nawet o rybciach pomyśleli (chociaż po mojemu na wlocie z rzeki wystarczyła by kratka i można by zwiększyć obroty turbiny )
nawet o rybciach pomyśleli (chociaż po mojemu na wlocie z rzeki wystarczyła by kratka i można by zwiększyć obroty turbiny )
Really?
W Polsce się nie możesz do sieci energetycznej podłączyć. W cywilizowanych krajach jak masz nadwyżkę prądu to odsprzedajesz ją elektrowni (licznik się cofa). W PL niestety nie, ale sam dla siebie możesz napierdzielać jak elektrownia atomowa
W Polsce nie można mieć własnego źródła prądu. To nielegalne bo państwo nie zarabia.
moj znajomy na dachu ma ogniwa i latem sprzedaje prad DO elektrowni, nie wiem o czym mowisz nawet na tym zarabia
Really?
Obrazek
W Polsce się nie możesz do sieci energetycznej podłączyć. W cywilizowanych krajach jak masz nadwyżkę prądu to odsprzedajesz ją elektrowni (licznik się cofa). W PL niestety nie, ale sam dla siebie możesz napierdzielać jak elektrownia atomowa
sprzedawac porad do elektrowni tez mozna
W Polsce nie można produkować i sprzedawać prądu bo trzeba mieć koncesję.
Na domowe potrzeby można.
Lepiej wam?
@Kamil10923
dawno się tym nie interesowałem, kilka lat temu chciałem fotoogniwa montować, ale się okazało, że na tamten czas przepisy były inne, jeśli je zmienili to tak powinna właśnie wyglądać dobra zmiana, a nie rozpieprzanie trójpodziału władzy...
fajne, tylko nikt nie zginał, nawet ta sztuczna ryba
łap selfie z trupem na pocieszenie
Problem w tym że ten prad TRZEBA sprzedać by potem go kupic. Trzeba mieć stos pozwolen i zrobić w chuj drogie przyłacze. Nie mozesz sobie kupić wiatraka i sprzedawać sąsiadom, musisz to robic przez energetyke.
Oczywiscie mozesz sobie postawić pare paneli i mały wiatraczek na potrzeby własne
Lepiej być niezadowolonym człowiekiem niż zadowoloną świniaą; lepiej być niezadowolonym Sokratesem, niż zadowolonym głupcem. A jeżeli głupiec i świnia są innego zdania, to dlatego, że umieją patrzeć na sprawę ze swojego punktu widzenia.
W Polsce się nie możesz do sieci energetycznej podłączyć. W cywilizowanych krajach jak masz nadwyżkę prądu to odsprzedajesz ją elektrowni \
Hibernatus? (słowo)
uzyskanie prądu dla kilkudziesięciu domów, tudzież samochodów, tudzież ogrzania chaty.
Nie masz pojęcia jak mało kW z tego wychodzi przy takiej rzeczce.
"unskilled worker"
Chile.
Żeście kurwa nie widzieli dziadostwa i dwóch lewych rąk u wykwalifikowanej inżynieriady ze stref równikowych.
Pewnie jakiś idiota się znajdzie i będzie próbował
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów