Przekonali się o tym pasażerowie tego wycieczkowca
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:51
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Przekonali się o tym pasażerowie tego wycieczkowca
zawsze mnie dziwiło, czemu wyposażenie na statkach nie jest mocowane do podłoża. Czyżby nie wiedzieli, że na morzu są fale?
Podsiadło śpiewał "...mafalnie mafalnie mafalnie mafalnie mafalnie mafalnie...". Nie wprowadzaj ludzi w błąd
Burn! Loot! Murder!
O kurwa! Sztorm na morzu? Nie do wiary. Niech poproszą o zwrot biletów i odszkodowanie za 2 wojnę światowa.Bo to wina żydów i Polaków co wyssali antysemityzm z mlekiem matki a żydzi co sprzedawali swoich to musieli to robić aby przeżyć.
@ petru23
Ciężkie rzeczy powinny być, tak jak ten fortepian, lekkich się nie opyla bo za dużo z tym problemów by było, zresztą pewnie omijają specjalnie miejsca z takimi falami i pogodą...
Ale w sumie to chuj wie, bo to tylko domysły
Ciężkie rzeczy powinny być, tak jak ten fortepian, lekkich się nie opyla bo za dużo z tym problemów by było, zresztą pewnie omijają specjalnie miejsca z takimi falami i pogodą...
Ale w sumie to chuj wie, bo to tylko domysły
Krzesła też? Albo talerze do stolików jak w Misiu
BTW Myślę że ciężar kupy w majtach wszystkich pasażerów mógł dodatkowo przeciążyć jednostkę
nie rozumiem ludzi którzy projektują takie statki ... nie powinno to być na jakiś magnesach czy przykręcone ?? tak jak te małe szachy czy warcaby z magnesami co się brało na wycieczkę ...
wy kurwa debile, tam sie zjebał silnik przez co statek stracil moc napedowa, i taki skutek, gdyby nie to zapierdalalby sobie przez te fale i nic by nie mialo takiego miejsca jak na filmiku.
a tu jakis idiota pisze o omijaniu takich fal ;/
no nie wierze.
a tu jakis idiota pisze o omijaniu takich fal ;/
no nie wierze.
@dudek694
Takie statki projektowane są z myślą o tym, iż nie tracą napędu głównego. 4 silniki przestały działać, co w sumie nie powinno mieć miejsca.
Statek ze sprawnym napędem płynąłby na falę przez co jedynie kołysałby się wzdłużnie. Choć trochę mnie zastanawia dlaczego nie rzucono kotwicy i sztormówki (nie pamiętam nazwy konkretnej), statek ustawiłby się dziobem do fal i nie byłoby problemu. Chyba, że ten statek nie posiada czegoś takiego na wyposażeniu.
Takie statki projektowane są z myślą o tym, iż nie tracą napędu głównego. 4 silniki przestały działać, co w sumie nie powinno mieć miejsca.
Statek ze sprawnym napędem płynąłby na falę przez co jedynie kołysałby się wzdłużnie. Choć trochę mnie zastanawia dlaczego nie rzucono kotwicy i sztormówki (nie pamiętam nazwy konkretnej), statek ustawiłby się dziobem do fal i nie byłoby problemu. Chyba, że ten statek nie posiada czegoś takiego na wyposażeniu.
Wina Tuska! ... i kapitana.
Dobra to tera ja cos powiem Wszystkie duże jednostki mają ster strumieniowy napędzany elektrycznie lub hydraulicznie, więc to ze nie mógł ustawić okrętu dziobem do wiatru jakos do mnie nie trafia.
BTW. Na dużych okretach jak powyzej sa generatory awaryjne.
Poza tym jak kolega wyżej napisał sa jeszcze ( nie wiem jak to sie nazywa w j.polskim) spadochronowa kotwica morska? para sea anchor
Dobra to tera ja cos powiem Wszystkie duże jednostki mają ster strumieniowy napędzany elektrycznie lub hydraulicznie, więc to ze nie mógł ustawić okrętu dziobem do wiatru jakos do mnie nie trafia.
BTW. Na dużych okretach jak powyzej sa generatory awaryjne.
Poza tym jak kolega wyżej napisał sa jeszcze ( nie wiem jak to sie nazywa w j.polskim) spadochronowa kotwica morska? para sea anchor
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów