W związku z zainteresowanie was tematami budownictwa zapraszam do obejrzenia(w wielkim skrócie) jak powstają fundamenty pod coś większego na 'słabym terenie'. Film fajnie zmontowany, pozdrawiam.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
farma wiatrowa... a co my kurwa węgla nie mamy ? Pierdylion ton pod ziemią, można by jechac z 200 lat na naszym węglu - a im wiecej CO2 tym roslinki mają więcej jedzenia i bedą wieksze, im wieksze tym więcej tlenu wyprodukują itd.
Gazu lupkowego nie mamy ? Ze 3 pierdyliony pod ziemią...
W UK nastawiali tego gówna pełno, oczywiscie dofinansowanie z EU czy rządu... tak czy siak kasa ukradziona od podatnikow. Ktos oglosil, ze w 2016 czy 2017 zaprzestanie dofinansowywac to gówno i zaczął sie lament - bo nieoplacalne bedzie utrzymywac te pieprzone wiatraczki, ludzi konserwujących ten szajs itd. Bez dofinansowania to nie moze funkcjonowac. Jakby moglo juz 30 lat temu by staly tylko i wyłącznie wiatraki.
Dziekuje - tyle w tym temacie.
W UK nastawiali tego gówna pełno, oczywiscie dofinansowanie z EU czy rządu... tak czy siak kasa ukradziona od podatnikow. Ktos oglosil, ze w 2016 czy 2017 zaprzestanie dofinansowywac to gówno i zaczął sie lament - bo nieoplacalne bedzie utrzymywac te pieprzone wiatraczki, ludzi konserwujących ten szajs itd. Bez dofinansowania to nie moze funkcjonowac. Jakby moglo juz 30 lat temu by staly tylko i wyłącznie wiatraki.
Dzisiaj napisał/a:
farma wiatrowa... a co my kurwa węgla nie mamy ? Pierdylion ton pod ziemią, można by jechac z 200 lat na naszym węglu - a im wiecej CO2 tym roslinki mają więcej jedzenia i bedą wieksze, im wieksze tym więcej tlenu wyprodukują itd.
Gaz łupkowy mamy, mamy węgiel, wiatr jest, rzeki też. Tyle że państwo jeszcze nie jest na tyle rozwinięte by stać się niezależnym od ropy, a jej, z tego co mi wiadomo, nie mamy.. Także póki ropa potrzebna do wydobywania, budowania itd. lepiej mieć do niej jako taki dostęp i czekać na lepsze czasy. Ale to tylko moje zdanie. Pozdr.
Energia wiatrowa jest jeszcze ok jeżeli chodzi o prywatne elektrownie ale w Polsce są one prawie nielegalne poza tym stawianie wielkich wiatraków szpeci a same z siebie produkują mało energii w czasie wojny łatwo je wyłączyć i popsuć cały mechanizm skazując na spore straty materialne chociażby.
Z energii odnawialnej jedynie wodna wydaje się sensowna z tego co się oriętuje skandynawia korzysta najwięcej właśnie z tej energii nie szpeci według mnie sprawia jakieś punkty oriętacyjne na rzece a nie tylko szpeci pola które są oddalone o 50km od wioski i ma bogatą historię bo z działania wody korzysta się od wieków.
Z energii odnawialnej jedynie wodna wydaje się sensowna z tego co się oriętuje skandynawia korzysta najwięcej właśnie z tej energii nie szpeci według mnie sprawia jakieś punkty oriętacyjne na rzece a nie tylko szpeci pola które są oddalone o 50km od wioski i ma bogatą historię bo z działania wody korzysta się od wieków.
@up dziś bez problemu za około 20 tyś złoty mógłbyś zbudować przydomową (np. na szopie/garażu) elektrownie wiatrową, która by w 90% przypadków wystarczyła... niestety jak powiedziałeś jest zakaz :/
Spoko muza,spoko filmik...leci browar.Ale z tymi wiatrakami to troszkę dłuższa dyskusja będzie.
wy widzicie material, a ja widze ze kolejna firma bedzie miala darmowa reklame na stronce. pozdrawiam
@up no oczywiście, każdy sadol posiada 2 mln w kieszeni i nie wie w co zainwestować lub właśnie stawia elektrownie wiatrową. Serio człowieku? 90% sadoli (bardzo optymistyczna wersja) nie stać na budowę domu (pomijając wzięcie kredytu) ale co ja tam wiem. Nie pozdrawiam, zmykaj na kwejka
Za temat o budownictwie łap dwudzieste i leć na główną. Swoją drogą, jak napisał orisuniek, szykuje się dłuższa dyskusja i chętnie popatrzę, jak się rozwinie.
Za fundamenty palowe zawsze piwko!
Dobrzy są, w 2 minuty zbudowali.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów