Camel_06 napisał/a:
Dokładnie. I to, kurwa, poszło do druku...
Puszczanie takich bzdur do czytelników, z których ci mniej rozgarnięci będą takie byki traktować jako formę poprawną ('bo w gazecie było'), to gwałt na języku polskim, i powinien być karany opasłym chujem w dupę.
Dla wielu jest to niestety bzdet. Dla wielu poprawna polszczyzna jest bzdetem.
Jaka jest prawda? To jest bardzo istotne i wielu ludzi zwraca na to uwagę. Umawiałam się ostatnio ze świetnym kolesiem. Ogarnięty, dobry, kulturalny, męski i ogólnie nie można było mu nic złego zarzucić. No ale w końcu musiała przyjść rozmowa w formie pisanej. Wystąpił u mnie momentalny spadek euforii, totalny smutek i co najciekawsze ogromna fala zażenowania. Przykro mi, naprawdę, bo był świetny i nadal jest, ale nie mogłabym być z kolesiem, który nie potrafi pisać po polsku, nie używa znaków interpunkcyjnych i nie używa wielkich liter w zwrotach grzecznościowych. Pewnie jestem trochę przetrącona, ale z dwojga złego wolę poczekać ileś lat na kolesia, który będzie potrafił mnie nakręcić jedną głupią wiadomością tekstową, niż czytać "kohanie, wieczorem zrobie ci tak dobze, ze nie bedziesz mogla pujsc jutro na zajecia". Libido umiera.