Garrone napisał/a:
@Up: Czyli mówisz, że masz tyle i tyle lat i łykasz propagandę, że wszystko jest cacy i się zwraca jak małe dziecko?
Propagandę?
Młody jestem za stary na łykanie propagandy
Ale ty idź zjedź sobie maka, obejrzyć dzisiejsze chujMTV i ciesz się, że wiesz co to "propaganda"
Dodatkowo widzę, że jak za starych czasów modnym i słusznym i zbawiennym jest przeciwnikowi zarzucić to co samemu się robi, ale cóż niby czasy się zmieniają - ale łykanie badziewia przez młodych już nie. Poczytaj poszperaj a się dowiesz jak wygląda prawda.
quanticox napisał/a:
@sard cóż za wspaniała propaganda wprost z Tuskostanu!
Działać działają, ale generują ogromne straty. Zarobić z pewnością zarabiają gwiazdy dające koncerty, organizatorzy, ochroniarze i sprzątaczki. Sam stadion jest państwowy co oznacza, że ma przynosić profity jedynie osobom z nim ściśle powiązanym, a państwo niech dopłaca.
Do czasu kiedy poziom polskiej piłki nożnej nie zrówna się i spopularyzuje do tej, która jest np w Wielkiej Brytanii czy Włoszech - sens budowania tylu stadionów to zwykły strzał w stopę - niestety obywateli Polski...
Ja piszę to co widzę i z czego korzystam - na paru koncertach w pytkę byłem, lodowiskownia cały czas, targi książki wreszcie nie w pajacu, gdzie był taki tłok i ścisk że nie szło przejść, różne widowiska byłem widziałem itp.
Co do strat - gdyby choćby PZPN wreszcie się tam osiedlił itd. Nie byłoby takich strat.
I swoją drogą wolę straty narodowego, niż musieć na koncerty zapierdalać na stadion w Chorzowie