witam ostatnio pojawiły się zdjęcia konwojów wozów opancerzonych na terenie kraju a bardziej przy wschodniej granicy,dzisiaj mój znajomy jadąc przez węgorzewo zobaczył taki oto widok zmierzały one w stronę północno-wschodniej granicy są to Armatohaubice wz. 1977 Dana jeśli ktoś uważa że to fotoszop albo że inny kraj bo tablice dziwne(tak jak ja) proszę bardzo tutaj jest stronka tablice i tutaj trochę info zapodane przez wikipedie zdjęcie zrobione około godziny 16,z tego co można się domyślić to odpowiedz władz polskich na "manewry" w obwodzie kaliningradzkim link , mam nadzieje że to tylko pokaz siły Putina bo może być nie ciekawie
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 21:17
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-25, 23:00
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
🇬🇧 English version
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Support this website with a small donation
🇵🇱 Polska wersja
Hello guest,We hope you enjoy our movies. Please consider a small donation to help us to cover the costs of our servers because currently we don't have enough ads to do it.
Currently we accept donations with Polish Zloty (PLN, zł). 1 PLN = 0.23 EUR (this may vary)
Available payment methods: Credit card, debit card, Google Pay
Thank you for your support!
Donate already done / not interested
W Węgorzewie z tego co wiem, jest jednostka. Mogę się mylić, ale to jest chyba jednostka artylerii.
Taa, i teraz każdy kto zobaczy konwój będzie wrzucał foty do neta, a ciemna masa będzie myśleć że jadą na granice...
Zamiast pierdolić głupoty włączcie wiadomości np. TVN24. Tak jak napisał ktoś wyżej to są rutynowe ćwiczenia.
Zwykłe poligony, mieszkam na mazurach od zawsze, co jakiś czas są strzelania. Wielka szansa na wirtualne piwo dla wielu, z tego co widzę.
teraz to wszystkie normalnie odbywające się ćwiczenia brane są jak przygotowania do wojny. To są normalne działania o których się po prostu nie mówi nacodzień tylko że media podręcają atmosferę. Fakt faktem gdyby ruchy tych wojsk były odpowiedzią na działania Rosjan to akurat dobrze o tym świadczy, zdajemy sobie sprawe z zagrożenia i chuchamy na zimne.
mieszkam koło Węgorzewa a te czołgi jadą właśnie w stronę jednostki
W Węgorzewie jest jednostka wojskowa i mają na wyposażeniu ten oto sprzęt m77 dana...
Nie panikujcie. Muszą gdzieś ćwiczyć i muszą się przemieszczać z jednostki na strzelnice.... wojskowy sprzęt nie stoi cały czas w garażu... Nic się nie dzieje, możecie spokojnie iść dalej walić na harda;)
Nie panikujcie. Muszą gdzieś ćwiczyć i muszą się przemieszczać z jednostki na strzelnice.... wojskowy sprzęt nie stoi cały czas w garażu... Nic się nie dzieje, możecie spokojnie iść dalej walić na harda;)
@konbie
Jestem z Węgorzewa i już Ci tłumaczę , one wracają z poligonu i jadą do jednostki, pozdrawiam.
Jestem z Węgorzewa i już Ci tłumaczę , one wracają z poligonu i jadą do jednostki, pozdrawiam.
Dzisiaj koleżanka mało się nie zapluła opowiadając jak oglądała zdjęcia z neta o kolumnie czołgów w Chełmie ( miasto woj lubelskim ) W chełmie znajduje się jednostka wojskowa obok której mieszkałem przez 11 lat, więc taka kolumna to dla mnie żadna wielka nowość.
Kto mieszka ten wie o czym pierdole, ludzie zaczynają zwracać uwagę na takie rzeczy dopiero gdy media nakręcają spiralę strachu.
Jestem ekspertem - nic nie będzie.
Dziękuje za uwagę dobranoc
Kto mieszka ten wie o czym pierdole, ludzie zaczynają zwracać uwagę na takie rzeczy dopiero gdy media nakręcają spiralę strachu.
Jestem ekspertem - nic nie będzie.
Dziękuje za uwagę dobranoc
Obok Węgorzewa w lesie niedaleko jezior znajduje się poligon artyleryjski... w tamtych okolicach codziennie spotkasz żołnierzy, wozy opancerzone. Niedaleko Orzysza natomiast drogę przeciął mi kiedyś czołg. Uprzedzając autora panikarza - jeśli w nocy usłyszysz strzały, to nie pisz tematu o wybuchu 3WŚ. Przez pół wakacji strzelają na poligonie i się niesie.
Ludzie jakbyście mieli znajomych w wojsku to byście może wiedzieli że jest akurat czas poligonów.. Zamiast sprawdzić zapytać kogoś to wrzucasz jakąś wymyśloną teorię, i mieszasz ludziom w głowie.
co to za pierdolenie, jak się nic na ukrainie nie działo to też zapewne można było spotkać takie pojazdy w okolicach baz wojskowych - a wy kurwa teraz nagle dostrzegliście, że posiadamy armię.
Jestem tak stary że dla młodzieży, zwyczajne dla mnie, czarne tablice są "dziwnymi"
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów