18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:34
📌 Konflikt izraelsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 17:47
🔥 Przesłanie do kozojebców - teraz popularne
Polska między Kazachstanem i Kenią
z................5 • 2013-08-11, 17:58
Cytat:

Najnowszy raport Światowego Forum Ekonomicznego nie pozostawia złudzeń co do jakości polskiej infrastruktury, pisze "Gazeta Polska Codziennie". Znaleźliśmy się na 79. miejscu - między Kazachstanem i Kenią.

Globalny Raport Konkurencyjności przygotowywany jest przez Światowe Forum Ekonomiczne od 1979 r. Wśród głównych czynników, na podstawie których oceniana jest konkurencyjność poszczególnych państw, jest dostęp do infrastruktury: drogowej, kolejowej i lotnisk.

Polska pod tym względem wypada bardzo blado. W ogólnym rozrachunku polska infrastruktura zajmuje 79. miejsce wśród 144 sklasyfikowanych w tym rankingu krajów świata. Wyprzedzają nas m.in. Kazachstan, Namibia i Rwanda, a także większość krajów europejskich.

Najgorzej wypada polska sieć drogowa. Mimo kolejnych otwieranych kawałków autostrad nasze drogi znalazły się na 124. miejscu - za Bangladeszem, Etiopią, Zimbabwe i Wietnamem. Jeśli natomiast chodzi o lotniska, to zajmujemy 105. miejsce np. za Mali, Kambodżą i Tadżykistanem.

Najwyższe miejsce, z trzech gałęzi transportu, zajmuje polska kolej - 77. pozycję, tylko pięć miejsc dalej niż Bangladesz.

Źródło: KLIK

Okej, wszyscy wiedzą, że jest źle. Nikt nie spodziewa się, że polskie koleje dogonią TGW.
Ale, żeby pod względem infrastruktury lotniczej przeganiała nas KAMBODŻA?!

Zgłoś
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
McMenel 2013-08-11, 18:00
Tak to jest w kraju rządzonym przez debili. I nie mówię ty tylko o PO. PSL SLD PiS też mają wielki udział w tym gównie pod nazwą Polskie rządy debili.
Zgłoś
G................4 2013-08-11, 18:26
chyba TGV
Zgłoś
M................i 2013-08-11, 19:12
ktoś pociągnie za spust, i to będe ja
Zgłoś
Iperyt669 2013-08-11, 19:24
Kenijczycy się z nas śmieją ze swoich drzew
Zgłoś
k................z 2013-08-11, 19:28
Może my tylko mieliśmy tak dobre wyobrażenie o sobie, że potrafimy więcej? A co, jeśli naprawdę jesteśmy tak beznadziejni? Ktoś przecież wybiera tych idiotów, etc. Najwidoczniej ostatnio gdy było dobrze, to czasy Jagiellonów (import z Litwy) i może albo się z tym pogódźmy, albo... zmieńmy. Jeśli nie da się zmienić, to trzeba się pogodzić.
Zgłoś
osa79 2013-08-11, 20:03
Gazeta Polska - propaganda Jareczka ^^
Zgłoś
hello_world 2013-08-11, 20:38 1
Sprostuję to jednym obrazkiem:

Zgłoś
kickyourheadoff 2013-08-11, 21:38
Jeśli się nie mylę Kazachstan jest w pierwszej 10 największych państw świata przy 15 lub 16 mln mieszkańców, a dzięki przemysłowi wydobywczemu i rzadkim minerałom chyba w 2011 miał najwyższy wzrost gospodarczy na świecie.
Za to Namibia to żaden cud gospodarczy tylko posiada infrastrukturę po czasach kiedy zarządzało tym krajem RPA
Zgłoś
McMenel 2013-08-12, 8:43
hello_world napisał/a:

Sprostuję to jednym obrazkiem:

Obrazek

Jaki kurwa socjalizm ?? Polska z Socjalizmem ma tyle wspólnego co z cudem gospodarczym. Problemem nie jest system problemem są zarządzający nim. A wiadomo w Polsce polityk=złodziej.
Zgłoś
hello_world 2013-08-12, 10:52
@McMenel, ale ci zarządzający za zgodą i przyzwoleniem wybierających tworzą system. Gdy zmienisz nastawienie tych zarządzających to oni zmienią system na lepszy/gorszy model.
Zgłoś
q................5 2013-08-19, 11:33
osa79 napisał/a:

Gazeta Polska - propaganda Jareczka ^^

idź lewacka szmato obejrzy jakieś gey paradę albo podetrzyj sobie dupę wybiórczą
Zgłoś
T................h 2013-08-19, 20:46 1
@up

Niestety jareczek to też socjalista. Posłuchaj sobie jego wypowiedzi ostatnich to sie dowiesz jak bardzo chce zwiekszyc dopłaty i np. przeprowadzić ponowną centralizacje służby zdrowia likwidujac NFZ i wprowadzając znowu kasę chorych.

Poprostu socjalistom kończą sie juz pomysły to wracają do tych z końca lat 90.

Zasadniczo chciałem też podnieść jedna kwestie. Dlaczego zabiera mi sie 12 tysiecy złotych kurwa polskich rocznie w ramach składek ubezpieczeniowych, zdrowotnych itp. chociaż z nich nie korzystam. Ktoś powie ze to tak jakbym nagle musiał skorzystać, ale wtedy i tak musze wybulić z własnej kieszeni np. idąc do dentysty z NFZ. W takim wypadku lepiej już iśc do prywatnego, bo i tak płace, ale chociaż standard jest lepszy.

Coś kurwa za dużo kosztują mnie ci studenci europeistyki i dysdebilni gimnazjaliści.

Cały mój ból dupy to właściwie to że zabiera mi sie wiekszośc tego zo zarobie i funduje wątpliwą działalność tego kulawego państwa. Dlaczego Najjaśniejsza Rzeczpospolita nie moze funkcjonowac tak jak przystało na państwo które istnieje z przerwami od ponad tysiąca lat. Ja jestem gotowy bulić na Rzplitą podatki, ale kurwa nie dam sie okradać... Tym bardziej ze pieniądze moje i pewnej części użyszkodników którzy pracują są spektakularnie przepierdalane.

Chuj z tym. Ważne żeby Grecja przetrwała...
Zgłoś
C................y 2013-08-19, 23:31
McMenel napisał/a:

Jaki kurwa socjalizm ??

Jeśli rząd rości sobie prawo do: wchodzenia w umowy między pracownikami a pracodawcami, regulowania co można a co nie można produkować, zmuszanie mnie do płacenia podatków które idą na innych ludzi, zmuszanie mnie do płacenia podatku z samego powodu że coś zarobiłem, zatwierdzania programów edukacyjnych wszystkich szkół i prace innych to taki ustrój nazywamy socjalizmem.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem