Dobrze piszesz, w końcu ktoś rozsądny na tym sadolu. Ja jadąc autem, profilaktycznie zatrzymuję się przed każdym przejściem, ostrożności nigdy za wiele.
Spierdalaj stąd
No niestety turbinka, ale nie można się z tobą zgodzić w tym przypadku. Nowy kodeks drogowy w Polsce mówi jasno. Pieszy ma pierwszeństwo przejścia na pasach dla pieszych, zarówno gdy stoi przed pasami i czeka na przejście, czy zmierza krokiem i sygnalizuje zamiar wejścia na pasy, a kierowca musi zachować szczególną ostrożność przed przejściem dla pieszych i umożliwić ewentualne przejście pieszemu po pasach.
W dużej mierze głupia pinda może obwiniać siebie za taki finał, bo się wjebała na pasy jak napalony klient burdelu w kurwę bez kondona nie patrząc na konsekwencje, ale z punktu prawnego jest ewidentna wina cymbaliska ze smarka, który powinien zachować szczególną ostrożność przed przejściem i umożliwić przejście dla pieszej, a ten nawet nie próbował zatrzymać się przed przejściem.
Co najmniej 1,5K mandatu, zatrzymanie prawka i jeśli panna założy sprawę w sądzie, to na 100% dostanie kase za pokrycie kosztów leczenia i rehabilitacji i ew. zadośćuczynienie finansowe za trwały uszczerbek na zdrowiu, a przypierdolił w nią konkretnie, więc na potłuczeniach się raczej nie skończyło...
I to daje jej prawo na wtargnięcie na pasy bez upewnienia się ze nic nie jedzie? Nawet gdyby kierowca przepisowo jechał to mógł by nie zdarzyć zahamować g cos takiego odjebał
kiedy laska jest idealnie widoczna na przejściu, typ przejeżdża jeszcze jakieś 5-6 metrów bez żadnej reakcji
Jakby się zagapił albo coś go rozproszyło, gdzie w ostatniej chwili próbuje manewrem łosia ją ominąć
Kto jeździ smartami ..... Dziadki co nie ogarniają rzeczywistości i ci którym odebrano prawo jazdy za podwójny gaz ....
Niestety takie pokolenie. Mi od dziecka tłumaczyli, że patrzymy lewo prawo i znowu lewo . Ale PiS wprowadził dla swojego plebsu pierwszeństwo i idę jak kura na ścięcie.
Dalej tak jest. W kodeksie jest napisane że należy zachować ostrożność i zobaczyć czy nic nie jedzie.
Patrzysz w lewo, w prawo, w przód, w tył, w górę, w dół. A i tak motór w ciebie wjedzie...Mnie w przedszkolu uczono: aby przejść przez jezdnię, to należy spojrzeć w lewo, później w prawo i następnie jeszcze raz w lewo. I do tego należy wrócić.
Jako czołowy agent GRU Towarzyszu Dupov nie dodaliście że to same lewaki! Partia homo-komunistyczna cieszy się z twojej aktywności tutaj ale jednocześnie nie jest zadowolona z powodu braku postępów, które miałeś poczynić na Podlasiu! Główny sekretarz żąda abyś opuścił tą stronę, bo sukces tu już odtrąbiłeś na 300% normy.