Gdyby nie kościół to podejrzewam że nie mielibyście takiego łatwego dostępu do internetu w komunistycznym kraju.Co do islamu to przecież w głównej mierze kurwy radzieckie go sprowadziły do Europy po to by wyeliminować Chrześcijaństwo bo było im nie na rękę.
Kurwa nie wyrabiam, jak czytam tak debilne teksty... Naprawdę was, to kurwa na próbę chyba robili, tylko zapomnieli dobić...
Ciekaw skąd czerpiesz swoje informacje, która taryfa którego dostawcy energii posiada osobną taryfę dla kościołów??? potrafisz wykazać która taryfa którego dostawcy jest 4 razy większa od innego ? jakiego podmiotu? konkrety linki do taryf firm? jak nie masz podparci to zamknij ryj i spadaj walić konia z towarzyszami w koloratkach
Kościół jako instytucja nie kupuje prądu jak zwykły kowalski masz tu link gkpge.pl/media/pdf/TARYFA_DLA_FIRM.pdf
a tu masz dla klienta indywidualnego gkpge.pl/media/pdf/PGE_150_2013_06_taryfa.pdf
............... zamknij ryj i spadaj walić konia z towarzyszami w koloratkach
Dobrze że nie jesteś psychoterapeutą
Post ma charakter satyryczny i nie ma na celu kogokolwiek obrażać ani nawoływać do nienawiści.Gwarą jadę i stawiam spację przed znakami interpunkcyjnymi. Zdania zaczynam z małej litery tylko po to aby zdenerwować takiego capa jak ty leszczu.
Gdyby nie kościół to podejrzewam że nie mielibyście takiego łatwego dostępu do internetu w komunistycznym kraju.Co do islamu to przecież w głównej mierze kurwy radzieckie go sprowadziły do Europy po to by wyeliminować Chrześcijaństwo bo było im nie na rękę.
Kurwa, ja jebie ale teoria To już prędzej uwierzę, ze Putin jest nieśmiertelny
A co do pojazdu na papieży, nieważne czy byłych czy aktualnych, najbardziej wkurwiają mnie hipokryci, tzn pierdolone dzieciaki które jak JPII umierał to koczowali ze świeczka przed kościołem i śpiewali "barkę". Noo ale to było prawie 10 lat temu, teraz jestem kurwa wielkim ateisto-licbusem, albo gimbozjebem który nie pamięta o co chodiło, tylko wkurwiał się bo kreskówek nie puszczali, bo przez 2-3 dni NON STOP nawijali WSZĘDZIE o papieżu, jaki to był fajny i w ogóle. Ci co pamiętają te krótkie "sztamy" kiboli Wisły i Cracovi , tłumy ludzi przed kościołami i wszystkie stronki w necie czarno białe, ci wiedzą o co chodzi. Reszta jak nie pamięta, albo ma wyjebane, niech ma wyjebane dalej, ale kurwa SKOŃCZCIE PIERDOLIĆ !!!
Zastanawia mnie jedna rzecz.. A jednocześnie smuci mamy nowego papieża każdy się nim zachwyca i wychwala pod niebiosa a tymczasem o NASZYM RODOWITYM Papieżu nikt nie pamięta i już się o nim nie mówi, nie powinniśmy zapominać że to on jako jedyny papież próbował bratać się z innymi religiami. Przypomniał ludziom, ze skromność jest wielką cnotą i szczęściem ( dużo większym niż pieniądze i luksus) < to samo teraz robi Franciszek ale tym jakoś bardziej się zachwycają wszyscy.. Tyle ode mnie. Nie zapominajcie o największych.
Szkoda, że o skromności nie przypominał opasłym biskupom i proboszczom, tylko normalnym ludziom.
Napisz jakieś konkrety czego dokonał ten Największy z Największych.
Mądrze prawisz kolego, sam mieszkam w Polsce, jakoś sobie radze i nie narzekam, ale też nie krytykuję osób które wyjechały, nie nazwałbym tego kapitulacją bo to nie łatwa decyzja porzucić dotychczasowe życie i przenieś się do zupełnie nowego środowiska.Prawda jest taka że nic nie jest czaro-białe. I Bongman ma racje i inni tak krytykujący też. Siedziałem parę lat za granicą i powiem wam, że to jak w tym filmie"Diamentowa afera". Zachód smierdzi, wschód smierdzi wiec czym się przejmować. Polska to piękny kraj, pomimo geopolitycznemu położeniu osiągneliśmy nie mało. W życiu każdego z nas nastąpi moment (nie mówię tutaj o ludzach których ustawiło życie. patrz rodzice) że będzie miał do wyboru albo pusto w lodówce albo nie. Wyjazd jest też ogromnym stresem. Inny kraj inne obyczaje inni ludzie przede wszystkim. Jaki z tego morał? Żyj i pozwól żyć innym i nie ważne gdzie ktoś płaci podatki jesteśmy rodakami. Niestety zawiść w narodzie nie ginie.
Nie mam zamiaru tu dłużej mieszkać, tylko rodzicę załatwią sprawy w Polsce i Francja i spadam na stałe do stanów. Tam nawet bez odpowiedniego wykształcenie i ze słabym językiem, a co za tym idzie gorszą praca, będę żył na dużo wyższym poziomie niż tu. Takie realia...
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów