📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:51
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
_Tytanowy_Janusz_ napisał/a:
I to jest kara za swój wybryk a nie 5 posiłków dziennie, ciepłe kojo i spacerniak za podatki ciężko pracujących.
Kara to skierowanie do kamieniołomów na 15 lat. Wyjdzie starszy o 30, jak dożyje.
MartweMurzyńskiePłody napisał/a:
widzę że nigdy nie pichciłeś niczego na gillu/pierarniku
nie raz, nie dwa kolego, pisałem, że się domyślam o co chodzi ale pytałem o ładny opis zjawiska, taki jak poniżej:
JamPawel napisał/a:
Jednym z częstszych ułożeń zwłok jest pozycja kolankowo-łokciowa, zwana także „pozycją bokserską”. Jest ona spowodowana silnym skurczeniem mięśni szkieletowych, podyktowanym koagulacją białek mięśniowych na skutek wysokiej temperatury, co prowadzi do skrócenia włókien mięśniowych, a w efekcie (z powodu przewagi mięśni zginaczy nad prostownikami) przyjęcia ustawienia zgięciowego kończyn. Pomimo, że pozycja ta wygląda na pozycję obronną, jest ona spowodowana tylko i wyłącznie oddziaływaniem ognia na ciało i nie jest odzwierciedleniem przedśmiertnej pozycji ofiary.
Dziękuję,
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów