Nie można pożyczać gier, sprzedawać używanych bez dodatkowych opłat dla MS; kinect widzi i słyszy co robisz w domu przez cały czas; mogą zmienić wszystko jak chcą i kiedy chcą, bo posiadacz konsoli musi wyrazić na to zgodę; droższy Xbox Live od PS Plus, który w dodatku oferuje znacznie mniej rzeczy; mnóstwo debilnych aplikacji; jakieś płatne podłączenie TV pod xboxa, które będzie działać sprawnie pewnie tylko w USA; usunięcie przycisku START z pada (tutaj to zupełnie nie wiem o co chodzi); wymagane nonstop podłączenie do internetu, a w przypadku zniknięcia sygnału, na konsoli można grać bez niego tylko przez godzinę; propaganda związana z możliwościami grania w 'chmurze', która potwierdza, że z Xboxem One jest coś nie tak, skoro gry nie mogą sprawnie działać bez niej; tzw exlusiwy na kinecta; sam w sobie kinect jest gównem; 100 euro droższa od PS4 i gorsza specyfikacja. I pewnie jeszcze mnóstwo innych rzeczy które pominąłem.
tl;dr: Zamierzam kupić PS4, a na Xboxa nawet nie będę spoglądać.
Cytat:
Ja pierdole, nie zgadzasz się z polityką microsoftu to nie kupuj jeden z drugim xboxa. Ludzie sami se robią problemy.
Albo jesteś trollem albo niesamowicie tępy.