nie karmić pierdolonych pasożytów z wiejskiej. nie płacić i chuj!
You've got to realize you're just the devil just as much as you're God.że ceny praktycznie WSZYSTKIEGO są takie same w takiej Anglii, w Niemczech, w Hiszpanii no i ...w Polsce, a ludzie zarabiają średnio 5-6x mniej w Polsce niż tam.
Ja rozumiem że mamy "biedny kraj" gdzie prezes firmy ma rocznie na czysto dochód netto 1.500.000 (półtora miliona zł) - czyli to co zostaje w kieszeni firmy po podatkach/amortyzacjach/wypłatach i wszelkich spłatach kredytów w ciągu roku ...a 90% pracowników ma minimalną bo wyższa wypłata podobno by "zruinowała firmę" a politycy mówią że "zruinowałaby gospodarkę".
rzekomo ludowi chcą zrobić dobrze, a tak naprawde to : tylko nie ruszajcie banków* i korporacji* bo lud na tym ucierpi
łykaj gimbazo
* zagranicznych oczywiście, bo polskich nie ma
nie karmić pierdolonych pasożytów z wiejskiej. nie płacić i chuj!
nie zaplacisz Ty, zaplaci ktos inny...
Ja rozumiem że mamy "biedny kraj" gdzie prezes firmy ma rocznie na czysto dochód netto 1.500.000 (półtora miliona zł) - czyli to co zostaje w kieszeni firmy po podatkach/amortyzacjach/wypłatach i wszelkich spłatach kredytów w ciągu roku ...a 90% pracowników ma minimalną bo wyższa wypłata podobno by "zruinowała firmę" a politycy mówią że "zruinowałaby gospodarkę".
Naprawdę myślisz, że pracownik wykonujący prostą robotę jak sprzątanie/przerzucanie paczek/stróżowanie/sprzedawanie towarów w sklepie jest w stanie zarobić 1.5 mln?
1.5 mln to mogą sobie zarabiać krętacze z jakichś oszukańczych sektorów takich jak nasz ukochany transport (PKP), bankowość i w dużej mierze budownictwo, bo tam się nie pracuje tylko się kręci, kombinuje, oszukuje i defrauduje. Jak masz ból dupy, że założyciel jakiejś uczciwie pracującej firmy zarabia 1.5 mln to nie czekaj tylko zrób mu konkurencje. Podzielicie się zyskami. Myślę, że 750 tys też cię zadowoli.
Tylko jak zwykle wyjdzie jakiś profesor i powie że podatek bankowy uderzy w najbiedniejszych(ciekawe skąd ci najbiedniejsi mają mieć oszczędności), a jak vat podwyższa Tusk to siedzą cicho.