📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
45 minut temu
📌
Konflikt izraelsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 17:47
🔥
Statystyki
- teraz popularne
Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@up
Dziękuję za wkład w dyskusję. Nie chciałem decydować merytorycznie, co powinna pisać a co nie. Głównie chodziło mi o sposób w jaki się odezwała i wątpliwy autorytet, jakim się podparła.
Są wyjątki. Owszem. I na pewno dokonałem niesprawiedliwego uogólnienia. Przykład: W moim liceum (które znajduje się w jakichś tam rankingach w pierwszej trójce liceów Krakowskich) nic a nic nie było poruszane w tej kwestii - może stąd moje krytyczne zdanie. Podobne historie ma do opowiedzenia większość moich znajomych, także z innych szkół.
Nie chcę nikogo krzywdzić, ale dalej obstaję przy swoim zdaniu: jest tego zdecydowanie za mało.
Dziękuję za wkład w dyskusję. Nie chciałem decydować merytorycznie, co powinna pisać a co nie. Głównie chodziło mi o sposób w jaki się odezwała i wątpliwy autorytet, jakim się podparła.
Są wyjątki. Owszem. I na pewno dokonałem niesprawiedliwego uogólnienia. Przykład: W moim liceum (które znajduje się w jakichś tam rankingach w pierwszej trójce liceów Krakowskich) nic a nic nie było poruszane w tej kwestii - może stąd moje krytyczne zdanie. Podobne historie ma do opowiedzenia większość moich znajomych, także z innych szkół.
Nie chcę nikogo krzywdzić, ale dalej obstaję przy swoim zdaniu: jest tego zdecydowanie za mało.
Mnie patriotyzmu w szkole nikt nie uczył. Lekcję języka polskiego ograniczały się do tego jaki pogląd na danego autora mamy przyjąć ("Bo Słowacki wielkim poetą był") i jak mamy traktować omawianą epokę. Zero wychowania patriotycznego, jedynie szybkie przerabianie materiału i straszenie tym, że się nie wyrobimy do końca roku. To samo z historią, większość czasu przegadaliśmy o Grecji, Rzymie czy Egipcie niż o samej Polsce. Przecież to o Polsce powinniśmy się głównie uczyć.
Patriotyzmu nauczyłem się sam!!!
Patriotyzmu nauczyłem się sam!!!
Co za tumany, jeden chce Bogurodzicę na stadionie, następny o ucieczce na Sybir.
Co za matoły, ...Polacy z kresów doskonale zdawali sobie co oznacza Krasnaja Armia i NKWD, uciekali w strone okupacji niemieckiej, która wydawała się im bardziej "cywilizowana"
Uciekali przez Bug na zachód!
Co za matoły, ...Polacy z kresów doskonale zdawali sobie co oznacza Krasnaja Armia i NKWD, uciekali w strone okupacji niemieckiej, która wydawała się im bardziej "cywilizowana"
Uciekali przez Bug na zachód!
a jak dzisiaj wygląda ta nasza pomoc ojczyźniania między Polakami? ...
Co to jest kurwa świerzop? i nówary?
Nie ma sprawy. Po prostu nie za bardzo mi sie usmiecha krzewienie idei patriotycznej nasiaknietej krwia i dramatem. Co nie znaczy, ze sama idea mi nie odpowiada. Rozumiem doskonale gdzie lezy Polska w obecnej chwili i co z nia wyrabiaja zalosni politycy, chyba mnie to nawet boli.
sluchajac i czytajac, patrzac na to co sie w kolo Nas dzieje, dochodze do wniosku, ze juz nie mamy szans na powrot do prawdziwych wartosci, pewnie kazdy podobnie widzi to co sie w kolo dzieje, nawet wsrod zolnierzy wiekszosc jest takich ktora kieruje sie innymi celami niz powinno to byc, niektorzy sa przeciwni nawet spiewaniu hymnu polski na rozprowadzeniach, inni nie znaja ani tradycji, ani histori polski oraz wojska polskiego... podalem tylko przyklad popatrzcie w kolo jak to sie wszystko toczy... musimy to zmieniac
Słuchajcie i uczcie się dzieci... Ojczyzna to nie jest ZUS, to nie jest zakłamany premier i prezydent analfabeta, to nie jest benzyna za 6 PLN za litr. Ojczyzna to jest niebieskie niebo, mroźne powietrze kłujące w płuca, rzeki, jeziora, lasy, język polski. Pamiętajcie.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów