18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (10) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:19
Oferta pracy
XooX • 2013-10-24, 18:43
Przeglądając serwis Tablica.pl znalazłem takie oto ogłoszenie:
Cytat:

Agencja ochrony zatrudni pracowników do ochrony muzeum,
Wymagamy:
- komunikatywna znajomość języka Angielskiego w mowie
- obsługa komputera + internet
- znajomość obsługi kasy fiskalnej

Oferujemy:
- zatrudnienie na podstawie umowy zlecenia
- stawkę godzinową netto 4,5 ( na początek )
- możliwość rozwoju

Czy to jest jakiś żart? za takie wymagania 4,50zł pensji na godzinę? Quo Vadis Polsko?
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
szpila_forever 2013-10-24, 21:39
Kurwa....

12 lat temu, w mojej pierwszej pracy, jako help desk na słuchawce, dostawałem 10 PLN
Zgłoś
m................a 2013-10-25, 2:30
A ja jak byłam kelnerką, to były zabronione napiwki w gotówce, a te płacone z kart, zabierał 30%

A resztę dzielił między 3-4 kelnerkami na zmianie
Zgłoś
Lordzik92 2013-10-25, 3:12
Jak mialem 12 lat to sprzedajac maliny i bob, zarabialem kilka razy wiecej...
Zgłoś
Skrzak 2013-10-25, 3:19
Czy Wy jesteście normalni ? Ja pier**lę przeczytałem te wszystkie komentarze i widzę, że większość ma zajebistą prace, i im się układa w życiu. Ale wyobraźcie sobie, że są ludzie których bieda dopada i pójdą do tej pracy, jako jebany ochroniarz. Za 4,5 zł, złapią 1 rok etatu potem zasiłek i jazda na czarno Mało jest takich ludzi ?

Edit: jak ktoś wcześniej już pisał : POLSKA
Zgłoś
Nav 2013-10-25, 3:20 1
I tak się ciesz, że nie poszukują emerytowanego studenta z orzeczeniem o niepełnosprawności, z trzema językami obcymi, uprawnieniami na wózki widłowe i wykształceniem wyższym. Oczywiście wymagane jest 5-cio letnie doświadczenie na podobnym stanowisku i aktualna książeczka sanepidowska.

Sam jestem na etapie szukania pracy dorywczej i zaczynam dochodzić do wniosku, że w tym kraju bardziej opłaca się być menelem żebrzącym pod sklepem niż uczciwie i ciężko pracującym człowiekiem.
Zgłoś
BuszującyWeZwłokach 2013-10-25, 3:26
Valkiria_ napisał/a:

Aha i jeszcze gościu z tekstem- Pani nie sprzedaje produkt, tylko siebie.

A najgorsze jest to, że to się dzieje naprawdę. Tacy kolesie istnieją, wydaje im się, że są nie wiadomo jakimi geniuszami dowodzenia i perswazji bo rzucą jakiś beznadziejny tekst z książki dla akwizytorów. Profesjonalizm to przede wszystkim kompetencje i obustronny szacunek. O szacunku nie ma mowy przy 6 zetach na godzinę.

Tylko uważaj bo ten koleś to mógł być jakiś guru (jakiś jebany samozwaniec po prywatnej szkole dla głąbów) perswazji i mistrz dowodzenia. Mógł wpłynąć na Twoją podświadomość tak, że jeszcze tam wrócisz zapierdalać za czwórkę na godzinę.
Zgłoś
pawu95 2013-10-25, 3:49
Polecam zacząć zapierdalać z ulotkami. Robota ciężka (zwłaszcza kurwa -30 w zimie), ale sprawny człowiek będzie miał stawkę godzinową ponad 15zł.
Zgłoś
Muzz 2013-10-25, 3:49
Stawka 4,5 za godzinę? Spoko - jeśli w euro Chociaż na "europejskie standardy" to też gówno...
Zgłoś
Rusznic 2013-10-25, 4:31
Menel pod supermarketem "pilnujący" aut wyrabia 100-200 dziennie. Normalnie słowa tego dziada tyle kasy wszystko na wódę szło oczywiście. A uczciwy człowiek ma za 4.5 zł pracować
Zgłoś
MISIEQM1 2013-10-25, 4:37 2
Kolego Skrzak, żeby dostać ten ochłap, który nazywasz zasiłkiem musisz przepracować pełen rok ale na umowie o pracę. umowa zlecenie, umowa o dzieło i ZUS z ulgą nie podlegają pod wypłatę zasiłku dla osoby bezrobotnej. firma ,,ochroniarska'' to istny wyzysk, osoby w tzw. ,,napadówce''czyli osoby, które przyjeżdżają do lokalu lub twojego domu jak zostaną wezwani też nie mają umowy o pracę, po za tym 90% tych osób to emerytowani policjanci posiadający przede wszystkim pozwolenie na broń a licencję 1 lub 2 stopnia robią po znajomości. (licencja 2 stopnia różni się od pierwszej tylko tym. iż jest droższa i pozwala na założenie własnej działalności związanej z ochroną) Samo pozwolenie wiąże się z masą badań a co za tym idzie spore wydatki na samym początku, licencja też nie kosztuje kilka zł, trzeba odbębnić sporo zajęć teoretycznych i praktycznych co też wiąże się z kosztami np: dojazdu, a na samym końcu masz egzamin (ale to już formalność). Robota niewdzięczna i stresująca często procuje się nawet ponad 300h w miesiącu, za marne 5/6,50 zł. Jeżeli chodzi o ochronę na obiektach to praca standardowa 12/24h lecz odpowiedzialność za wszystko ponosi osoba na zmianie. Osobiście uważam, że jeżeli praca z ogłoszenia miała by polegać na siedzeniu w ciepłej budce i podnoszeniu szlabanu a na resztę mam wyj*** to stawka jest w sam raz i nikt nie może narzekać, zarobek ok 1000 zł na rękę. czyli jak ktoś już wspominał praca typowo dla osoby starszej lub kogoś co posiada marną rentę. Przechodząc do ,,grup'' nie ma już czegoś takiego, teraz masz orzeczenie o niepełnosprawności z stopniem zaawansowania choroby. najlepszy sposób na uzyskanie papierka po połazić po lekarzach sypnąć groszem i załatwić wpisy w papiery, że ma się Astmę czyli jesteś niepełnosprawny i od kopa dostajesz robotę w ochronię, a przy dobrych wiatrach załapiesz się na jakąś zapomogę zdrowotną lub rentę czasową. Ale wracając do treści samego ogłoszenia zawsze zastanawia mnie ten rozwój i nigdy nie wiem o co tak naprawdę chodzi? Uważam, że taka praca jest tylko czymś przejściowym i zalicza się do takiej pracy jak układanie towaru w sklepach, mycie hal, rozładunki wagonów itp... czyli praca typowo dla młodych ludzi, którzy potrzebują grosza na książki, kawację lub po prostu odciążyć rodziców i za własne zarobione pieniądze kupować browarki
Zgłoś
wacek6 2013-10-25, 6:19
A co to niby za specjalistyczne wymagania? Przerosło cie że nie umiesz powiedzieć paru słów po angielsku i wbić biletu do muzeum na kasie?
Zgłoś
sashi_82 2013-10-25, 6:53
@Un_Nem

Skąd ty kurwa takie stawki wytrzasnąłeś?, mieszkam na Podkarpaciu 8/h do dostaje chwiej na kacu do łopaty, jeżeli tam taka chujnia u was to zapraszam do nas.
Zgłoś
Aberracja 2013-10-25, 7:24 3
Jeżeli ktoś w XXIw. uważa znajomość komputera i języka angielskiego za jakieś niesamowite wymagania, to jest moim zdaniem nieudacznikiem zasługującym co najwyżej na pracę z łopatą albo miotłą. Jak się uciekało na angielskim z kolegami albo kończyło zawodówkę to teraz proszę nie narzekać. Inna sprawa, że większość wypowiadających się tutaj to studenci jakichś śmiesznych kierunków typu europeistyka, albo jeszcze lepiej, to studenci ASP. Ja jeszcze nie zdążyłem technikum skończy, a już przepracowałem całe wakacje za 15zł/h. Można? Można, tylko trzeba coś sobą reprezentować, a nie tylko pierdolić jaki to kraj chujowy.
Zgłoś
Frostu 2013-10-25, 7:51
4,5 zł? Chyba by mnie posrało. Z jakiego zadupia Polski ta oferta pracy? Pierwszą z brzegu robotę dorywczą mam za 7,5 zł/h (łatwa, ale nudna). Roznoszenie głupich ulotek to co najmniej 10 zł/h. Praca w markecie przez pośrednika 7 zł/h, ochrona imprez 9 zł/h, praca fizyczna "przy łopacie" 11 zł/h, w święta 20 zł/h. Stawka na rękę na Podkarpaciu. Widać są większe zadupia. Ale wiem, że ktoś za te 4,5 zł/h pójdzie pracować.

Spawacz 8 zł/h? Haha Chyba niedoświadczony w Koziej Wólce. 12-15 zł/h na rękę na umowę o pracę + premia od czasu do czasu. Tylko musi się ZNAĆ dobrze na fachu i być samodzielny.
Zgłoś
Kislowy_wampir 2013-10-25, 8:07 2
@ up bloodwar

Masz rację za granicą za 8 euro mi się nie chciało pracować bo miałem mase innych możliwości to wybierałem takie które mi odpowiadają, tutaj w tym jebanym syfie godze się pracować za dużo mniej bo nie mam wyboru, a za coś trzeba żyć Polaczki ?? Wybacz ale osoby które poznałem poza granicami naszej ojczyzny pokazały mi że tak naprawdę większość polaczków siedzi właśnie w polsce, jeden wielki syf, i to pierdolenie od którego nawet Franciszka by dupa zabolała. Wieczne narzekanie że nic nie da się zrobić, że syf, że brud na ulicach że patologia, że władza chujowa, że prawo złe, że to że tamto ...

Jebani pierdoleni hipokryci bo jak przychodzi coś zrobić to większość tych jebanych narzekaczy dupy nie ruszy i zawsze znajdzie jakąś kiczowatą jak oni sami wymówkę, a najbardzziej wkurwiają ludzie którzy nie chodza na wybory i narzekają na rządy, no kurwa litości nie ruszyłaś pizdy bądź chuja z tapczana by zagłosowac to nie masz prawa chuju/suko na narzekanie bo przecież sam/sama twierdziłaś że to nic nie da. Oczywiście zaraz się oburzycie bądź jebana gimbaza zacznie hejtować bo to właśnie tych POLACZKÓW najbardziej boli prawda
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem