W UK nastawiali tego gówna pełno, oczywiscie dofinansowanie z EU czy rządu... tak czy siak kasa ukradziona od podatnikow. Ktos oglosil, ze w 2016 czy 2017 zaprzestanie dofinansowywac to gówno i zaczął sie lament - bo nieoplacalne bedzie utrzymywac te pieprzone wiatraczki, ludzi konserwujących ten szajs itd. Bez dofinansowania to nie moze funkcjonowac. Jakby moglo juz 30 lat temu by staly tylko i wyłącznie wiatraki.
Dziekuje - tyle w tym temacie.
farma wiatrowa... a co my kurwa węgla nie mamy ? Pierdylion ton pod ziemią, można by jechac z 200 lat na naszym węglu - a im wiecej CO2 tym roslinki mają więcej jedzenia i bedą wieksze, im wieksze tym więcej tlenu wyprodukują itd.
Gazu lupkowego nie mamy ? Ze 3 pierdyliony pod ziemią...
W UK nastawiali tego gówna pełno, oczywiscie dofinansowanie z EU czy rządu... tak czy siak kasa ukradziona od podatnikow. Ktos oglosil, ze w 2016 czy 2017 zaprzestanie dofinansowywac to gówno i zaczął sie lament - bo nieoplacalne bedzie utrzymywac te pieprzone wiatraczki, ludzi konserwujących ten szajs itd. Bez dofinansowania to nie moze funkcjonowac. Jakby moglo juz 30 lat temu by staly tylko i wyłącznie wiatraki.
Dziekuje - tyle w tym temacie.
Gaz łupkowy mamy, mamy węgiel, wiatr jest, rzeki też. Tyle że państwo jeszcze nie jest na tyle rozwinięte by stać się niezależnym od ropy, a jej, z tego co mi wiadomo, nie mamy.. Także póki ropa potrzebna do wydobywania, budowania itd. lepiej mieć do niej jako taki dostęp i czekać na lepsze czasy. Ale to tylko moje zdanie. Pozdr.
Robie porcje do paczuszek ze zwłok takiego pedała i oddam charytatywnie, to znaczy że dałem ciała?Z energii odnawialnej jedynie wodna wydaje się sensowna z tego co się oriętuje skandynawia korzysta najwięcej właśnie z tej energii nie szpeci według mnie sprawia jakieś punkty oriętacyjne na rzece a nie tylko szpeci pola które są oddalone o 50km od wioski i ma bogatą historię bo z działania wody korzysta się od wieków.
It takes a bit of dark to rekindle the fire burning in you
Ignite the fire within you
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów