Grupa robotników z USA nie może wyjść z podziwu dlaczego ziemia tak blisko grzęzawiska jest nieźle podmokła. Biorąc pod uwagę ich inteligencję to pewnie nowe osiedle właśnie tam budują...
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 17:17
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 4:46
🔥
Karyna I Sebix
- teraz popularne
🔥
Menel pedofil
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
niestety ale z tym budowaniem to na 100% nie byłoby to USA, ale za to w Polsce developer już by grunt capnął za bezcen, a mieszkania sprzedawał w zimie jak by to wszystko zamarzło...
Przecież ruscy na czymś takim pobudowali wioskę olimpijską. Ciekawe czy niedługo będą jakieś materiały na harda od wujka putina, czy może tym razem im się uda.
Płynna ziemia
Autor tematu powinien dostać oskara!
i wracać do szkoły uczyć się stanów skupienia!
Autor tematu powinien dostać oskara!
i wracać do szkoły uczyć się stanów skupienia!
Ja kiedyś widziałem takie cudo... z tego co wiem to jak kilka razy się ''pojeździ'' po warstwie gliny to tak się dzieje, ale co ja tam się znam
Dobre kozaki... parę metrów pod powierzchnią ziemi jest bagno a Ci używają ciężkiego sprzętu... Jakby ich zassało w bagno to by ich już tak łatwo nie wyciągnęli. Śmierć na miejscu, nawet ciał nie znajdą
Najzwyklejsze w świecie uplastycznienie się gruntu gliniastego kategorii IV wywołane mechanicznie. Załatwia to wymiana części gruntu na przepuszczalny, stabilizacja cementem i zagęszczenie warstwowe.
Gdybyś przepracował choć tydzień na budowie, zwłaszcza jesienią a nie studiował kulturoznawstwo czy socjologię aby później obsługiwać kasę w TESCO to byś wiedział taką podstawową rzecz i nie próbowałbyś być w głupi sposób dowcipny.
Twój dowcip łykną tylko gamonie twojego pokroju i o podobnej wiedzy.
Gdybyś przepracował choć tydzień na budowie, zwłaszcza jesienią a nie studiował kulturoznawstwo czy socjologię aby później obsługiwać kasę w TESCO to byś wiedział taką podstawową rzecz i nie próbowałbyś być w głupi sposób dowcipny.
Twój dowcip łykną tylko gamonie twojego pokroju i o podobnej wiedzy.
Mamy tu przykład granicy płynności gdzie stan gruntu jest na granicy miękkoplastycznej a płynnej.
Możliwe nawet, że tworzy się tam kurzawka jak są intensywniejsze opady.
Swoją drogą ciekawe zjawisko.
Możliwe nawet, że tworzy się tam kurzawka jak są intensywniejsze opady.
Swoją drogą ciekawe zjawisko.
Biorąc pod uwagę ich inteligencję? Nie chcę Cię martwić ale oni od 50 lat wysyłają w kosmos konstrukcje które my ledwo stawiamy - ot taki Saturn V ma ponad 100 metrów wysokości, 3000000kg wagi i lata...
@bisfhcrew, Szwedzi już 300 lat czekają, aż Petersburg zatonie, bo też był budowany na mokradłach...
A teraz pomyśl sobie, że Sochi budowano dziś i to ramię w ramię z Brytyjskimi inżynierami którzy budowali Londyn 2012. Odpowiedz sobie sam na zadane pytanie
A teraz pomyśl sobie, że Sochi budowano dziś i to ramię w ramię z Brytyjskimi inżynierami którzy budowali Londyn 2012. Odpowiedz sobie sam na zadane pytanie
@Rax
Poprzewracało ci się w główce od nadmiaru kakao ;>
Poprzewracało ci się w główce od nadmiaru kakao ;>
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów