Źródło
Źródło
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jak mam iść do pracy kiedy wszystko pozamykane bo ustanowili prawo pod religię? Skoro jesteś taki wierzący to bądź konsekwentny i przyjmij uchodźców z Afryki bo masz w Biblii jasno - głodnych nakarmić, nagich przyodziać. Masz także przykazanie o miłowaniu bliźniego. Teraz weź ładnie Pismo Święte (o ile katoliku je masz) i czytaj: Kpł 19,9-10; Hbr 13,1-3; Mt 25:31-45
Pismo Święte
"Roztropna ostrożność
29 Nie wprowadzaj do domu swego każdego człowieka,
różnorodne są bowiem podstępy oszusta. "
I co?
Wybiórczo stosujesz wiedzę, bo i wiedzę masz miałką, do książek głąbie z wypaczonymi ideami
1. Jak podajesz cytat z PŚ to księgę, rozdział i wers też by wypadało.
2. W PŚ nie ma żadnej wiedzy użytecznej dla człowieka pracującego umysłowo więc fakt, miałkie mam pojęcie o tym. Ale świetnie znam się na fantastyce i fantasy więc w pewnym sensie znam się też na PŚ.
Myslałem, że sadistic to strona głównie dla ludzi (nie wliczając gimbazy, choć już nie wiem) inteligentnych, którzy oprócz humoru posiadają rozum. Kilka postów daje do myslenia, czy siedzą tu idioci, którzy nawet Janko Muzykanta nie przeczytali, a prawią morały, jakby rozum pozjadali 100 autorytetów. Spoko, ale rozróznijmy, smiejmy się, ale minimalny poziom inteligencji miejmy, wywalic takich typu @AleDlaczego, czyli albo nieudaczników, albo debili. A jak w końcu zaruchają to i przed ołtarzem ze łzami w oczach przyjmą komunię w nadziei, że zona w końcu da sobie wsadzić ta nędzną faję ze stuleją
P.S. AleDlaczego to pierwsze słowa ojca po Twoim tzn. twoim urodzeniu? Myślę, że jak masz już parę lat ojciec tak nie mówi, pewnie pije i chce odejść z tego świata z przyjęciem porażki na klatę, ze świadomością, że nie syn jest jego największa dumą, a złapanie na rzece 10 cm płotki
P.S. 2. do AleDlaczego, jesli masz rozum to znajdziesz (przeciez możesz użyć mózgu - bo nie rozumu do odszukania tego, co napisałem, nie potrafisz?), ale i sama wiedza nie da Ci dziś bytu, uważaj się za mądrego, myśl, rozważaj na takim poziomie jaki prezentujesz, a w dupie będziesz. A co dziś mama Ci do szkoły zrobiła, kanapki z pasztetem? Czy dała Ci kasę na Bic Maca? Masz zero wiedzy, masz poczucie, że coś wiesz czytając strony typu wiocha pl, ale żyj ze świadomością, żeś mądry, a wyjdziesz jak każdy taki, z ręką w dupie:)
Jod123,
Ochrzcij dziecko, miej świadomość, że ksiądz będzie macał je na lekcji religii i ruchał na plebanii.
Religia jest w szkole. Na lekcji jest zwykle +/- 30 dzieci.
Jak zdołał Ciebie ksiądz wymacać, że nikt nie zauważył?
Może sam chciałeś?
Ale skoro nawet Cię wyruchał na plebanii, to po co innego tam poszedłeś?
Jednak podstawowa różnica jest taka, że w Kościele, to o czym piszesz to grzech śmiertelny i zdarza się dosyć rzadko.
Założyciel Kościoła twierdził, że lepiej takiemu by było, gdyby ktoś go utopił. (Specjalnie dla Ciebie wyszukałem Łk 17,02)
U muslimów to norma, bo tak ich Srorok robił jak żył.
Tylko z płcią rodzisz się zakodowaną genetycznie, a religię ci narzucają i nawet sobie z tego nie zdajesz sprawy.:
Pierdolisz jak byś nie wiedział.
Według muslimów rodzisz się muslimem, a jak wybierzesz inną religię, to jako apostata zasługujesz na śmierć.
W sumie fajnie jest tak sobie pomarzyć, żeby do tego doszło musiałbym zostać dyktatorem.
Kolejna rzecz - wartości, które wpaja religia ... od wpajania do łba wartości gówniakom są rodzice, na których ciąży obowiązek wychowania. A że niektórzy rodzice mają ogólnie wyjebane, preferują wygodne życie, zwalają wychowanie moralne swojego potomstwa - kiedyś kościołowi, teraz - telewizji, internetom czy obcym nianiom, a za każde niepowodzenie w wychowaniu bachora obarczają to szkołę, to państwo, to brak zasadniczej służby wojskowej ... i nigdy nie widzą w tym swojej winy.
KlinikaAborcyjna,
Jak mam iść do pracy kiedy wszystko pozamykane bo ustanowili prawo pod religię? Skoro jesteś taki wierzący to bądź konsekwentny i przyjmij uchodźców z Afryki bo masz w Biblii jasno - głodnych nakarmić, nagich przyodziać. Masz także przykazanie o miłowaniu bliźniego. Teraz weź ładnie Pismo Święte (o ile katoliku je masz) i czytaj: Kpł 19,9-10; Hbr 13,1-3; Mt 25:31-45
Jeśli myślisz, że któryś z katoli przeczytał ową książkęto w błędzie jesteś i to wielkim.
[...] Koronnym argumentem jest to, że dziecko powinno samo dojrzeć do tego czy chce i w co wierzyć. [...]
Ten argument nie jest koronny a głupi i bardzo niebezpieczny. To jest element takiego długofalowego planu w którym odbiera się rodzicom kontrolę nad wychowaniem dziećmi, albo prawnie albo poprzez kampanie przeciw czemuś np. religii i się wszystkim wmawia że dzieci powinny same o sobie decydować.
Wy się jak debile cieszycie że ktoś teraz sra na wycieraczkę kościoła do którego Babcia was zmuszała chodzić a potem jak już dorośniecie (nie fizycznie a mentalnie) i dorobicie się własnych dzieci to będziecie płakać bo się okaże że wasz synalek będzie miał prawo wybrać sobie płeć z jaką się utożsamia a was będzie czekało więzienie jeśli spróbujecie "mu wmówić" że jest chłopcem.
I nie ma że genetyka Przypominam że ta sama anty-kościelna strona nie jest zbyt mądra i dla nich nie ma genetyki bo płeć to konstrukt społeczny.
To jest ten sam absurdalny poziom wspierania niektórych pomysłów i idei co historyczne wspieranie Sowietów w latach 30/40-tych.
Ten argument nie jest koronny a głupi i bardzo niebezpieczny. To jest element takiego długofalowego planu w którym odbiera się rodzicom kontrolę nad wychowaniem dziećmi, albo prawnie albo poprzez kampanie przeciw czemuś np. religii i się wszystkim wmawia że dzieci powinny same o sobie decydować.
Niebezpieczne i głupie to jest twierdzenie że jakiemukolwiek dziecku do szczęscia potrzebna jest jakakolwiek nieuzasadniona wiara w cokolwiek (poczynając od kazdego z tysiecy bogów jakich w swej historii wybajdurzyła sobie ludzkosc, poprzez ufo i yeti a na czarach reptalianach oraz antyszczepionkowcach koncząc) - bo jest wrecz odwrotnie - im mniej bezasadnej wiary w brednie, zabobony i humbugi tym lepiej.
Poza tym chyba nie do koca rozumiesz argumentację z której drwisz - tu nie chodzi o to by 'dziecko decydowało samo' tylko by 'nie decydować za dziecko' w kwestii watpliwej - bo o ile nikt (rozsądny) nie ma watpilwosci że przymusowa nauka biologii matemaytyki czy fizyki jest sensowna - o tyle wpajanie dzieciom bezpodstawnej wiary w cokolwiek (od panteonu bogów i religii wszelakich zaczynając a na ufo yeti reptalianach antyszczepionkowcach i płaskoziemcach koncząc) moze być szkodliwe a z pewnością mądre nie jest...
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów