teraz żydowsko jankeskiego abramsa pokażcie. Bez turbiny gazowej to by nawet z miejsca nie ruszył. Ruska technologia zawsze się sprawdzała w najcięższych warunkach. Po poligonach testowych to sobie może śmigać pięknie taki abrams i tylko tam. Ruski sprzęt używany był w każdym konflikcie na ziemi. Jak teraz w syrii wielomiesięczne walki tych czołgów bez napraw, bo w syrii już nie ma za wiele miejsc gdzie jest prąd. Nie ma suwnic, spawarek itp itd i te czołgi niejednokrotnie wiele razy trafione dalej wykonują swoje misje przy praktycznie zerowej obsłudze. Do tego pył piach kurz i broń przeciwpancerna. Ale dają jakoś radę.
Sprzęt z USA i Europy Zachodniej jest nastawiony przede wszystkim na ochronę załogi, gdzie żołnierz jest najważniejszy. Rosja kontynuuje tylko mentalność radziecką, byle dużo, byle proste w obsłudze. W takich maszynach załoga się nie liczy, sprzęt ma tylko ilością zalać wroga.
Sprzęt z USA i Europy Zachodniej jest nastawiony przede wszystkim na ochronę załogi, gdzie żołnierz jest najważniejszy. Rosja kontynuuje tylko mentalność radziecką, byle dużo, byle proste w obsłudze. W takich maszynach załoga się nie liczy, sprzęt ma tylko ilością zalać wroga.
mówisz tak, niby coś złego...
teraz żydowsko jankeskiego abramsa pokażcie. Bez turbiny gazowej to by nawet z miejsca nie ruszył. Ruska technologia zawsze się sprawdzała w najcięższych warunkach. Po poligonach testowych to sobie może śmigać pięknie taki abrams i tylko tam. Ruski sprzęt używany był w każdym konflikcie na ziemi. Jak teraz w syrii wielomiesięczne walki tych czołgów bez napraw, bo w syrii już nie ma za wiele miejsc gdzie jest prąd. Nie ma suwnic, spawarek itp itd i te czołgi niejednokrotnie wiele razy trafione dalej wykonują swoje misje przy praktycznie zerowej obsłudze. Do tego pył piach kurz i broń przeciwpancerna. Ale dają jakoś radę.
M1 Abrams bez turbiny gazowej by nie ruszył, podobnie jak jakikolwiek inny czołg bez silnika. On po prostu jest nią napędzany - jak śmigłowce, także Twoje sformułowanie jest trochę bez sensu.
A co do jego możliwości, to jest to chyba najnowocześniejszy czołg, jaki obecnie jest w użyciu. I nie wydaje mi się, żeby był delikatną zabaweczką, w końcu używają ich w Iraku Afganistanie i tak dalej (choć tutaj pewny nie jestem, na pewno nie jeżdżą wyłącznie po poligonach).
Nie znam się na tym za bardzo, nie grałem w żadnego world of tanks ani nic podobnego, po prostu lubię takie zabawki.
Zawsze w temacie tego typu znajdzie się ignorant ;].
Powiedz to irackim weteranom I wojny w Zatoce Perskiej.
To tak jak pierdolenie, czy AR-15 jest gorsze od AK (polecam poczytać wspomnienia weteranów różnych konfliktów i dowiedzieć się czy np. AK w ogóle nie czyszczone jest w stanie wystrzelić więcej niż ze 2 mahazynki). Każdy system broni jakiejkolwiek ma własny sposób eskploatacji, własną żywotność, częstotliwość wykonywania konserwacji/napraw/przeglądów, a niezawodność zależy także od dyscypliny żołnierzy (rutyna czyszczenia broni, konserwacji itp) i kultury technicznej danego państwa. Każde państwo zważając na te parametry powinno dobrać system broni do własnych potrzeb. Dlatego uważam, że każda broń użyta odpowiednio oraz w dobrym miejscu i czasie jest sprawnym narzędziem walki.
Post # 250 furry-futrzaste-slicznotki-vt147393,1065.htm#3313379Dzieło życia furry-futrzaste-slicznotki-vt147393,1485.htm#3448570
Post #500 baltimore-vt357642.htm#3961482