📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-02, 21:59
🔥
Uważaj, on ma nóż!
- teraz popularne
Tyle pierdolenia się żeby zrobić nożyk wielkości palca który na allegro kosztuje 3zł z wysyłką. No chyba że chciał się osełkami pochwalić.
robię noże normalnej wielkości, użytkowe, dla siebie ewentualnie na prezent i dla mnie takie coś ma sens jak jest zrobione bez elektronarzędzi, może i 10 razy tyle pierdolenia ale nie robię tego na akord czy dla zarobku, a wydaje mi się że każdy normalny facet poradzi sobie z takim czymś jak taśmówkę, kątówkę, wiertarkę, aaa.... i śruba to nie najlepszy metal na nóż
hrabia skoro nie robisz nozykow dla zysku to zrob mi jeden i podeslij poczta, bede bardzo wdzieczny, bo nie mam czym bulki przekroic, z gory dziekuje
Próbowałem obejrzeć, ale rzygać mi się zachciało na widok tych poobgryzanych pazurów, gorsze niż dział fekalia
@HAL9000/2 Wiesz, ale tu nie ma błędu. Tak samo jak "zupa na gwoździu" jest frazeologizmem określającym "coś z niczego" i wcale nie musi chodzić o zupę, tak samo w tytule gwóźdź jest użyty metaforycznie. Nawet jeśli autorowi wyszło to niezamierzenie, to z językowego punktu widzenia tytuł da się obronić.
AyCaramba napisał/a:
Tyle pierdolenia się żeby zrobić nożyk wielkości palca który na allegro kosztuje 3zł z wysyłką. No chyba że chciał się osełkami pochwalić.
Sama wysyłka kosztuje 8,90 zł kretynie Może 30 jak już. Poa tym tamte są odlane z jakiegoś znalu czy innego najtańszego materiału a ten tutaj z litej stali i można go naostrzyć "na brzytwę". To tak samo jakbyś porównywał "katanę" za 89 zł zrobioną z kawałka prasowanej stali i rączką z pomalowanego plastiku a taką za 1500+ zł zrobioną wg. dawnych metod przez wykwalifikowanego kowala z najlepszych materiałów.
autor gwoździa z pewnością nie wie co te terminy znaczą ale bronić zawsze można jak się jest społecznym adwokatem
ze stali 8.8 to z pewnością twardy nóż. Żeby się tylko na maśle nie wygiął.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów