Naprawdę? Powiedz gdzie mieszkasz, a dojadę Cię mandatami, to nauczysz się jeździć. Wiesz że masz zakaz zatrzymywania się przed przejściem dla pieszych (i za) w odległości mniejszej nie 10m. Zakaz. Nie wolno Ci się zatrzymywać, jeśli przejście jest puste, pieszy nie wchodzi na przejście lub pieszy przechodzi po innym przejściu ( przejście z wyspą centralną).
Nie zesraj się
Dla debili powyżej, mam nadzieję że szybko nastąpi wasza, samo utylizacja, a filmiki trafią na harda.
Nie ma co wam tłumaczyć przepisów bo "waszym zdaniem" itd. Tu macie eksperta, link był pod filmikiem
Czyli widać zombiak schowany za słupem, z telefonem przy uchu, przed nosem (nie widać bo zamazali), nagle ruszający na przejście.
Karma za stanie bez celu przy przejściu dla pieszych Gdyby szła normalnie, to by ją kierowca zauważył, a nie zignorował jak idiotkę stojąca przy przejściu.
Kierowca może mieć problemy, ale nagranie może go uratować i dostanie współwinę, lub niski mandat.
Ale przy przejściu jest szeroki u podstawy słup, który w pewnym momencie zasłonił dziewczyny. A jedna z nich w pewnym momencie ruszyła i nagle wynurzyła się zza słupa i było za późno.
Bardziej wina pieszej
W mojej ocenie było to klasyczne wtargnięcie na jezdnie. Wszelkie sankcje wobec kierowcy będą obalone w sądzie i jeszcze otrzyma zwrot kosztów...
Ale przy przejściu jest szeroki u podstawy słup, który w pewnym momencie zasłonił dziewczyny. A jedna z nich w pewnym momencie ruszyła i nagle wynurzyła się zza słupa i było za późno.
Bardziej wina pieszej
co ty pierdolisz gościu, wysrałeś pracę doktorską na ten temat ale gówno to kogo obchodzi bo wina kierowcy albo kierownicy. Dojazd do przejścia dla pieszych= zachowaj szczególną uwagę. Uczył mnie tego na jazdach gość 25 lat temu i nikomu krzywdy nie zrobiłem. Kierowca zjebał sprawę i pewnie się nie tłumaczy nawet tak jak ty to próbujesz usprawiedliwiać.
idę na pewniaka BO MA OBOWIĄZEK się zatrzymać
Przed przejściem dla pieszych? Heee każde auto zatrzymujące się przed pasami dla osób które idą na pałę z telefonem w ręku albo i bez i nawet nie spojrza6czy coś jedzie...szkoda że to nie tir. Uuu
a obowiązek ma zwolnić i zachować szczególną ostrożność.
W tym wypadku nie zwolnił i zachował szczególną ostrożność.
Dziewczynko masz ty w ogole prawo jazdy? Weszła na pasy nie patrząc na pewniaka. Nie wierz w to co w telewizji pierdolą. Wpakowała sie pod
Jadące auto i chuj z nią.
I co z tego że weszła na pasy? znasz przepisy? masz prawo jazdy?
W mojej ocenie było to klasyczne wtargnięcie na jezdnie. Wszelkie sankcje wobec kierowcy będą obalone w sądzie i jeszcze otrzyma zwrot kosztów...
popatrz którą stroną samochodu dostała to będziesz miał odpowiedź czy to było wtargnięcie.
Wina obustronna jak dla mnie. Kierowca piździka ma zasrany obowiązek zwolnić dojeżdżając do przejścia i zachować szczególną ostrożność. Piesza zaś ma bezwzględny zakaz wchodzenia na przejście bezpośrednio przed nadjeżdżający pojazd ($14.1.a KRD) , no i zachowanie szczególnej ostrożności obowiązuje każdego uczestnika ruchu.
żaden kierowca nie moze przewidzieć tak głupiego zachowania pieszego.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów