18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (10) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 34 minuty temu
📌 Konflikt izraelsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2025-01-04, 11:41
🔥 Hmm .. - teraz popularne
Półmaraton Komandosa
tds1974 • 2013-02-12, 13:03
22 km w mundurze z 10 kg na plecach. Prawdziwy bieg dla twardzieli.

Cytat:

Coroczny bieg wzorowany jest na testach wytrzymałościowych wojskowych jednostek specjalnych. Nie jest to zabawa dla internetowych napinaczy, ale dla ludzi, którzy naprawdę są wytrzymali - 200 biegaczy w kompletnych mundurach, wojskowych butach i z ciężkimi plecakami taktycznymi musi pokonać w określonym czasie trasę niemal 22 kilometrów

.

Na drugim zdjęciu jest kobieta. Prawdziwa twardzielka, poznałem ją osobiście. Półmaraton Komandosa (na który mówi się tutaj "Połówka") ukończyłem w tamtym roku. W tym nie dam rady (zdrowie nie pozwala), ale chętnie poobserwuję zmagania. Gdybyście mieli pytania, chętnie odpowiem.

Nie wszyscy to kończą, część się poddaje.

WIĘCEJ
Zgłoś
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
-................- 2013-02-12, 20:26 1
ja pierdole.. ja tylko potrafie dobiec do monopolowego na czas
Zgłoś
Roszp 2013-02-12, 20:26 36
Ja tam pamiętam tylko jeden półmaraton komandosa:

Wszystko się zgadza:
tds1974 napisał/a:

Prawdziwy bieg dla twardzieli.

tds1974 napisał/a:

Nie jest to zabawa dla internetowych napinaczy, ale dla ludzi, którzy naprawdę są wytrzymali

tds1974 napisał/a:

Nie wszyscy to kończą, część się poddaje.

Szkoda, że już nie sprzedają...
Zgłoś
Z................4 2013-02-12, 20:32 2
10kg? To dzieciaki z podstawówki więcej dźwigają w tornistrach.
Zgłoś
1................5 2013-02-12, 20:37 1
Chuj, kurwa pobiegnę ... kiedyś
Zgłoś
Doomik 2013-02-12, 20:45 1
wielkie propsy stary za bieg! Podziwiam naprawdę! Napinaczami się nie przejmuj, bo widać że nigdy nie przebiegli więcej niż parę kilometrów, z czego połowę w marszu. Prawda jest taka, że każdy kto napisał że 10kg to nie obciążenie, niech sobie wrzuci podczas biegania (chociaż większosć to już pewnie dawno wrosła w fotele przy kompach) 3 butelki wody i niech biega. Wkurwia mnie to, cebulaki durne, dla których bieg ma tylko charakter do monopolu i z powrotem.

Dobra, a teraz pytanie: Czy nie pękają Ci plecy po takim biegu ? Czy mocno postawiłeś na trening mięśni brzucha przed takim półmaratonem ? Pytam, gdyż sam zaczynając bieganie, miałem niesamowity problem z krzyżem, ale po wyćwiczeniu właśnie mięśni brzucha, problem zniknął. I tak na pograniczu, to zamierzam pobiec w półmaratonie warszawskim (oczywiście bez obciążeń ) pod koniec marca, będziesz ?
Zgłoś
Escalade 2013-02-12, 20:46 1
Z jednej strony oporządzenie + to 10kg razem więcej niż 20 kg nie dają, ale jednak mocno krępują ruchy no i zależy jaki teren...
Tylko, że nadal bieg może i trudny może ale nie jakoś niesamowicie. Tak czy siak i tak szacunek za formę konieczną do ukończenia

Naprawdę trudny (jeden z najtrudniejszych) jest Ironman, czyli ok. 3,86km pływania, 180km jazdy na rowerze i na koniec pełny maraton czyli 42km. Maksymalnie 17 godzin na ukończenie całości

W Polsce jeden z najtrudniejszych jest bieg Rzeźnika , czyli ok 70km w górach
Zgłoś
T................n 2013-02-12, 20:58 1
Nie napinam się ale jak byłm w straży granicznej w kotlinie kłodzkiej to z pełnym ekwipunkiem biegaliśmy po górach podobne dystanse, i było na początku w h.j ciężko ale człowiek dawał rade
Zgłoś
tds1974 2013-02-12, 21:02 3
Doomik napisał/a:

Dobra, a teraz pytanie: Czy nie pękają Ci plecy po takim biegu ? Czy mocno postawiłeś na trening mięśni brzucha przed takim półmaratonem ?

Nie miałem (większych) problemów z krzyżem, ale po wszystkim miałem odruchy wymiotne. Zresztą nie tylko ja No i nogi. Zawsze myślałem, że mam mocne, ale po takim biegu okazało się że nie do końca
U mnie to trochę tak wyglądało: kiedyś ćwiczyłem akrobatykę sportową, potem pojawiły się dzieci/żona i się trochę zaniedbałem (czytaj: piwo). Jakiś czas temu zebrałem się w sobie i zacząłem znów ćwiczyć całe ciało. Ten bieg miał być małym sprawdzianem i muszę powiedzieć, że dałem radę, pomimo wieku.
Piszesz, że masz problemy z krzyżem. Są ćwiczenia na mięśnie okołokrzyżowe, ale o szczegóły mnie nie pytaj, bo ja nie specjalista.

Doomik napisał/a:

zamierzam pobiec w półmaratonie warszawskim (oczywiście bez obciążeń ) pod koniec marca, będziesz ?

Będę na stówę, chyba że pojawią się jakieś okoliczności, sytuacja, halucynacja, hemoglobina lub dwutlenek węgla, wiadomo.
Zgłoś
EvilPablo 2013-02-12, 21:09
sam biegłem maraton i w mundurze tez biegam,nie tylko forma ale i własne uparcie pomoze to przebiec
Zgłoś
tds1974 2013-02-12, 21:13 2
-57- napisał/a:

ja pierdole.. ja tylko potrafie dobiec do monopolowego na czas

Tzn masz klaustrofobię. Boisz się, że zastaniesz pomieszczenie zamknięte
Zgłoś
j................� 2013-02-12, 21:17
Ach same mocarze co żonie/matce reklamówki z zakupami z samochodu nie są w stanie przynieść bo ktoś im komputer zajmie dystans do sklepu to max co robicie
Dla mnie przebiegnięcie jednym tempem 13 km/h 4 km to wystarczająco i to jak się za mocno kilka h wcześniej nie najem ja to wolę podnosić ciężary niż biegać ale i tak podziwiam ludzi z pasją.
52 angol z mojej roboty robi 10 mil co 2 dni w 1h31m to jego nowy rekord a piździ niemiłosiernie a ten zapierdala
Zgłoś
jedrzej152 2013-02-12, 21:22 1
Haha już widzę te wasze 22km przebiegnięte z 10kg na plecach, bez jakiegokolwiek treningu.
Większość by nie przebiegła stale 5km na go bez zatrzymania się a co dopiero 22km z obciążeniem i w mundurze.
Większość wypowiadających się to pewnie 15-16 latkowie którzy o wojsku słyszeli z opowiadań.
Zgłoś
MojaAdrenalina 2013-02-12, 21:29 1
Cytat:

4 godziny?, to chyba tyłem. Pieszo bez pośpiechu idę 4,5-5km/h, znam kolegów co tempo 7 km są w stanie utrzymać bez problemu przez kilka godzin. Sam do dwóch godzin potrafię iść 6km/h, więcej nie sprawdzałem.

10 kg obciążenie to gówno, a nie ciężar na plecach. Karabin waży 5 i więcej kilo, obciążenie poniżej 25kg to żadne obciążenie.

ooo widzę, że następny ekspert dla którego taki bieg nie stanowi żadnego problemu
Zgłoś
szympas1 2013-02-12, 21:35
Piwo dla naszych dzielnych twardzieli i twardzielek

A co do napinaczy to
Zgłoś
NecroVision 2013-02-12, 22:02
Nie mam pojęcia jak z obciążeniem (chętnie kiedyś sprawdzę), ale półmaraton bez większego (bez większego) wysiłku pokonuję w niecałe 2h... Jest to tempo ok. 5:30/km. To jaki problem pokonać taką trasę w te 11min/km? Absolutnie nie mam się za komandosa, ale takiemu wyzwaniu bym sprostał. Zobaczcie to jest 11min na 1 kilometr... Prędkość potrzebna do dokonania tego to niecałe 6km/h...

Wielki szacun oczywiście dla wszystkich, którzy się tego podejmują i dają rade, ale podtrzymuje, że żeby tego dokonać absolutnie nie trzeba być komandosem.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem