18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 21:44
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:50
Pierwsza zima kierowcy!
krzycho109zgl • 2013-07-20, 21:27
Taki tam mały fail podczas mojej pierwszej zimy jako kierowcy. Na początku zaznacze, ze jechalem sam i nie bylo innych uzytkownikow na drodze.
Troche za dużo hand brake'a z niewiedzą, ze zakręt jest troche dalej wyprowadzony. Na moje nieszczescie samochod nie wsunał sie jak to zazwyczaj bywa pod katem do rowu tylko wpadl do niego rownolegle. UCZYMY SIE NA BLEDACH. Szkoda tylko, że wlasnych.

p.s. na samochod zarobiłem sam, wiec darujcie sobie komenty o krzywdzie dla rodziców.
Uszkodzenia nie okazaly sie wcale takie straszne po wyciągnieciu z rowu przez ciągnik z turem. Żaluje, ze nie mam akcji wyciagania bo bylo z tym troche ,,zabawy" w tak glebokim rowie by bardziej mojej srebrnej strzaly nie uszkodzic Droga byla asfaltowa, ale jak to bywa na okolicznych wioskach cala pokryta lodem.
Zgłoś
ValvePlsFix 2013-07-21, 16:59
deliriumpermanent napisał/a:

Kto pisał o hamowaniu z użyciem hamulca ręcznego (na śniegu, dla zabawy)?
Weź się chłopie ogarnij, bo pomyślą wszyscy, żeś baba.
Albo żeś jeździł tylko rowerem i tylko patrzył, jak koledzy krzyczą "Krzychu, Kadetem tera!"

nie ośmieszaj się już...
Zgłoś
herbalix 2013-07-21, 17:30
jedni uczą się na polnych drogach, inni w gta. ja od najmłodszych lat popierdalałem zimą po wichurach i polnych drogach. dzięki temu wiem, jak zachowuje się auto w poślizgu, wiem jak je z tego poślizgu wyprowadzić, wiem jak użyć ręcznego i nie boję się wsiadać do samochodu jak tylko spadnie trochę śniegu. dla takich umiejętności warto było dachować maluchem 15 lat temu.
Zgłoś
Lukasz2525 2013-07-21, 18:18
Nawet nie śmiałbym się spodziewać innego auta niż wieśwagen gofr .
Zgłoś
Ryzuald 2013-07-21, 20:57
Marka samochodu wyjaśnia wszystko w temacie. Rajder ze wsi
Zgłoś
Młynarz2033 2013-07-21, 21:05
Jak czytam wasze wypociny na temat samochodów to srać mi się chce ze śmiechu ...
VW to auto dla przeciętnego kowalskiego którego nie stać na wypasionego merca , jest to auto dla ludu ! Czyli dostępne w dobrej cenie dla każdego. Długo jeszcze tego nie będziecie rozumieć ?

Jeśli chodzi o mnie to jestem posiadaczem łady nivy
Zgłoś
d................t 2013-07-21, 21:08 2
@HiHtitmamnan

HiHtitmamnan napisał/a:

nie ośmieszaj się już...

HiHtitmamnan napisał/a:

tylko debile hamuja recznym... i jebie mnie to czy jechales sam czy autobusem

Sądząc po ogólnej reakcji na Twoje słowa, to raczej nie ja się ośmieszyłem

Generalnie, skoro chuja wiesz o samochodach, to pewnie nie wiesz do czego służy ręczny, pomijając hamulec "awaryjny", częściej wykorzystywany jako "postojowy".

Do tych, którzy piszą, że fwd nie da się driftować, owszem - odpowiem, że chujowo, przy ogromnym zużyciu tylnych opon, ale się da (sam miałem okazję praktykować i wielokorotnie oglądać duużo lepszych, niż ja) - dla niedowiarków dwa pierwsze lepsze linki z youtuba. Więcej mi się szukać nie chciało.

Civic FWD (było na Sadistic)

Avensis FWD - D4D w dodatku (sic!) (było na Sadistic)
Zgłoś
MrZet 2013-07-21, 21:44
Gość w Avensisie ma skilla.
Ćwiczenie reakcji w poślizgu zimą to mądra rzecz. Tylko proponuje zaczynać na parkingach bez latarni, później z latarniami, a na końcu z samochodami.
Kontrolowany poślizg przednionapędówką jest dość trudny do wykonania (dłuższy), w ogóle kontrowanie toru jazdy 3 rzeczami na raz nie jest najlepszym pomysłem dla ludzi co maja prawko drugi sezon.
Zgłoś
kula9 2013-07-21, 22:18
krzycho109zgl napisał/a:

p.s. na samochod zarobiłem sam, wiec darujcie sobie komenty o krzywdzie dla rodziców.

K**wa, jak zarobiłeś sam to dlaczego kupiłeś golfa? Rozumiem że można dostać w spadku, ale samemu kupić? Dlaczego?
Zgłoś
KRIZTOFER 2013-07-21, 23:18
Golf zawsze będzie mi sie kojarzył z pryszczatym nastolatkiem w środku ...
Zgłoś
krzycho109zgl 2013-07-21, 23:48
kula9 napisał/a:

K**wa, jak zarobiłeś sam to dlaczego kupiłeś golfa? Rozumiem że można dostać w spadku, ale samemu kupić? Dlaczego?

dlatego,ze kupilem bardzo pewny samochod od znajomego,ktory sam go dla siebie sprowadzal i jezdzil nim przez 4 lata w kraju. teraz szok dla hejterow niesamowity bo dalem za niego dla was AŻ 5tyś!
tylko malo,ktory z was wie,ze to full wyposazenie, elektryka itp.
O tym,ze blachy sa zdrowe przez tyle lat nie bede wspominac by wam przykrosci nie robic.
Co do pryszczatego goscia to ch Ci w oko syfow nigdy nie mialem, a jajka juz dawno obrosly
Zgłoś
forshow 2013-07-22, 9:19 2
@ deliriumpermanent:
Ciekawe dałeś te filmiki
Patrząc na pierwszy mam wrażenie, że tyle opony po takich "dociąganiach" w łuku muszą być nieźle wyząbkowane, ale faktycznie wygląda to całkiem profi jak na FWD
Drugi filmik - ładnie, pięknię - nie neguję, że kierowca ma skilla... tylko dlaczego wiekszosc jest robiona na mokrej drodze? Niestety, na delikatnie zroszonej drodze poslizg, jego przeciąganie i utrzymanie toru to sprawa prosta, zmienia się lepkość gumy i asfaltu Druga sprawa - ślizg dużym autem (osobowym) jest znacznie przyjemniejszy - im większy rozstaw osi tym bardziej "kulturalnie" autko daje się kontrolować bez nerwowości podczas ruchów. Jeśli masz kogoś znajomego poproś żeby Cię przewiózł bokiem Oplem Omegą albo bmw "7er" - mimo że jedno i drugie to "krowa" to baaaaardzo wdzięcznie się daje prowadzić w poślizgu
Co do opon - wszędzie lecą jak szalone u mnie zabijam zarówno tylne jak i przednie - tylne tracą bieżnik od poślizgu, przednie od negatywu i zmiany kątów skrętu (ścinanie bieżnika po wewnętrznej - do niczego się potem nie nadają...).

Do pieniaczy:
Co się do chłopaka przypi.rdalacie, że śmiga golfem? 4koła ma, na łeb nie kapie, utrzymanie tanie, części niemal za darmo, a że opinie ma jaką ma Golf to nie wina jednego kierowcy.
Że wpadł do rowu, to co? Ja sam wywinąłem lub wyspinowalem się do rowów NAŚCIE RAZY - jak się nie przewrócisz, to się nie nauczysz!

Może tak hejtujecie "że golf" a sami do szkoły/pracy zapierniczacie PKS'em albo pieszo i macie teraz ból dupy, że drugi sobie zapracował i autko kupił? Sadistic, sadisticiem ale od pewnego czasu na tym portalu, szczególnie w komentarzach zaczyna się zwykłe KUTAFOŃSTWO, rodem z gimnazjum z dozą żydowskiej zazdrości. :/
Nie idźcie tą drogą...

Nie ma wyjścia? To sobie je stwórz...
Zgłoś
Młynarz2033 2013-07-23, 6:13
forshow, Dobrze gadasz , a "KUTAFOŃSTWO, rodem z gimnazjum z dozą żydowskiej zazdrości" mnie zniszczyło na milion części
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów