Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Nie obraź się, ale z od początku lat 90-tych gdy skrócono służbę zasadniczą do 1,5 roku fala mocno osłabła. Było trochę kocenia, ale więcej wygłupów niż wyrabiania charakteru. Z tego co słyszałem od trepów wcześniej było to mocno popierdolone.
Pewnie dlatego mi się podobało
U nas były pasy na dupe od staruchów, setka wódki do wypicia, pocałowanie Orzełka na czapce i sprint z dupą na zimna blache. Powinno to wrócić to by niektóre jełopy poznały smak życia i dyscypliny.
Akceptowałeś że cię napierdala paskiem po dupie banda ludzi a dyrekcja wojska nic z tym nie robi chociaż w razie konfliktu miałeś poświęcić kończyny albo życie. Ładny mi smak życia . Rosyjski system wartości wyjebane co robią z żołnierzem nawet swoi podczas pokoju. Liczy się sztuka mięsa armatniego.
Kocenie to znecanie sie niedojebanych przegrywow nad fizycznie slabszymi bo ktos im dal chwilowa „wladze”. Po wyjsciu dalej byli cieciami od ktorych absolutnie nic nie zalezalo. I takie przegrywy z nostalgia wspominaja „do re czasy”. Tfu
"Obcinka" to nie "kocenie", "obcinka" to coś jak inicjacja z kota na żołnierza, ale tutaj to zwykłe znęcanie się.
Bardzo przepraszam,ale nie masz się czym chwalić. Już ja kurwa znałem takich kaprali. A ojciec szwagra teścia od strony matki brata kuzyna ze strony ciotki -to już dramat. Znaczy byłeś pizdą,ale mogłeś liczyć że ktoś pampersa zmieni?
A proszę bardzo. Dla falowców - jak najbardziej byłem pizdą. Dodatkowo byłem na kompanii jedynym po maturze, ba, nie kradłem, nie lubię wódy i nadal bardzo rzadko kłamię.
Kocenie to znecanie sie niedojebanych przegrywow nad fizycznie slabszymi bo ktos im dal chwilowa „wladze”. Po wyjsciu dalej byli cieciami od ktorych absolutnie nic nie zalezalo. I takie przegrywy z nostalgia wspominaja „do re czasy”. Tfu
Prawda. Jak byłem w wojsku już w tym "normalniejszym" vo prawda na stołówce było paru takich kucharzyków, którzy myśleli że mogą sobie młodych poganiać. Przeliczyli się jak "koty" się zebrały i okopali staruszków tak że już do końca służby siedzieli cichutko jak trusie
A proszę bardzo. Dla falowców - jak najbardziej byłem pizdą. Dodatkowo byłem na kompanii jedynym po maturze, ba, nie kradłem, nie lubię wódy i nadal bardzo rzadko kłamię.
Po maturze? Człowieku ja byłem jedynym ze średnim, a zdarzało się nawet podstawowe niepełne.
A fala moim zdaniem była potrzebna. Ale fala na zasadzie hierarchii i porządku -bez znęcania się. No ale jeśli ktoś poczuł się urażony bo musiał jechać wieczorem rejony... Cóż...
Podludzie którzy ukończyli zasadniczą służbę wojskową zawsze wspominają to wspaniale w sumie nic więcej w życiu nie osiągnęli musieli się nauczyć regułki na pamięć pogonić później chwilę młodych a teraz qurła kiedyś to boło.
U mnie w Lublincu było 3 po zawodowej,jeden był na kuchni i dwóch na warsztacie.
Fala - po kilku zdaniach randomowych ludzi wyciągasz wnioski.
Co jednostka to inaczej to wygladało,widze obce jest ci pojęcie dyscypliny i fakt iż żołnierz bez dyscypliny to już lepiej pokój podpisać z miejsca.
Wycinki fali,obraz jaki jest przedstawiang jest wypaczony a taki jak ty wyciaga wniosek.
Film włączasz i po 5 minutach znasz cały,wyciagasz wnioski?
No i gdybyś był ogarnięty to byś wiedział dlaczego,gdzie i ilu było po zawodówce a dlaczego w innych miejscach bez wyższego mogłes sobie tylko zdjecie zrobic pod bramą.
Ja pomine już specjalizacje ....szkoda strzępic ryja na kogoś co" po rąbku ocenia całą suknie"
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów