📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:34
📌
Konflikt izraelsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 17:47
🔥
Przesłanie do kozojebców
- teraz popularne
Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
może pomógłby ziemniak?
po prostu napisali pewnie fonetycznie jakiejś starszej babce, która od lat tam pracuje, no i wyszlo jak wyszlo
Nie wiem co w tym śmiesznego. Fakt mogli zatrudnić kogoś młodego, kto zna język, ale co wtedy zrobić ze starymi pracownikami. Moja mama wiele lat przepracowała w kasie na pkp a jedyny obcy jaki znała perfekt to ruski, bo takiego Ją w szkole nauczyli. Angielski też pewnie by tak czytała, ale na szczęście mieszkam na zadupiu, tu nie trzeba. Poza tym pkp jest znane z tego, że oszczędzają na absolutnie wszystkim (włącznie ze szkoleniami pracowniczymi, a co za tym idzie nauką języków), więc co się dziwić, że kobieta czyta jak czyta.
Vaa napisał/a:
po prostu napisali pewnie fonetycznie jakiejś starszej babce, która od lat tam pracuje, no i wyszlo jak wyszlo
to tez mam cos fonetycznego dla niej
if ju łona bi maj frend tejk maj kuk in tu jor hend
Ja pierdole, z tego co zrozumiałem (a ciężko jest cokolwiek zrozumieć) pociąg kursuje na linii Chałupki - Wodzisław Śląski. Ja jestem z Wodzisławia Śląskiego. Jaki wstyd. Kurwa jaka hańba.....
Tomikchomik1, No właśnie nie ma w tym absolutnie nic śmiesznego. To nawet nie powód do wstydu. To jest po prostu smutne, że w Polsce, gdzie od ponad 25 lat już nie ma komunizmu, gdzie jest powszechny dostęp do nauki języków obcych coś takiego może mieć miejsce. Ktoś, kto nie ma pojęcia o obcym dla siebie języku nie powinien nim operować. Brzmi to groteskowo, dla osoby nieobeznanej w języku może być to niezrozumiałe, szczególnie dla osoby dla której angielski nie jest językiem rodzimym. Wstyd, hańba i kompromitacja to niewystarczające dla tego czegoś. To prawda, że niektórzy mogą nie znać angielskiego, jednak można chyba szkolić się we własnym zakresie.
No i chuj w odbyty kierownictwu PKP tak przy okazji.
No i chuj w odbyty kierownictwu PKP tak przy okazji.
łeb_prosiaka napisał/a:
"Weź w dłoń mojego kucharza"? Bez sensu...
mogli microsoft sam odpalić
łeb_prosiaka napisał/a:
Przyganiał kocioł garnkowi chyba, że fachtycznie chcesz żeby wzięła Twojego kucharza
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów