym małym miasteczku miedzy Łodzią a Warszawą. Pomimo że brak tam imigrantów wolałbym nie kręcić się tam po zmroku.
Zgłoś
lokowalek 2019-08-14, 12:22 6
Ronin69 napisał/a:

Wiem , że politycznie pojadę ale doskonale pamiętam jak śmiano się w sejmie z Kaczyńskiego w 2015r kiedy mówił o tych strefach i chorobach przywlekanych przez inżynierów (absolutnie nie jestem zwolennikiem prezesa i jego ekipy )

No tak ale zapomniałem wrzucić statystyki

Wg pol. Urzędu ds. Cudzoziemców w lipcu 2019 w Polsce było zarejestrowanych 2577 Szwedów.
Wg szw. Urzędu Statystycznego w Szwecji w grudniu 2018 zarejestrowanych było 92 759 Polaków.
W 2018 do Szwecji wyjechało 3817 Polaków, a 1783 otrzymało szw. obywatelstwo.

Wg danych polskiego Urzędu ds. Cudzoziemców dot. Szwedów ubiegających się o azyl w Polsce ambasada uzyskała następujące dane na lata 2017-2019: w 2018 o azyl ubiegał się 1 obywatel Szwecji.
W latach 2017 i 2019: 0 obywateli.

Czyli lepszy ciapaty z maczętą niż Kaczyński z PIS-em

RRRRs napisał/a:

To co widać na filmie Pofikasz to po prostu nieco bogatszy niż przeciętny polski slums.
Jest tam coś strasznego? niestandardowego?
Nie jest tak, że w każdy mieście jest jedna, dwie czasem trzy ulice które wyglądają tak albo jeszcze gorzej. To takie miejsca gdzie trafiają najgorsi z najgorszych, ci którzy nie płacą za czynszu, ale należy im się mieszkanie od miasta, ludzie genetycznie uzależnieni, genetyczni dłużnicy, genetycznie patologiczni.
Znam te ulice w każdym małym miasteczku miedzy Łodzią a Warszawą. Pomimo że brak tam imigrantów wolałbym nie kręcić się tam po zmroku.

No właśnie, u nas też by wyskoczyło kilka takich "no-go zonów" . Bałuty, Niebuszewo, Przedmieście Oławskie, Orunia, Dziesięciny, Port Praski, Kazimierz, Jeżyce, Nowa Hura... To jest tylko kilka z naszych Polskich "No-Go zone". Tylko tam nie ma ciapatych więc nikt nie widzi problemu. Czy tylko mnie wkurwiają podwójne standardy?
Zgłoś
skywalker75 2019-08-14, 13:16 21
lokowalek napisał/a:

No tak ale zapomniałem wrzucić statystyki
Wg pol. Urzędu ds. Cudzoziemców w lipcu 2019 w Polsce było zarejestrowanych 2577 Szwedów.
Wg szw. Urzędu Statystycznego w Szwecji w grudniu 2018 zarejestrowanych było 92 759 Polaków.
W 2018 do Szwecji wyjechało 3817 Polaków, a 1783 otrzymało szw. obywatelstwo.
Wg danych polskiego Urzędu ds. Cudzoziemców dot. Szwedów ubiegających się o azyl w Polsce ambasada uzyskała następujące dane na lata 2017-2019: w 2018 o azyl ubiegał się 1 obywatel Szwecji.
W latach 2017 i 2019: 0 obywateli.
Czyli lepszy ciapaty z maczętą niż Kaczyński z PIS-em

No właśnie, u nas też by wyskoczyło kilka takich "no-go zonów" . Bałuty, Niebuszewo, Przedmieście Oławskie, Orunia, Dziesięciny, Port Praski, Kazimierz, Jeżyce, Nowa Hura... To jest tylko kilka z naszych Polskich "No-Go zone". Tylko tam nie ma ciapatych więc nikt nie widzi problemu. Czy tylko mnie wkurwiają podwójne standardy?

To, że są krajem bogatszym, i to my tam emigrujemy za praca nie oznacza , że musimy popełniać te same błędu u siebie. Problem w tym , że u nich takich stref wcześniej nie było. Zaczęły się pojawiać wraz z imigracją. Nie zgodzę się też że możemy je porównywać do naszych osiedli czy biedniejszych dzielnic.

czarna fortuna
Zgłoś
lokowalek 2019-08-14, 13:23 2
skywalker75 napisał/a:

To, że są krajem bogatszym, i to my tam emigrujemy za praca nie oznacza , że musimy popełniać te same błędu u siebie. Problem w tym , że u nich takich stref wcześniej nie było. Zaczęły się pojawiać wraz z imigracją. Nie zgodzę się też że możemy je porównywać do naszych osiedli czy biedniejszych dzielnic.

A dlaczego nie? Tu i tu możesz zarobić kosę albo mogą Cię skroić. TO czy to będzie brodacz Allahem na ustach czy naćpany dres sprowadza się do jednego masz przejebane.
Trzeba walczyć i z jednymi i drugimi.
Zgłoś
Wiewór 2019-08-14, 13:48 1
Ronin69 napisał/a:

Spierdolony zegar dwa razy na dobę pokazuje dobrą godzinę.

Każdy myślący człowiek jest ateistą.
-Ernest Hemingway

Zgłoś
wormgoro 2019-08-14, 14:13 1
"Jeśli zaczniesz się przyglądać - może podbić do ciebie jakiś młody i zapytać "Behöver du hjälp?" (szw. "Potrzebujesz pomocy?"), a do zaoferowania będzie mieć cały arsenał narkotyków, których nazwy nawet nie znasz."

O kurrwwaa przerażające! Dlaczego nikt z tym nic nie robi!
Zgłoś
skywalker75 2019-08-14, 14:18 12
lokowalek napisał/a:

A dlaczego nie? Tu i tu możesz zarobić kosę albo mogą Cię skroić. TO czy to będzie brodacz Allahem na ustach czy naćpany dres sprowadza się do jednego masz przejebane.
Trzeba walczyć i z jednymi i drugimi.

W brazylijskiej favelli też możesz zarobić kosę, a jednak widzisz chyba różnicę ?

czarna fortuna
Zgłoś
poligon6 2019-08-14, 14:23 17
RRRRs napisał/a:

Tylko na Włókiennicza w Łodzi policja wjeżdza z obstawa. Do tego porównaj sobie ilość gwałtów 6 tys Szwcja i 2 tyś Polska oraz morderstw a wtedy zrozumiesz o czym mowa i że polski slums gdzie mozesz sie pożegnac z telefonem to nie to samo jak szwedzki gdzie upierdola ci głowe przy samej dupie.

lokowalek napisał/a:

Chuja tam że w Szwcji odpierdalaja sie kwestie jak z brazylijskiej faveli, granaty, strzelaniny i obciete łby. Chuj że policja boi sie interweniowac. Ważne że w Polsce jest jakas dzielnica gdzie sebiksy rozrabiaja, tyle ze policja tam bez obawy wjezdza i pacyfikuje patoli. Szwecja 6 tyś gwałtów, Polska 2 tyś gwałtów. Przy róznej liczbie ludnośći, szkoda komentowac te debilne posty.

Lepiej być niezadowolonym człowiekiem niż zadowoloną świniaą; lepiej być niezadowolonym Sokratesem, niż zadowolonym głupcem. A jeżeli głupiec i świnia są innego zdania, to dlatego, że umieją patrzeć na sprawę ze swojego punktu widzenia.
Zgłoś
R................s 2019-08-14, 14:50 1
lokowalek napisał/a:

Tak w ogóle to chyba nie jest miejsce na omawianie tego typu problematyki. Nie ta publika i nie to nastawienie umysłowe.

Za 3-4 komentarze dowiemy się, że to sprawka żydów, a za 6-10 za wszystkim będą stali reptylianie z Włókienniczej.
Zgłoś
Jabulko69 2019-08-14, 18:20 2
Jezeli by byc bardzo upierdliwym to na dobra sprawe caly göteborg i stockholm mozna jebnac na czerwono. Wszystko zalezy od dnia, godziny i szczescia.
Choc jako mieszkaniec göteborga moge sie zgodzic z ta lista, zaznaczone na niej dzielnice sa faktycznie nie zbyt ciekawe.
Zgłoś
AdamBrown 2019-08-14, 18:44
Przypomina screeny z "Half life" metro płotki skałki pod ziemią, bramki , świecące guziczki.
A drugie w każdej " NO GO" zonie stoi cyganka i wróży, a kawałek dalej Cygan ma harmonii gra. Oni takie no go zony obstawiają, wręcz je zaznaczają, dla dobra innych, żeby wiedzieli gdzie NOGO. Już nie powiem że je tworzą, bo wyjdzie rasizm.

Ateizm jest dziełem teologów.
Hugo Dionizy Steinhaus
Zgłoś
PieronJasnySzlag 2019-08-14, 18:55 12
Kurwa, wiedziałem że forumowe lewaki zaczną pierdolić ze w Polsce też jest chujowo a nawet gorzej. Tylko żaden z tych idiotów nie porówna jak w Szwecji i w Polsce było 20 lat temu. I w jakim kierunku to się rozwija (w Polsce coraz bezpieczniej, w Szwecji coraz gorzej). No ale żeby łączyć zdarzenia przyczynowo skutkowe tymbardziej rozciągnięte w czasie to trzeba mieć więcej niż 50IQ czego u sadolowych lewusów niema.
Zgłoś
ProVVe 2019-08-14, 19:17 2
Ogrodzić murem i czekać, aż głód i choroby zrobią swoje...

Ola gringo
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów