18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (6) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:49
Adamko52 2017-03-08, 21:04 9
Zapalniczka w akcji
Zgłoś
adax88 2017-03-08, 21:11 25
Załoga tego pierdka, po dojrzeniu "Tygrysa" musiała mieć ciężkie majty.
Zgłoś
bloodwar 2017-03-08, 21:31 44
@Adax88 "Sherman" to był czołg z 1942 roku i dostosowany do potrzeb pola bitwy z 1942 roku - miał walczyć z PzKpfw III i PzKpfw IV a nie z Tygrysami i Panterami (których było relatywnie mało na polu bitwy a uzbrojenie Shermana sukcesywnie zmieniano aby mógł sprostać wymogom zmieniającego się scenariusza - podstawowa armata 75 mm montowana na wczesnych wersjach Shermanów nie miała co prawda szans przebić pancerza przedniego tych modeli czołgów niemieckich, ale armata M1 76 mm i jej kolejne wersje rozwojowe dawały radę od przodu z dystansu nawet 2,5 km). Klęski na pou bitwy brały się z wojskowych przesądów o mitycznych niezniszczalnych Tygrysach i niewłaściwego wyszkolenia załogi (większośc czołgistów którzy w Shermanach stawili czoło Tygrysom miało 18-19 lat i zerowe doświadczenie z walki)

"Multikulturowość jest dobra!" - Elin Krantz
Zgłoś
bartekmmm 2017-03-08, 21:42 103
Ekologom właśnie gówno rurkami wypłynęło.

Najładniej pachną kwiaty na grobach wrogów.
Zgłoś
Dreamer 2017-03-08, 21:45 1
Pytanie do sadolowych ekspertów od wszystkiego: jak to jest z posiadaniem takiego cacka u osoby prywatnej, potrzebne są jakieś specjalne pozwolenia, mogą posiadać tego typu rzeczy tylko niektóre osoby, czy każdy z kasą może powiedzieć "dzień dobry, poproszę czołg - dziękuję"?
Zgłoś
axineq 2017-03-08, 21:58 8
Posiadaczem owego czołgu jest osoba prywatna. W swojej kolekcji ma kilkadziesiąt maszyn począwszy od sprzętów z 2WŚ po lata 90. Sherman na filmiku przyjechał właśnie z Czech gdzie był kręcony jakiś film wojenny
Zgłoś
Rashad 2017-03-08, 22:02 8
Szkoda, że od zachodu nie wjechały na nasze terytorium Shermany zamiast T-34 ze wschodu...
Zgłoś
viwaldo 2017-03-08, 22:03 4
Na co on chodzi? Na rocket fuel?
Zgłoś
KorkyTaczer 2017-03-08, 22:08 4
Jeszcze tylko amunicja i można spać spokojnie.

Nie było mnie w planach.
Zgłoś
axineq 2017-03-08, 22:14 7
silnik benzynowy gwiazdowy, gaźnikowy, 9-cylindrowy, chłodzony powietrzem Continental (Wright Whirlwind) R 975 C4 o mocy 400KM
Zgłoś
sadystycznie bolesny 2017-03-08, 22:22 11
Jest coś mistycznego w czołgach z czasów IIWŚ. Wyobrażam sobie, że siedzę gdzieś w chuj wie jakim budynku, nagle słyszę z oddali zbliżające bydle i już wiem, że zaraz zginę, ale jestem zbyt sparaliżowany strachem, żeby uciekać. Użyteczność PzKpfw VI i Konigstigera jest dyskusyjna, ale wojnę psychologiczną, to wygrały bezdyskusyjnie. Gąsienica królewskiego szersza jak ten cały bloody szerman

I mój faworyt:

Kilka lat temu widziałem na Otomoto rozbrojonego T-72 na sprzedaż

PS. Kto wyjebał z harda mój w chuj popularny temat PIERwSI w Polsce? Gorszą was cycki polskich aktorek/dziennikarek/piosenkarek? Ja pierdolę.
Zgłoś
robert357 2017-03-08, 22:26 3
No muszę przyznać, że jakość dźwięku jest naprawdę dobra. Nie pamiętam kiedy słyszałem silnik zamiast szumu. Piwko.

:dupofala: :kupa_radosci:
:mysle:
Zgłoś
W................. 2017-03-08, 22:34 2
@2up Jeśli chcesz poznać odpowiedź, dlaczego, to porównaj cycki swojej laski do jakiejś innej a potem pomnóż jej reakcję przez 100 z racji, że tamte zestawione razem piersi należały do celebrytek, więc 100x większe ego.
Zgłoś
KolejnaJednostka 2017-03-08, 22:37 1
Ile taki właściciel jest w stanie zarobić za wypożyczenie takiego cacka na potrzeby filmu? Zezwoleń zapewne nie potrzeba żadnych, bo na ulice wyjechać nie może, a i cech bojowych jest pozbawiony. Ale jak to się przekłada finansowo? Chwalił się?
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów