jestem na tak, o ile wybudzanie nie zawsze będzie skuteczne
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
25 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:26
🔥
Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
- teraz popularne
Kurwa dekle, jak hiperwentylacja. Hiperwent jest gdy zbyt szybko oddychasz, wówczas ośrodek oddechowy zaczyna szwankować. Tutaj był przykład zatrzymania oddychania, czyli hipowentylacja, w skutek czego doszło hipoksji-hipoksemii-hiperkapnii. Poczytajcie, pouczcie się mądrale.
@KULET
To ty poczytaj a się przekonasz że jednak hiperwentylacja.
A tak w ogóle to dużo bezpieczniejsze jest wstrzymanie oddechu po serii szybkich i "napięcie się" i wtedy odpływasz bez zbędnego uciskania klatki lub szyi bo to może być bardziej groźne. Dużo osób się tak "bawiło" w młodości ale z wiekiem uświadamiasz sobie że to bez sensu.
To ty poczytaj a się przekonasz że jednak hiperwentylacja.
A tak w ogóle to dużo bezpieczniejsze jest wstrzymanie oddechu po serii szybkich i "napięcie się" i wtedy odpływasz bez zbędnego uciskania klatki lub szyi bo to może być bardziej groźne. Dużo osób się tak "bawiło" w młodości ale z wiekiem uświadamiasz sobie że to bez sensu.
Podobne rzeczy się robiło za czasów jak byłem w podstawówce... Autor tematu chyba solidnie zawyżył albo zaniżył wiek. Albo zwyczajnie nie ma kolegów i już od czasu podstawówki siedział w domu przed telewizorem/komputerem/konsolą
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów