18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 2:15
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 0:14
papciasmerf 2014-06-20, 13:44
Niech se kurwa poluje na dziki, krety czy murzynów a nie na tak piękne zwierzęta. Tak kurwa, na bambi też płakałem...
Zgłoś
blabluh 2014-06-20, 13:45 1

Temat polowań będzie na pewno jeszcze nieraz wałkowany. Ja chciałbym zauważyć, że mimo że nie uważam samego aktu zabicia zwierzęcia za 'dobre', to jednak, przynajmniej póki co, jest to niezbędne, bowiem człowiek tak już przekształcił środowisko, że musi 'regulować' liczebność pewnych gatunków- wystarczy spojrzeć na tempo w jakim rozmnażają się dziki, jakie szkody powodują i
jak wielkie byłyby te szkody, gdyby nie odstrzał myśliwski. Wiem, ze dla większości ludzi jest to coś zupełnie odległego i niezrozumiałego, ale inaczej spojrzycie na to, gdy dzik zbuchtuje wam trawnik przed blokiem lub boisko, zaś wściekły lis lub jenot (gatunek obcy, inwazyjny) pogryzie wam psa lub "wymorduje" biedne ptaszki z gniazdka obok.. A rolnik traci o wiele, wiele więcej -
jego dorobek z którego siebie i swoja rodzinę utrzymuje. Taka sama sytuacja jest w lesie - zwierzyna płowa niszczy zasadzenia, nie pozwalając na wzrost lasu. Idą na to wielkie pieniądze - grodzenie, ochrona chemiczna, ale prawda jest taka, ze trzeba utrzymywać stany zwierzyny płowej na odpowiednim poziomie, czyli póki co strzelać, bo nie ma jeszcze dostatecznych metod chemicznych, np. środków regulujących rozród wśród zwierząt. A myśliwy robi to na ogół zgodnie z ukształtowanymi przez wieki prawami i zwyczajami, humanitarnie, z odpowiednia wiedza, przeszkoleniem, z szacunkiem dla zwierzyny, ba- chroniąc ja , dbając o nią, dokarmiając. Być może kiedyś nauka pójdzie tak daleko, ze polowania będą odbywać się tylko z nabojem usypiającym. Jeśli organizacje ekologiczne chcą zakazu strzelania do danego zwierza, to niech uczestniczą bezpośrednio w wypłacaniu odszkodowań za szkody przez niego wyrządzone( a przecież każdy z nas płaci za szkody spowodowane przez np. łosie, bo płacone jest to z publicznych pieniędzy - z Twoich podatków) Druga strona medalu to taka, ze należymy do zwierząt
mięsożernych (co zjadłaś/zjadłeś dziś na obiad?) i nie ma co udawać, ze mięso powstaje na półce w supermarkecie. Większość dzisiejszego społeczeństwa i to ta najgłośniejsza medialnie, mieszka w mieście , w oderwaniu od przyrody, jej praw i rzeczywistości - żeby zjeść trzeba zabić.
Zgłoś
SharpSe 2014-06-20, 14:07 1
żyletka_w_odbycie napisał/a:

Och, aleś mi pocisnął

Przez przypadek ci postawiłem piwo bo jestem po wczoraj. Żebyś sobie nie myślała pindolino
Zgłoś
PhantomMask 2014-06-20, 14:38 3
No ta wyczyn w chuj, odstrzelić koziołka co w miejscu stoi
Zgłoś
Topiony_serek 2014-06-20, 15:32
adamoso123 napisał/a:

Jak polujesz na zwierzęta to mówi się odstrzał a nie odłów ,odławiać to możesz sobie ryby.

Odstrzał to może myśliwy dostać od koła na konkretne zwierzęta (taka licencja na zabijanie określonego zwierza w określonej ilości)
Natomiast myśliwy zwierzynę odławia, od łowiectwa.

Czytaj poezję , czytaj oczy nie wypadną.
Zgłoś
rapid166 2014-06-20, 15:41
ej te przywoływaczki to jak granie na cheatach .. aby gwizdnął a gamonie już lecą xD .. i jeszcze na koniec jak temu jeleniowi przez czoło gwizdek chamsko przewiesił ;p
Zgłoś
Bezem 2014-06-20, 15:53
Myślistwo to 70-80% dbania o przyrodę i wypłacania odszkodowań dla rolników za zniszczone przez dziki pola itd. Jak ekozjeby takie mądre, to może się sami zrzucajcie na to kurwa.
Zgłoś
ellsworth 2014-06-20, 16:46 2
Ludzie, którzy czerpią przyjemność z zabijania są spierdoleni na umyśle.
Zgłoś
ReniferPL 2014-06-20, 16:56 1
złowił? to niech wypuszcza z powrotem na wolność
Zgłoś
n0skill 2014-06-20, 17:20
myslistwo jest to hobby rozrywka
ludzie sa nadrzedni wy polaczki jestescie podludzmi
hipokryzja nie jecie miesa?
w bibli jest napisane ze czlowiek ma sobie podporzadkowac swiat i korzystac z jego owocow.
gdyby na swiecie byli tacy idioci jak wy to juz byscie dawno wygineli skad byscie brali pozywienie?
Zgłoś
Maek 2014-06-20, 18:03 2
ellsworth napisał/a:

Ludzie, którzy czerpią przyjemność z zabijania są spierdoleni na umyśle.

Już od dawna wiadomo, że to syndrom braku kutasa i bycia społeczną pizdą, dla której to jedyny sposób na bycie "menskim"
Zgłoś
natking 2014-06-20, 18:21 2
Jaka kurwa tradycja?! A co my ludy zbieraczo-łowieckie, jak Cyganie albo inni nomadzi? Jesteśmy rolnikami, widać przecież doskonale, gdy wam słoma z butów wyłazi

I nie wierzę w to "utrzymanie bezpiecznej liczebności i ochronę gatunku". Jakiś argument, ktoś, coś? Serio, jestem ciekaw.

Pedicabo ego vos et irrumabo
Zgłoś
Maek 2014-06-20, 18:25 1
n0skill napisał/a:

w bibli jest napisane ze czlowiek ma sobie podporzadkowac swiat i korzystac z jego owocow.

o kurwa, mamy proboszcza na Sadolu
Zgłoś
r................l 2014-06-20, 19:31 2
pedalskie. chyba nawet bardziej niż piłka nożna.
Zgłoś
K0saZNosa 2014-06-20, 19:32
zabijanie zwierząt jest złe ale mięsko to by się zjadło
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów