📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
11 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-16, 22:22
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Tak wygląda typowy poranek jak pracuje się u "prywaciarza". Kutasy na wszystkim oszczędzają a potem pracownik musi sam kombinować...
No i co w tym dziwnego?? Dawniej, w erze Jelczów i Starów przy takich mrozach jak teraz zawsze tak się odpalało auta z rana. Zapalił ognisko pod miską, żeby olej rozgrzać. od tego auto się nie zapali tak jak na zdjęciu Penera
jak przyjdzie mróz to nie ma bata nawet na nowe samochody
podobnie odpalaliśmi 2 letniego sprintera bo daleko od warsztatu i 2 w nocy była
ropa nie wybycha wiec mniejsze ryzyko , na szczeście mozna juz sobie zamontować webasto lub grzałke w misie olejowej
a ze swojego dzieciństwa pamiętam jak kierowca autobusu podgrzewał pompe paliwową płonaca gazetą bo zamarzła ropa
podobnie odpalaliśmi 2 letniego sprintera bo daleko od warsztatu i 2 w nocy była
ropa nie wybycha wiec mniejsze ryzyko , na szczeście mozna juz sobie zamontować webasto lub grzałke w misie olejowej
a ze swojego dzieciństwa pamiętam jak kierowca autobusu podgrzewał pompe paliwową płonaca gazetą bo zamarzła ropa
E tam wielkie rzeczy, przejdzcie sie na pierwsza lepsza petle autobusowa i przyczajcie stare ikarusy tam to kierowcy robia cuda na patyku zeby to odpalic .
Ikarus to już przeszłość. Teraz wszędzie Solarisy
tak poza tematem (w nawiązaniu do pętli autobusowych) czytałem ostatnio artykuł, że w warszawie nie wyłączają (li) autobusów na noc, przy tych dużych mrozach- ponoć się opłaca (ło) (hydraulika, odpowiednia temperatura itp.)
tak poza tematem (w nawiązaniu do pętli autobusowych) czytałem ostatnio artykuł, że w warszawie nie wyłączają (li) autobusów na noc, przy tych dużych mrozach- ponoć się opłaca (ło) (hydraulika, odpowiednia temperatura itp.)
Cała afera się z tego zrobiła przecież. Pluli w telewizji że to takie niegospodarne. Ciekawe jakby nie wyjechały te autobusy z rana... Rzucili by się na nich z drugiej strony - czemu nie wyjechały. Polaczki to już takie są, że nic nie pasuje.
wielkie rzeczy. U mnie w robocie ostatnio MAN'a kilka godzin podgrzewali palnikiem z butlą. Ha i odpalił ! Liczy się efekt, nawet jak droga jest głupia.
A z tym sprinterem. Auto może i wygodne, ale robione chyba do Las Vegas, bo na mrozy nie praktyczne. U nas tak - jest pilot, są zamki w klamkach, jak ci zamki zamarzną to za chuja nie otworzysz, bo nie masz klucza
Najgorzej jest z tylną klapą, przy - 20 C, otworzysz po godzinie przy włączonym samochodzie, bo centralny zamarza.
Ogólnie chyba nie ma drugiego takiego tak wielkiego i niepraktycznego busa (no chyba, że na kat C z podwójną osią).
malin90 napisał/a:
jak przyjdzie mróz to nie ma bata nawet na nowe samochody
A z tym sprinterem. Auto może i wygodne, ale robione chyba do Las Vegas, bo na mrozy nie praktyczne. U nas tak - jest pilot, są zamki w klamkach, jak ci zamki zamarzną to za chuja nie otworzysz, bo nie masz klucza
Najgorzej jest z tylną klapą, przy - 20 C, otworzysz po godzinie przy włączonym samochodzie, bo centralny zamarza.
Ogólnie chyba nie ma drugiego takiego tak wielkiego i niepraktycznego busa (no chyba, że na kat C z podwójną osią).
Prostowoczy napisał/a:
Tak wygląda typowy poranek jak pracuje się u "prywaciarza". Kutasy na wszystkim oszczędzają a potem pracownik musi sam kombinować...
Prywaciarza? Ty to chyba jeszcze w innej epoce widze siedzisz myslami.
W warszawie nie wyłączają autobusów z dwóch powodów, pierwszy to taki żeby rano nie rozpalać pod nim ogniska, a drugi najważniejszy to taki, że MPK nakłada ogromne kary jak autobus nie wyjedzie. Więc i tak bardziej się opłaca żeby wszystko chodziło niż wyjeżdżać 2 godziny później poparzonym i bulić kary. I przy okazji słuchać biadolenia ludzi, jak już ktoś napisał nigdy nie dogodzi
O kurwa codziennie węgiel rozpalać sklejką ale ma ciężko koleś ale tak to jest auto ma jeździć ale żeby zainwestować w auto to mają wyjebane. Liczy się kasa dla tych z góry , a dla Ciebie wypłata jak dla cwela ,który odjebał całą robotę.
Ja podobnie robię ze swoim Mondeo MK2 1.8 TD ;p topór jak cholera do odpalenia jak jest niżej niż -25 stopni. Na ogrzewanie postojowe nie mam na razie kasy. Ale mam starą kuchenkę elektryczną od ruskich jeszcze ;p Pod miskę olejową z rana, kabel przez okno w bloku, pół godzinki i brrrrrrum
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów