Co tu mamy...
Ten artykuł zawiera listę państw świata według nominalnego produktu krajowego brutto (PKB) - wartości dóbr i usług finalnych wytworzonych na terenie danego kraju w ciągu roku.
Dane Międzynarodowego Funduszu Walutowego z 2011 roku:
miejsce 20. Arabia Saudyjska.
(22. Polska)
Dane Banku Światowego z lat 1990-2011
(22. Polska)
Dane CIA World Factbook z lat 2000-2011
miejsce 20. Swecja.
(22. Polska)
Hm.
Nadal twierdzisz, że:
wyraźnie napisałem, że mamy 20 miejsce pod względem pkb
?
Bo wiesz, z twojego linku wynika że jednak niezupełnie.
Ale nie przejmujmy się drobiazgami i idźmy dalej.
Skoro Polska ma dość wysoki produkt krajowy - jednak to 22. miejsce z czegoś wynika - to co się z nim dzieje, że jakoś tego na co dzień nie widać i nie czuć.
Czyżby zyski były transferowane do innych krajów?
Bo na to mi wygląda.
A co to oznacza?
Dokładnie tyle, że atakujący Polskę wraży kraj wpieprzy się w interes krajów które z Polski siorbią kasę.
Wątpię, żeby kraje te / korporacje machnęły ręką na takie dochody.
Rozumiem, że według ciebie po to wykupili fabryki, zakłady, wydawnictwa etc. żeby bez mrugnięcia okiem oddać je ciepłą rączką. Dobre.
Rosja nas zaatakuje. A my będziemy się bronić przed rosyjską inwazją naszą armią. W polu.
Ale wiesz, że od lat dwudziestych ubiegłego wieku sporo się w obu armiach pozmieniało?
Muzułmanie z zachodu wykonają desant od morza, lub zaatakują z Niemiec. No tak. Jeden warunek - te kraje muszą mieć muzułmański rząd, żeby użyć przeciwko Polsce regularnej armii.
I według ciebie taka muzułmańska Bundeswehra uderzy na Polskę, żeby zdobyć... fabryki Siemensa, Boscha itd.
Zapomniałem - po węgiel kamienny przyjdą i po łupki.
Słowa kluczowe: energetyka jądrowa, rosja, finlandia + węgiel kamienny, rosja, ukraina + ropa naftowa, złoża oceaniczne, rosja, norwegia.
Dodatkowo: energetyka jądrowa, energia odnawialna, niemcy, francja + gaz łupkowy, niemcy, francja, europa.
To co piszesz teraz jest w sumie rozkosznie zabawne.
Wpływu żadnego na nic nie masz, więc swoją oderwaną od realiów pisaniną jakichś konkretnych szkód nie robisz.
Ale pomijając wszystko powyższe.
Ja szczerze współczuję takiemu agresorowi, który najechałby Polskę. Niechby nawet wszedł bez żadnej reakcji ze strony naszej armii. Niechby się rozgościł.
I wtedy dopiero poczułby na dupie w co się wpierdolił.
Polacy potrafią żreć się między sobą jak psy, ale dać im konkretnego wroga, niech się na nim skrupią - kłaki będą fruwały.
Dane Międzynarodowego Funduszu Walutowego z 2011 roku:
(22. Polska)
Dane Banku Światowego z lat 1990-2011
(22. Polska)
Dane CIA World Factbook z lat 2000-2011
miejsce 20. Swecja.
(22. Polska)
Hm.
Nadal twierdzisz, że:
dokładnie, Polska ma 20 miejsce wśród krajów, 22 tylko wtedy gdy w rankingach są pozycje fikcyjne czyli UE i strefa euro. Naucz się czytać ze zrozumieniem głąbie!!! :
1.Unia Europejska 17 577 691
2.Stany Zjednoczone 15 094 025
3.Strefa euro 13 115 131
Ale nie przejmujmy się drobiazgami i idźmy dalej.
Skoro Polska ma dość wysoki produkt krajowy - jednak to 22. miejsce z czegoś wynika - to co się z nim dzieje, że jakoś tego na co dzień nie widać i nie czuć.
Czyżby zyski były transferowane do innych krajów?
Bo na to mi wygląda.
A co to oznacza?
Dokładnie tyle, że atakujący Polskę wraży kraj wpieprzy się w interes krajów które z Polski siorbią kasę.
Wątpię, żeby kraje te / korporacje machnęły ręką na takie dochody.
Rozumiem, że według ciebie po to wykupili fabryki, zakłady, wydawnictwa etc. żeby bez mrugnięcia okiem oddać je ciepłą rączką. Dobre.
Niemcy wdadzą się w wojnę z Rosją żeby uratować kilka fabryk w których pracują polaczki
Rosja nas zaatakuje. A my będziemy się bronić przed rosyjską inwazją naszą armią. W polu.
Ale wiesz, że od lat dwudziestych ubiegłego wieku sporo się w obu armiach pozmieniało?
wszyscy ogarnięci wiedzą dlatego ciągle tłumaczą, że armię trzeba rozwijać
Muzułmanie z zachodu wykonają desant od morza, lub zaatakują z Niemiec. No tak. Jeden warunek - te kraje muszą mieć muzułmański rząd, żeby użyć przeciwko Polsce regularnej armii.
I według ciebie taka muzułmańska Bundeswehra uderzy na Polskę, żeby zdobyć... fabryki Siemensa, Boscha itd.
Zapomniałem - po węgiel kamienny przyjdą i po łupki.
ach lemingi, głupie, nieoczytane, przeczytaj koran, będziesz wiedział, dlaczego
To co piszesz teraz jest w sumie rozkosznie zabawne.
Wpływu żadnego na nic nie masz, więc swoją oderwaną od realiów pisaniną jakichś konkretnych szkód nie robisz.
ty też
Ale pomijając wszystko powyższe.
Ja szczerze współczuję takiemu agresorowi, który najechałby Polskę. Niechby nawet wszedł bez żadnej reakcji ze strony naszej armii. Niechby się rozgościł.
I wtedy dopiero poczułby na dupie w co się wpie**olił.
Polacy potrafią żreć się między sobą jak psy, ale dać im konkretnego wroga, niech się na nim skrupią - kłaki będą fruwały.
taaaaaaaaaa, dlatego 123 lata męczyliśmy się z 3 mocarstwami, a potem "rozkwitaliśmy" przez 45 lat u boku wielkiego przyjaciela
Wziąłeś zestawienie, odjąłeś od niego pozycje które ci nie pasują i przebudowałeś sobie listę, tak o.
Wprost.
Ale pamiętałeś że jeśli w zestawieniu występuje równocześnie UE i Polska, to w dane dotyczące UE zawierają te polskie? A dane "strefy euro" nie?
A wiesz, że jak się weźmie słowo "reszta", parę liter przestawi, kilka odejmie a parę doda, to wychodzi słowo "szatan"?
Lubię sobie czasem postukać kijaszkiem trolla i patrzeć jak się pieni i miota - jesteś w tym świetny
Dodaję sobie do kolekcji.
A, krajów.
Wziąłeś zestawienie, odjąłeś od niego pozycje które ci nie pasują i przebudowałeś sobie listę, tak o.
Wprost.
Ale pamiętałeś że jeśli w zestawieniu występuje równocześnie UE i Polska, to w dane dotyczące UE zawierają te polskie? A dane "strefy euro" nie?
pisz co chcesz. każdy kto przeczyta kilka ostatnich postow i tak dojdzie do wniosku, że masz problem z czytaniem ze zrozumieniem oraz analizą prostej tabelki, a testy gimnazjalne już niebawem
A wiesz, że jak się weźmie słowo "reszta", parę liter przestawi, kilka odejmie a parę doda, to wychodzi słowo "szatan"?
nie wiem co tam robicie na zajęciach wyrównawczych...
Lubię sobie czasem postukać kijaszkiem trolla i patrzeć jak się pieni i miota - jesteś w tym świetny
Dodaję sobie do kolekcji.
a prawda jest taka, że brakło ci argumentów, ehhhhhh biedne, głupie, ale popiera jedyną słuszną partię, no i jakie światowe, przecież powtarza za jedyną słuszną telewizją
Na chuj wrzucać takie propagandowe gówno dla lemingów. Przecież każdy, kto choć trochę interesuję się tą tematyką wie, że rudy rozjebał armię. Tak kurwa RUDY. Nie Kaczyński. Tak, kurwa, wina rudego! Od 5 lat armia się kurczy, a niewygodni oficerowie "popełniają samobójstwa". I co do straszenia wojną z Rosją za Kaczora...to macie rację, kaszub wojnie zapobiega skutecznie, jeszcze 5 lat rozjebywania armii w wykonaniu Przestępczej Organizacji i inkorporacja Polski do Federacji Rosyjskiej przebiegnie bezkrwawo. Kreml ogłosi włączenie naszego terytorium do Rosji, a na sejmie rozbiorowym zostanie to zatwierdzone głosami zdrajców z peło. A tv, wiadomo która, ogłosi kolejny sukces słońca peru
"potęgi" polskiej armii po 90 roku nigdy nie było - wtedy zaczął się powolny rozkład naszego wojska - bo co jak co, ale za komuny każdy kraj z układu NATO z polską armią się liczył. A teraz? Nie ma znaczenia czy był Mały Adolf, czy Ryżalec ... nie da się rozjebać czegoś, czego nie ma. Można za to zarzucić wszystkim rządom(twojemu idolowi też) że jej nie modernizowali ... a brak modernizacji armii to działanie na szkodę państwa polskiego - tyle w temacie.
Znam przekrój ostatnich lat w polskim MONie osobiście - i z zasadniczej i obecnie z kontraktowej/zawodowej ... powiem Ci, że mimo wszystko zmienia się na plus.
żwir i wody mineralne hahahaa
weź się pierdolnij jełopie w łeb
Polska jest pod względem PKB w G20, nasze złoża biją na głowę te w Gruzji. nie mówiąc już o śląsku i potencjalnym wydobyciu gazu łupkowego
nie wspominam już o strategicznym położeniu w samym centrum Europy
Ty jednak jesteś idiotą. Nie porównywałem rozwoju gospodarczego Polski i Gruzji (swoją drogą aż dziwne, że pod rządami 'rudego' nas nie prześcignęła, prawda?) tylko pokazywałem jeden z powodów, dla którego Rosja chce być obecna na tym obszarze. Reasumując, ucz się.
PS. doczytałem kilka twoich postów i tylko utwierdzam się w tym przekonaniu. Wybitnie komiczne jest stwierdzenie o szlakach komunikacyjnych. Dobrze zapamiętałeś, ale wniosków wyciągnąć już nie umiesz.
1 - myślisz, że Zachód zgodziłby się na pełną kontrolę tych szlaków przez Rosję?
2 - myślisz, że po zajęciu Polski przez Rosję reszta Europy zrobiłaby 'aha' i handlowała dalej z ruskimi na dawnych zasadach?
3 - myślisz, że Niemcy mając u siebie ciapaty burdel chcieliby mieć za sąsiadów ruskich? IMO to dla nich nadmiar szczęścia.
PS2. uroczy jest tekst o Koranie. Rozumiem, że ty go czytałeś? tak samo jak Biblie za pewne.
PS3. Na koniec takie pytanko, co kończyłeś? Tzn jeśli studia to jaki kierunek i na czym?
Ty jednak jesteś idiotą. Nie porównywałem rozwoju gospodarczego Polski i Gruzji (swoją drogą aż dziwne, że pod rządami 'rudego' nas nie prześcignęła, prawda?) tylko pokazywałem jeden z powodów, dla którego Rosja chce być obecna na tym obszarze. Reasumując, ucz się.
tak, podałeś linka, z którego wynikało, że Rosja zaatakowała Gruzję z uwagi na złoża żwiru i wód mineralnych
PS. doczytałem kilka twoich postów i tylko utwierdzam się w tym przekonaniu. Wybitnie komiczne jest stwierdzenie o szlakach komunikacyjnych. Dobrze zapamiętałeś, ale wniosków wyciągnąć już nie umiesz.
1 - myślisz, że Zachód zgodziłby się na pełną kontrolę tych szlaków przez Rosję?
gdybyś sięgał pamięcią 24 lata wstecz to nie zadawał byś teraz takiego głupiego pytania
2 - myślisz, że po zajęciu Polski przez Rosję reszta Europy zrobiłaby 'aha' i handlowała dalej z ruskimi na dawnych zasadach?
nie, wytrzęśli by ropę i gaz z dupy
3 - myślisz, że Niemcy mając u siebie ciapaty burdel chcieliby mieć za sąsiadów ruskich? IMO to dla nich nadmiar szczęścia
myślę, że mając u siebie ciapaty burdel nie mogliby się za bardzo angażować w obronę Polski przed Rosją
PS2. uroczy jest tekst o Koranie. Rozumiem, że ty go czytałeś? tak samo jak Biblie za pewne.
dobrze myślisz, przeczytałem jeszcze kilka książek, a ty pewnie w swoim życiu ogarnąłeś kilka streszczeń do gimnazjum i obejrzałeś dużo tv, od razu to widać po twoich postach
PS3. Na koniec takie pytanko, co kończyłeś? Tzn jeśli studia to jaki kierunek i na czym?
chuj cię to obchodzi, i tak byś się tam nie dostał
tak, podałeś linka, z którego wynikało, że Rosja zaatakowała Gruzję z uwagi na złoża żwiru i wód mineralnych
cycu bury jak za długi tekst to proszę o to jego fragment
"Przez lata głównym bogactwem mineralnym kraju były rudy manganu (powszechnie używanego do wyrobu stali). Największe w skali świata złoża tego surowca występują w okolicach miasta Cziatura, w regionie Imeretia (ok. 215 mln ton). (...) Poza wodą mineralną i manganem w kilku regionach kraju znajdują się złoża złota (Swanetia i Kwemo Kartlia), ropy i gazy (Kachetia, Adżaria) a także talku, miedzi, cynku i ołowiu, barytu, diatomitu oraz arsenu."
Poza tym to był JEDEN Z POWODÓW nie jedyny obecności Rosji w tym rejonie.
gdybyś sięgał pamięcią 24 lata wstecz to nie zadawał byś teraz takiego głupiego pytania
gdybyś sięgał pamięcią 24 lata wstecz? debilu ja mam 24 lata, ty tez więc żaden z nas nie sięga pamięcią do tego okresu
poza tym wtedy TAKI handel nie istniał - ŻELAZNA KURTYNA i te sprawy - spytaj babcię.
nie, wytrzęśli by ropę i gaz z dupy
zapomniałeś o abdulach które rządzą ropą, na południu, nie daliby jej swoim burym znajomym z Niemiec?
myślę, że mając u siebie ciapaty burdel nie mogliby się za bardzo angażować w obronę Polski przed Rosją
Masz przestarzałe info, trochę tam się zmienia. Zwłaszcza, że brak ciapatych w bundeswerze.
dobrze myślisz, przeczytałem jeszcze kilka książek, a ty pewnie w swoim życiu ogarnąłeś kilka streszczeń do gimnazjum i obejrzałeś dużo tv, od razu to widać po twoich postach
Kilka? wow to faktycznie dużo, prawie połowa tego co przeczytałem w podstawówce idę o zakład, że nie przeczytałeś Biblii i Koranu (fragmenty z podręcznika do polskiego się nie liczą). Co do streszczeń, tak czytałem, jako powtórkę do matury lamusku;)
chuj cię to obchodzi, i tak byś się tam nie dostał
Och, czyli coś słabego, inaczej byś się nie pienił i nie rzucał tylko puszył jak paw, albo jak ja. Bazując na moich wynikach, można śmiało założyć, że dostałbym się wszędzie. Bo widzisz mój drogi, kończyłem całkiem prestiżową (i jestem w tym momencie bardzo skromny) uczelnię ekonomiczną, zajmowałem się i zajmuje ekonomią międzynarodową i mam po prostu wiedzę w tej materii... a ty?
cycu bury jak za długi tekst to proszę o to jego fragment
"Przez lata głównym bogactwem mineralnym kraju były rudy manganu (powszechnie używanego do wyrobu stali). Największe w skali świata złoża tego surowca występują w okolicach miasta Cziatura, w regionie Imeretia (ok. 215 mln ton). (...) Poza wodą mineralną i manganem w kilku regionach kraju znajdują się złoża złota (Swanetia i Kwemo Kartlia), ropy i gazy (Kachetia, Adżaria) a także talku, miedzi, cynku i ołowiu, barytu, diatomitu oraz arsenu."
Poza tym to był JEDEN Z POWODÓW nie jedyny obecności Rosji w tym rejonie.
nie słyszałem, żeby Gruzja była potentatem naftowym, takie złoża jak oni to i my mamy, plus potężne złoża węgla, gazu łupkowego, trochę miedzi, ołowiu itp. dodatkowo znakomite tereny rolne i strategiczne położenie. Ale co tam, u nas nic nie ma, jak to wmawiają lemingom
gdybyś sięgał pamięcią 24 lata wstecz? debilu ja mam 24 lata, ty tez więc żaden z nas nie sięga pamięcią do tego okresu
poza tym wtedy TAKI handel nie istniał - ŻELAZNA KURTYNA i te sprawy - spytaj babcię.
Żelazna kurtyna to jedno, interesy to drugie głąbie po ekonomii. Handel i interesu z ZSRR miały się dobrze, nawet patrząc na nasz kraj można to stwierdzić. Gierek brał pożyczki na zachodzie. Kupił koncesję na produkcje Fiata itd. Gaz i ropa leciały na zachód.
Jak myślisz, że jesteśmy tacy bezpieczni to pomyśl sobie, że gdybyś mając 3 latka połaził po niektórych lasach to mógłbyś się natknąć na całe miasteczka żołnierzy radzieckich, którzy dopiero zbierali się do wyjazdu z Polski.
Masz przestarzałe info, trochę tam się zmienia. Zwłaszcza, że brak ciapatych w bundeswerze.
tak czy siak już widzę jak Niemcy rzucają się na Ruskich w obronie Polaków
Kilka? wow to faktycznie dużo, prawie połowa tego co przeczytałem w podstawówce idę o zakład, że nie przeczytałeś Biblii i Koranu (fragmenty z podręcznika do polskiego się nie liczą). Co do streszczeń, tak czytałem, jako powtórkę do matury lamusku;)
Widzisz, ośla łączko, są ludzie, którzy nie muszą czekać na instrukcje z tv, w sprawie tego co sądzić o danej sprawie, religii, grupie etnicznej itd. Wiem, że trudno w to uwierzyć istocie, której iq klasyfikuje ją gdzieś między osłem a szympansem, ale to już nie moj problem
Och, czyli coś słabego, inaczej byś się nie pienił i nie rzucał tylko puszył jak paw, albo jak ja. Bazując na moich wynikach, można śmiało założyć, że dostałbym się wszędzie. Bo widzisz mój drogi, kończyłem całkiem prestiżową (i jestem w tym momencie bardzo skromny) uczelnię ekonomiczną, zajmowałem się i zajmuje ekonomią międzynarodową i mam po prostu wiedzę w tej materii... a ty?
Moja siostra właśnie studiuje na najbardziej prestiżowej uczelni ekonomicznej w kraju, w dodatku ma najwyższą średnią na roku, mimo, że zawsze była uważana za mniej zdolną z nas dwojga. Ja poszedłem w zupełnie innym kierunku. Nie mam najwyższej średniej na roku, tutaj ludzie cieszą się jak dzieci z trój, podobno jest to najdroższy kierunek jeśli chodzi o kasę wyłożoną na jednego absolwenta, nabór i kształcenie jest pod nadzorem 2 ministerstw, po studiach i tak trzeba jeszcze następne kilka lat uczyć się żeby zdobyć pełnię uprawnień, na szczęście robota jest z urzędu zapewniona każdemu absolwentowi. Myślisz, że dostałbyś się tutaj...patrząc na poziom twoich wypowiedzi i ułomny sposób rozumowania jaki w nich prezentujesz, jestem przekonany, że nie zdałbyś matury z przedmiotów wymaganych przy rekrutacji.
nie słyszałem, żeby Gruzja była potentatem naftowym, takie złoża jak oni to i my mamy, plus potężne złoża węgla, gazu łupkowego, trochę miedzi, ołowiu itp. dodatkowo znakomite tereny rolne i strategiczne położenie. Ale co tam, u nas nic nie ma, jak to wmawiają lemingom
O wielu rzeczach nie słyszałeś. Np o kategoriach zasobów - nie wszystkie są wydobywane bo nie zawsze się to opłaca - patrz łupki - wiedziano o nich jednak technologia nie pozwalała na ich eksploatacje. Kłania się ekonomia.
btw skąd ci się wzięły te lemingi? Z gry? jakie to urocze;)
A co do POLSKI - nie negowałem naszych zasobów, ani położenia. Czytanie ze zrozumieniem się kłania, logika również.
Żelazna kurtyna to jedno, interesy to drugie głąbie po ekonomii. Handel i interesu z ZSRR miały się dobrze, nawet patrząc na nasz kraj można to stwierdzić. Gierek brał pożyczki na zachodzie. Kupił koncesję na produkcje Fiata itd. Gaz i ropa leciały na zachód.
Zabawne, serio;) zwłaszcza tekst o koncesji :rotfl: zgooogluj sobie czym jest koncesja a czym LICENCJA poza tym handel zachód - ZSRR ? proszę cie...
Jak myślisz, że jesteśmy tacy bezpieczni to pomyśl sobie, że gdybyś mając 3 latka połaził po niektórych lasach to mógłbyś się natknąć na całe miasteczka żołnierzy radzieckich, którzy dopiero zbierali się do wyjazdu z Polski.
Eee a co to ma do rzeczy? Byli bo taka była umowa z ZSRR, rozpadło się to sobie wyszli na początku lat 90. Ostatnio ich nie widuje, za to amerykańskich i zachodnioeuropejskich tak.
tak czy siak już widzę jak Niemcy rzucają się na Ruskich w obronie Polaków
nie Niemcy, NATO - zapomniałeś, że Amerykanie mają dużo zabawek i lubią z nich korzystać.
Widzisz, ośla łączko, są ludzie, którzy nie muszą czekać na instrukcje z tv, w sprawie tego co sądzić o danej sprawie, religii, grupie etnicznej itd. Wiem, że trudno w to uwierzyć istocie, której iq klasyfikuje ją gdzieś między osłem a szympansem, ale to już nie moj problem
Jakie instrukcje z TV paranoiku? "w sprawie tego co sądzić o danej sprawie" zajebiste, z polotem i finezją władasz naszym językiem więc to raczej ty jesteś gdzieś miedzy osłem a szympansem (bliżej 1)
Moja siostra właśnie studiuje na najbardziej prestiżowej uczelni ekonomicznej w kraju, w dodatku ma najwyższą średnią na roku, mimo, że zawsze była uważana za mniej zdolną z nas dwojga. Ja poszedłem w zupełnie innym kierunku. Nie mam najwyższej średniej na roku, tutaj ludzie cieszą się jak dzieci z trój, podobno jest to najdroższy kierunek jeśli chodzi o kasę wyłożoną na jednego absolwenta, nabór i kształcenie jest pod nadzorem 2 ministerstw, po studiach i tak trzeba jeszcze następne kilka lat uczyć się żeby zdobyć pełnię uprawnień, na szczęście robota jest z urzędu zapewniona każdemu absolwentowi. Myślisz, że dostałbyś się tutaj...patrząc na poziom twoich wypowiedzi i ułomny sposób rozumowania jaki w nich prezentujesz, jestem przekonany, że nie zdałbyś matury z przedmiotów wymaganych przy rekrutacji.
A moja mama kończyła medycynę. I co, własnych sukcesów brak, że się autorytetem siostry podpierasz? Spytaj się jej czy bazując na swojej wiedzy uważa, że realny jest atak Rosji na Polskę.
Co do twojego kierunku i moich zdolności, nie sprawdzimy tego, ale pewnie byś się zdziwił, gdyż zdałem zajebiście maturę zarówno ze ścisłych jak i humanistycznych więc można uznać, że inne przedmioty nie byłby dla mnie problemem. Argumentacje ty masz ułomną i kompletnie nielogiczną.
BTW 24 lata i wciąż studiujesz? uuu drobna obsuwa geniuszu?
O wielu rzeczach nie słyszałeś. Np o kategoriach zasobów - nie wszystkie są wydobywane bo nie zawsze się to opłaca - patrz łupki - wiedziano o nich jednak technologia nie pozwalała na ich eksploatacje. Kłania się ekonomia.
btw skąd ci się wzięły te lemingi? Z gry? jakie to urocze;)
A co do POLSKI - nie negowałem naszych zasobów, ani położenia. Czytanie ze zrozumieniem się kłania, logika również.
więc przyznajesz, że atak na Polskę jest opłacalny, no nareszcie
Zabawne, serio;) zwłaszcza tekst o koncesji :rotfl: zgooogluj sobie czym jest koncesja a czym LICENCJA poza tym handel zachód - ZSRR ? proszę cie...
poza łapaniem za słówka nic nie potrafisz, o historii też gówno wiesz
nie Niemcy, NATO - zapomniałeś, że Amerykanie mają dużo zabawek i lubią z nich korzystać.
Historia pokazuje, że Amerykanie są silni jeśli trzeba wystrzelać kilku ciapatych albo żółtków z kałachami. Gdy są na kursie kolizyjnym z ruskimi to zaczynają pertraktować, wprowadzać "politykę odprężenia", "reset" w relacjach albo bambo mówi "przekaż Władymirowi, że jak wygram wybory będę mógł być bardziej elastyczny". Już widzę, jak USA rusza bronić Polski, tak jak Francja i Anglia w 39.
Jakie instrukcje z TV paranoiku? "w sprawie tego co sądzić o danej sprawie" zajebiste, z polotem i finezją władasz naszym językiem więc to raczej ty jesteś gdzieś miedzy osłem a szympansem (bliżej 1)
widzę, że trochę bardziej skomplikowane sformułowanie i wpadasz w panikę. I ty coś skończyłeś młotku? chyba zawodówkę
A moja mama kończyła medycynę.
a urodziła to co urodziła
I co, własnych sukcesów brak, że się autorytetem siostry podpierasz?
z mojej wypowiedzi wynika tylko, że gówno przy mnie znaczysz, skoro jestem zdolniejszy niż najlepsza studentka na najlepszej uczelni ekonomicznej w kraju. I nie muszę się chwalić moją mamą
Spytaj się jej czy bazując na swojej wiedzy uważa, że realny jest atak Rosji na Polskę.
A co to ma do rzeczy? Moja siostra jest na akademii wojskowej?
gdyż zdałem zajebiście maturę zarówno ze ścisłych jak i humanistycznych więc można uznać, że inne przedmioty nie byłby dla mnie problemem.
taa i skończyłeś na ekonomiii
BTW 24 lata i wciąż studiujesz? uuu drobna obsuwa geniuszu?
wiesz nie wszyscy "kończą" studia po 2 latach zwlaszcza jeśli mają one 12 semestrów
więc przyznajesz, że atak na Polskę jest opłacalny, no nareszcie
eee? nie, nie przyznałem. Norwegia ma większe zasoby ropy, czy z tego wynika, że atak na nią jest opłacalny? Może na pierwszy rzut oka i dla takiego nieuka jak ty. Niestety tu wchodzą w grę dodatkowe czynniki. Odsyłam do Sztuki wojny Sun Tzu i Sun Pina.
poza łapaniem za słówka nic nie potrafisz, o historii też gówno wiesz
Nie, wykazuję twoją niekompetencję. Jeśli nie znasz i nie rozumiesz pojęć to w jaki sposób możesz wypowiadać się na dany temat? By móc tworzyć zdania i osądy konieczna jest poprawna definicja zagadnień, tobie tego brak. Tym razem odsyłam do filozofii nauki, polecam Wprowadzenie do filozofii Kasprzyka.
Historia pokazuje, że Amerykanie są silni jeśli trzeba wystrzelać kilku ciapatych albo żółtków z kałachami. Gdy są na kursie kolizyjnym z ruskimi to zaczynają pertraktować, wprowadzać "politykę odprężenia", "reset" w relacjach albo bambo mówi "przekaż Władymirowi, że jak wygram wybory będę mógł być bardziej elastyczny". Już widzę, jak USA rusza bronić Polski, tak jak Francja i Anglia w 39.
A tu się zacnie uśmiałem. Bo jakoś z żółtkami i ciapatymi amerykańce sobie średnio poradzili, no chyba, że taki 'znawca' historii jak ty rzuci inne światło na konflikt Wietnamski. Czekam. USA na kursie kolizyjnym z Rosją? to chyba w trakcie kryzysu kubańskiego - Kenedy wtedy całkiem nieźle blefował, mówił coś o wojnie nuklearnej. To nie brzmi jak wycofywanie się. Poza tym, Obama zaraz po tym jak wprowadził politykę rozluźnienia zwiększył kontyngent żołnierzy w Afganie i zagroził Iranowi, że jak będą fikać dostaną, ukatrupił Bin Ladena rozbudowuje flotę. Bardzo pokojowy ten prezydent.
widzę, że trochę bardziej skomplikowane sformułowanie i wpadasz w panikę. I ty coś skończyłeś młotku? chyba zawodówkę
teraz żartujesz, prawda?
To zdanie :
"w sprawie tego co sądzić o danej sprawie"
nie jest skompilowane, to raczej efekt nieporadności językowej, ubogiego słownictwa lub nielotnego umysłu autora.
a urodziła to co urodziła
Zawsze mogło być gorzej, np takie coś jak ty [zdanie na twoim poziomie, więc powinieneś zrozumieć bez problemu]
z mojej wypowiedzi wynika tylko, że gówno przy mnie znaczysz, skoro jestem zdolniejszy niż najlepsza studentka na najlepszej uczelni ekonomicznej w kraju. I nie muszę się chwalić moją mamą
Z tej wypowiedzi?
Moja siostra właśnie studiuje na najbardziej prestiżowej uczelni ekonomicznej w kraju, w dodatku ma najwyższą średnią na roku, mimo, że zawsze była uważana za mniej zdolną z nas dwojga. Ja poszedłem w zupełnie innym kierunku. Nie mam najwyższej średniej na roku, tutaj ludzie cieszą się jak dzieci z trój, podobno jest to najdroższy kierunek jeśli chodzi o kasę wyłożoną na jednego absolwenta, nabór i kształcenie jest pod nadzorem 2 ministerstw, po studiach i tak trzeba jeszcze następne kilka lat uczyć się żeby zdobyć pełnię uprawnień, na szczęście robota jest z urzędu zapewniona każdemu absolwentowi. .
Z tej wypowiedzi wynika tyle, że jak masz tróje to się cieszysz. A i że to prestiżowy kierunek, tylko strasznie się z nim kryjesz. Btw z urzędu zapewnione miejsce pracy? Toż to przypomina socjalistyczny przydział do pracy!!! Czemu na to nie plujesz? Tekst o mojej matce był odpowiedzią na twoje idiotyczne wtrącenie o siostrze. Przestań się rzucać z tekstami czy to sobie poradziłbym na twoim kierunku czy nie, bo ja mogę powiedzieć to samo o tobie. Nie dostałbyś się, bo to studia multidyscyplinarne. Ale to w ogóle nie o to chodziło pało. Teraz się skup - będzie otwartym tekstem - nie masz wykształcenia/ praktyki/ wiedzy na dany temat bo zajmujesz się czymś innym, to się kurwa nie wymądrzaj.
A co to ma do rzeczy? Moja siostra jest na akademii wojskowej?
To, że jako ekonomistka może lepiej rozumieć powiązania geopolityczne, znacznie FDI, siłę i znaczenie organizacji międzynarodowych.
I zwyczajnie powie ci, że wojna się Rosji nie opłaca, a przynajmniej nie z Zachodem. Armia rosyjska dopiero podnosi się po ciosie jakim był rozpad ZSRR. Ich technika wojskowa jest znacznie gorsza niż europejska, nie mówiąc o amerykańskiej. Jeśli chodzi o dynamizm zmian większym zagrożeniem są Chiny.
taa i skończyłeś na ekonomiii
tak, bo tam chciałem iść. Co w tym dziwnego?
wiesz nie wszyscy "kończą" studia po 2 latach zwlaszcza jeśli mają one 12 semestrów
Głupcze, 2 lata trwają studia mgr, na które idzie się po licencjacie. 12 sem? tyle trwa medycyna, obyś nie kończył tego kierunku. Zwłaszcza, że 3 nie są tam standardem...
Polubiłem tę zabawę z idiotą, mam nadzieje, że ty za to doceniasz sposobność konwersowania z kimś znacznie inteligentniejszym.
pędź do mamy leczyć nogi, bo na głowę jest już za późno
eee? nie, nie przyznałem. Norwegia ma większe zasoby ropy, czy z tego wynika, że atak na nią jest opłacalny? Może na pierwszy rzut oka i dla takiego nieuka jak ty. Niestety tu wchodzą w grę dodatkowe czynniki. Odsyłam do Sztuki wojny Sun Tzu i Sun Pina.
co do tych chińskich książek to KGB i FSB zalecają je jako lekturę obowiązkowa dla swoich agentów, Polska jest sztandarowym przykładem tego jak demontuje się państwo
sadistic.pl/jak-napasc-na-panstwo-vt127528.htm
Nie, wykazuję twoją niekompetencję. Jeśli nie znasz i nie rozumiesz pojęć to w jaki sposób możesz wypowiadać się na dany temat? By móc tworzyć zdania i osądy konieczna jest poprawna definicja zagadnień, tobie tego brak. Tym razem odsyłam do filozofii nauki, polecam Wprowadzenie do filozofii Kasprzyka.
pisząc post o 2. w nocy przejęzyczyłem się czego teraz panicznie się trzymasz, bo innych argumentów ci brak
Z tej wypowiedzi wynika tyle, że jak masz tróje to się cieszysz. A i że to prestiżowy kierunek, tylko strasznie się z nim kryjesz. Btw z urzędu zapewnione miejsce pracy? Toż to przypomina socjalistyczny przydział do pracy!!! Czemu na to nie plujesz? Tekst o mojej matce był odpowiedzią na twoje idiotyczne wtrącenie o siostrze. Przestań się rzucać z tekstami czy to sobie poradziłbym na twoim kierunku czy nie, bo ja mogę powiedzieć to samo o tobie. Nie dostałbyś się, bo to studia multidyscyplinarne. Ale to w ogóle nie o to chodziło pało. Teraz się skup - będzie otwartym tekstem - nie masz wykształcenia/ praktyki/ wiedzy na dany temat bo zajmujesz się czymś innym, to się k***a nie wymądrzaj.
Ty za to masz pojęcie o wszystkim. W końcu rzekomo skończyłeś studia multidyscyplinarne. Ja za to nie chciałem pisać kolokwiów z różnych z dupy wziętych przedmiotów, na które trzeba nauczyć się 10 stron notatek i poszedłem na medycynę. Dlatego teraz zjadam takie intelektualne ameby jak ty, które drżą na widok podręcznika, który ma więcej niż 200 stron.
To, że jako ekonomistka może lepiej rozumieć powiązania geopolityczne, znacznie FDI, siłę i znaczenie organizacji międzynarodowych.
Hitler był niespełnionym malarzem i rozjebał pół Europy
tak, bo tam chciałem iść. Co w tym dziwnego?
śmieciarz tez powie że chciał być śmieciarzem
Głupcze, 2 lata trwają studia mgr, na które idzie się po licencjacie. 12 sem? tyle trwa medycyna, obyś nie kończył tego kierunku. Zwłaszcza, że 3 nie są tam standardem...
oj bystrzaczku, chyba nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi co potwierdza tylko jej przesłanie. Jesteś zapewne tępakiem, którego wyjebali po 2. roku, albo siedzisz tam na niestacjonarnych i męczysz każdy przedmiot po 2 razy za kasę rodziców.
Skończyłem z tobą, możesz sobie napisać ostatniego posta, pozwalam ci, ale nie jestem małym murzynem z somalii, z gównem się nie bawię
pędź do mamy leczyć nogi, bo na głowę jest już za późno
No brawo, widać, że 5 lat medycyny nie poszło na marne (btw podejrzewam, że w te 5 lat zrobiłeś max 2 lata medycyny)
co do tych chińskich książek to KGB i FSB zalecają je jako lekturę obowiązkowa dla swoich agentów, Polska jest sztandarowym przykładem tego jak demontuje się państwo
sadistic.pl/jak-napasc-na-panstwo-vt127528.htm
USA też.
pisząc post o 2. w nocy przejęzyczyłem się czego teraz panicznie się trzymasz, bo innych argumentów ci brak
pisząc o 2 w nocy nie pomylę wątroby ze śledzioną
Ty za to masz pojęcie o wszystkim. W końcu rzekomo skończyłeś studia multidyscyplinarne. Ja za to nie chciałem pisać kolokwiów z różnych z dupy wziętych przedmiotów, na które trzeba nauczyć się 10 stron notatek i poszedłem na medycynę. Dlatego teraz zjadam takie intelektualne ameby jak ty, które drżą na widok podręcznika, który ma więcej niż 200 stron.
Nie o wszystkim, ale o gospodarce na pewno, w przeciwieństwie do ciebie.
Co do przedmiotów -jeśli twoja siostra robi tylko takie to nic dziwnego, że ma wysoką średnią
I to pewnie przez nią masz błędną wiedzę o książkach. Polecam marketing Kotlera, ekonometrię, statystykę, mikro i makroekonomię, finanse publiczne, rachunkowość finansową. I tych pozycji nie wystarczy wkuć na blachę jak u was, trzeba je jeszcze rozumieć i wyciągać wnioski. Sami sobie wybieramy czego się uczymy, można iść najmniejszą linią oporu (patrz twoja siostra), albo można ciągnąć 2 kierunki - ciekaw jestem czy poradziłbyś sobie z metodami numerycznymi cwaniaczku? Wy wkuwacie, my myślimy.
Hitler był niespełnionym malarzem i rozjebał pół Europy
Gdybyś cokolwiek wiedział o gospodarce Niemiec w okresie międzywojennym, to wiedziałbyś, że potrzebna była tylko iskra...
śmieciarz tez powie że chciał być śmieciarzem
Wiesz to z doświadczenia czy pytałeś tatę?
oj bystrzaczku, chyba nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi co potwierdza tylko jej przesłanie. Jesteś zapewne tępakiem, którego wyjebali po 2. roku, albo siedzisz tam na niestacjonarnych i męczysz każdy przedmiot po 2 razy za kasę rodziców.
Śmieszna piczko pisałem, że kończyłem - to taka forma, którą inteligentni ludzie odbierają jako - już ukończył, ma mgr
Poza tym na dziennych byłem o warunkach słyszałem od znajomych, kasy nie ciągnąłem bo prowadzę własny interes + stypendium = idzie wyżyć. A że mam zostać asystentem...
Btw ty jeszcze NIC nie masz, kumasz? nadal masz średnie i nic więcej.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów