jestem na tak, o ile wybudzanie nie zawsze będzie skuteczne
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ktos poda instukcje jak to zrobic (wrazie wypadku prosze przeglac hard )
mikarosek5 napisał/a:
Ktos poda instukcje jak to zrobic (wrazie wypadku prosze przeglac hard )
za moich czasów nazywaliśmy to spańsko jakieś hm... 8 lat temu ? wszystko polega na tym, że stajesz przy ścianie, lub czymś czego możesz się zaprzeć, wypuszczasz powietrze a kolega/bądź inna osoba bardzo mocno naciska w okolice mostka/splotu słonecznego... po upływie 5 - 10 sek po prostu mdlejesz.. pamiętaj że jeśli chcesz to zrobić to w gronie zaufanych osób bo jeśli to oleją to możesz
co do innych komentarzy polemizowałbym z tą hiperwentylacją, jednak ekspertem nie jestem ;P więc się nie wypowiadam
Pff też mi nowość, jeszcze w głębokiej podstawówce- jakieś 15-18 lat temu żeśmy robili coś podobnego. Jedyna różnica, że odruch wywoływaliśmy masując tętnice szyjne
Ja pamiętam jak byłem w 1,2 klasie podstawówki (rok ok 2001/2002) to już tak się chłopaki ze starszych klas bawili...
Kris LaMuerte napisał/a:
Zastanawiam, kto z was jest głupszy - pan z komentarza powyżej, autor tematu, czy gimbus na filmiku. Raz - nie jest to zatrzymanie akcji serca a hiperwentylacja prowadząca do utraty przytomność. Dwa - nowa moda, która trwa jakoś od czasów mojego gimnazjum (czytaj jakoś 8 lat). Trzy - gimbus na filmiku rzeczywiście mógł doprowadzić do swojej śmierci, szkoda, że mu się nie udało. Byłby ciekawy materiał na harda. Może na jakąś dłuższa medyczną rozprawkę nawet.
Nie hiper- a hipowentylacja panie mądry
Jeżeli kogoś to interesuje to coś takiego,tylko w trochę innym wykonaniu nazywa się oddychaniem holotropowym i ma to na celu wprowadzenie człowieka w odmienny stan świadomości.
Rzehooj, hiper- właśnie. Na drodze odruchowej powoduje ona spadek ciśnienia, a uciśnięcie mostka (lub tętnicy szyjnej) pogłębia ten efekt. Dzięki temu następuje krótkotrwała (u osób zdrowych) utrata przytomności
wychodzi na to, że tylko u mnie się w to nie bawiliśmy. ale z tego co widzę, to nic straconego
niech jeszcze z dziesięciu tępaków napisze, że już nawet w biblii pisało o takiej zabawie a na discovery pokazywali, że dinozaury też w to grają. jakby to było najważniejsze, kto kiedy już tak robił.
Rzehooj napisał/a:
Nie hiper- a hipowentylacja panie mądry
Hiper, hiper. Jak już bardzo chcesz coś z hipo - to może hipoksja albo hipokapnia?
To jest dużo starsza zabawa.Bawiłem się w to jakieś 15 lat temu w pedałówce.
kutasa_smak napisał/a:
niech jeszcze z dziesięciu tępaków napisze, że już nawet w biblii pisało o takiej zabawie
Cytat:
To jest dużo starsza zabawa.Bawiłem się w to jakieś 15 lat temu w pedałówce.
gratulacje, wyszedłeś na prowadzenie
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów