Lexus RX 450 h biskupa Kazimierza Ryczana - ~300 tys. zł.
Passat biskupa pelplińskiego Jana Szlagi - ~100 tys. zł.
Chevrolet Captiva biskupa siedleckiego Zbigniewa Kiernikowskiego - ~100 tys. zł.
I to i tak jest pewnie ubogo jak dla nich więc sumienie mają czyste
A co do Owsiaka to dostępne są wszelkie sprawozdania z fundacji odnośnie rozliczenia się z zebranych pieniędzy i zarobków pracowników oraz zarządu. Sam Owsiak wypowiadał się niedawno, że nie pobiera żadnej pensji z WOŚP, a utrzymuje się z prowadzenia programów telewizyjnych. Czy to prawda, czy nie - chuj mnie to obchodzi, a sapacze i tak będą pisać, że na Kanary poleciał za kasę WOŚP'u, bo niby skąd miał mieć biedak tyyyle kasy na wycieczkę z rodziną.
- Kościół to mafia! Kościół to zło! Kościół to złodzieje mają tyle pieniędzy!
- Wierzysz w Kościół powszechny?
- nie!
- to co Ci do naszego bogactwa?
Zazdrość?
Poza tym nikt nie powiedział, że pieniądze to zło. Złem jest chciwość, zachłanność. Człowiek to istota grzeszna. Papież również. I tego nie zmienisz wg wiary katolickiej oczywiście.
Słyszałem o takim świadectwie. Kobieta namawiała swoją przyjaciółkę kilkanaście lat do nawrócenia. Nie szło. Po kilkunastu latach kobieta poszła na Mszę Świętą, którą akurat odprawiał wcięty w 3 d... ksiądz. No po prostu zalany. Kobieta zwątpiła i mowila: "Teraz to na pewno moja przyjaciolka sie nie nawroci".
Nawrocila sie! Mowiac, ze jesli Kosciol ma tak slabych i grzesznych ludzi, to musi byc autentyczny, a nie przedstawiany jak na obrazach, albo w tv. Piekny, bogaty i złoty.
Mówcie sobie co chcecie, ale ja znam chrześcijaństwo z tej piękniejszej strony. Ludzi pełnych miłości, a nie z powypychanymi kieszeniami.
Dla sprostowania: jestem zwykłym studentem, kibicem drużyny ekstraklasowej, najchętniej słucham rapu, mam przyjaciół i nie noszę moheru z antenką.
Pozdro, "z serca piątka tym, którzy źle mi życzą"!
Tym bardziej że Żyd o imieniu Jezus przestrzegał swoich wyznaców przez pociechami życia ziemskiego. Chodzi głównie o to że księża to hipokryci, ich Bóg zakazał stawiania im na ziemi złotych cielców(kościołów w wolnym rozumieniu) a oni pysznią się bogactwem.
Nie Tobie, ani mi ich sądzić. Bóg ich osądzi. To grzesznicy, jak Ty i ja.
Może politycy, ba prezydent też ma zapierdalać komunikacją miejską żeby się jednoczyć w "bulu i nadzeji" z takim bydłem jak ty? A co do Owsika to kawał bandyty, z ogólnopolskiej zbiórki pieniędzy zrobił sobie źródło dochodów i to w wysokości kilku milionów rocznie, powiedz mi czemu to bydle nie zostawi sobie 100 tysięcy a resztę odda potrzebującym, tylko siedzi z całą rodziną na Kanarach?
Rozumiem że poziom rozwoju mózgu przeciętnego debila sprawia że debil porównuję funkcję księdza z funkcją prezydenta i polityka, jakimi by oni nie byli, ale debil raczyłby nie wypowiadać się w kwestiach, w których do zaprezentowania ma pogląd na poziomie odpowiadającym swojemu poziomowi intelektualnemu. A jeżeli debil, jakimś cudem, dysponuje umiejętnością czytania, nie marzę już o czytaniu ze zrozumieniem, to polecam lekturę oficjalnych sprawozdań majątkowych z działalności WOŚP, które są ogólnie dostępne (uwaga debil może napotkać trudne słownictwo). A odnośnie księży: Tak mają zapierdalać na kolanach bo Chrystus kazał im żyć w ascezie! A z resztą jeden chuj każdy robi co chce, jeden pieniądze inwestuje drugi się nimi podciera albo daje facetom w sukienkach którzy molestują dzieci, chleją i gówno wiedzą o prawdziwym świecie.
Na koniec. Umiesz lepiej zorganizować zbiórkę pieniędzy na taką skalę jak Owsiak? To kurwa śmiało pokaż jaki z Ciebie kozak, pokaż że zrobisz to lepiej!!!
<pierdolenie sfrustrowanego prawiczka>
Na koniec. Umiesz lepiej zorganizować zbiórkę pieniędzy na taką skalę jak Owsiak? To kurwa śmiało pokaż jaki z Ciebie kozak, pokaż że zrobisz to lepiej!!!
Dodaj jeszcze z 3 wykrzykniki debilku, oddasz w zupełności stan swego uniesienia Co do zbiórek itp akcji charytatywnych to powinni się nimi zajmować ludzie którzy już czegoś się dorobili w życiu, coś sobą reprezentują, a nie okradają chore dzieci z milionów bo takie jest prawo... Powiedz kim byłby Owsik gdyby nie WOŚP? I czemu przepił na Kanarach kilka pomp insulinowych?
Dodaj jeszcze z 3 wykrzykniki debilku, oddasz w zupełności stan swego uniesienia Co do zbiórek itp akcji charytatywnych to powinni się nimi zajmować ludzie którzy już czegoś się dorobili w życiu, coś sobą reprezentują, a nie okradają chore dzieci z milionów bo takie jest prawo... Powiedz kim byłby Owsik gdyby nie WOŚP? I czemu przepił na Kanarach kilka pomp insulinowych?
1. Jakie ma znaczenie "kim byłby Owsiak gdyby nie WOŚP"?
2. Z czego konkretnie, kiedy, kogo i w jaki sposób Owsiak okradł?
3. Kto Ci powiedział albo gdzie przeczytałeś że Owsiak na Kanarach przepił pompy insulinowe?
Radzę, przejdź się po szpitalach i zobacz ile sprzętu zostało zakupione z tych pieniędzy.
wprost.pl/blogi/tomasz_molga/?B=2190
s2.wosp.org.pl/uploaded/files/files/Bilans%20Fundacji%20za%202011.pdf
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów