📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:40
Tak bywa, jak się kupuje używany szmelc od amerykanów. Zapewne te nasze "nowe" Abramsy, będą podobnie działały.
Strzelił sobie w kolano
Jest tutaj jakiś wania z Donbasu i wyjaśni co się stało? Tam co drugi ma mordę jak niewypał, więc może się wypowie.
35i napisał/a:
Tak bywa, jak się kupuje używany szmelc od amerykanów. Zapewne te nasze "nowe" Abramsy, będą podobnie działały.
Amerykański szmelc z czasów Wojny Secesyjnej jest i tak 1000 x bardziej niezawodny od ruskich mobilnych krematoriów modele T-14 (14 to odległość w metrach, którą przejechał na defiladzie zanim musieli tego złoma zholować) i T-90, że o T-72 i wcześniejszych litościwie nie wspomnę
Jak na moje, to po załadowaniu któryś geniusz nie zamknął poprawnie rygla od zamka i energia miotająca nie poszła całkowicie tam gdzie powinna...
vifon125 napisał/a:
debil odwrotnie załadował
Bez kitu chce wierzyć w to, ze było jak w kreskówce, ze odwrotnie załadował to w druga stronę strzelił.
~DMT napisał/a:
El Estrecho, gmina El Patía
Przy tak zaawansowanym sprzęcie to chyba niemożliwe.
Sabotaż ? Słyszałem że przy porzucanym sprzęcie saperzy podkładają pocisk-niespodziankę dla szczęśliwych nowych użytkowników.
Albo zmęczenie materiału ?
Takafura, Sabotaż raczej nie, bo to ćwiczenia na poligonie, a nie warunki bojowe. Źródło nic nie podaje więcej, ale ja bym jednak dalej obstawiał jakiegoś nierozgarniętego "komandosa". Oczywiście zmęczenie materiału, też jest prawdopodobne, jednak wiąże się właśnie bezpośrednio z tym, o czym pisałem, bo rygiel i zamek są tu najsłabszym ogniwem...
caracol.com.co/emisora/2022/03/24/popayan/1648122077_783112.html
caracol.com.co/emisora/2022/03/24/popayan/1648122077_783112.html
vifon125 napisał/a:
debil odwrotnie załadował
Bez kitu chce wierzyć w to, ze było jak w kreskówce, ze odwrotnie załadował to w druga stronę strzelił.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów