Och, jakąż zagadką jest człowiek! (...) I właśnie dlatego pewien myślący jegomość powiedział, że lepiej go jebać niż usiłować zrozumieć.Pierdolisz o gimbusach a wydaje mi się że gimbusem to właśnie ty tutaj jesteś, czy uważasz że to wporządku żeby taka osoba tuszowała coś co dla ludzi pokrzywdzonych i ich rodzin było tragedią?
Ja nie odbieram mu zasług ale chyba chodzi w tym wszystkim o służbe Bogu, a jakiż może być cieższy grzech niż obrona tych co to krzywdzą w niewyobrażalny sposób młodych ludzi?
Powiem tak jeśli piekło istnieje to smaży się tam z tymi których ochraniał.
A zanim się zaczniesz srać powiem tak: ja też kiedyś jak baran ślepo wierzyłem w kult jego osoby, ale kiedy pojawiły się podejrzenia zaczełem czytać na ten temat w wolnych chwilach, a wiesz po co? Żeby nie być kurwa hipokrytą bo jak można mmówić że ma się rację nie znając wszystkich stron konfliktu. Z tego samego powodu przeczytałem księgi wszystkich religi Abrahama żeby zobaczyć na własne oczy którzy z nas są najbliżej prawdy...
Czytaj kurwa to nic nie kosztuje!!!!
P.S. Do ludzi z tymczasowym obrzękiem dupy: Papież nie żyje, a nieba niema, co oznacza, że nie widzi jak go bronicie, więc nie ma się co wysilać i podlizywać Jemu oraz Jezusowi.
A co do hejtów na Papieża to jest ich coraz więcej przez takich jak wy, biorących wszystko na poważnie, kurwa, to jest Internet. Z Benedykta robicie imperatora z Gwiezdnych Wojen, ale jak Janowi ktoś pociśnie to zaraz byście zajebali. Każdemu Papieżowi należy się taki sam szacunek jebani hipokryci.
Abes tylko wstawił obrazek przedstawiający prawdziwe fakty!
Wy sie na niego rzuciliście i obrażacie go za to że chciał was może czegoś nauczyć, żebyście nie żyli w tęczowym świecie kreowanym przez media w którym papież był człowiekiem idealnym. Nie, papież popełniał blędy
Abes je tylko przedstawił...
Boże co za lewackie ścierwo . A te argumenty to nie dość, że na siłę napisane, to jeszcze z palca wyssane. A dlaczego nie napiszesz dokonań tego człowieka. JP II powinien być szanowanym nawet nie jako osoba religijna, ale jak zwykły Polak który wiele dla tej naszej Polski dokonał. On wpajał młodzieży pewne wartości nie religijne, ale MORALNE których ty nie zrozumiesz. Co c tą Polską sie dzieje, że ludzie jeszcze przyklaskują tej hołocie która stoi na czele wszelkiej maści zwyrodnialców i degeneratów?
Ale właśnie o to chodzi..Znasz tylko jedną stronę papieża, tą dobrą
Abes miał widocznie na celu ujawnienie też tej złej strony
Jak już pisałem (albo i nie) nie oceniam go bo nie ja od tego jestem.
Nie mam 100% pewności że bronił pedofili czy tuszował sprawy.
Również nie oceniam go pod kątem posługi kapłańskiej gdyż zwyczajnie nie mam pojęcia co on tam mówił i co robił.
Za to wiem że przyczynił się do upadku komunizmu i pokazał światu że coś takiego jak Polska istnieje.
A tak już poza tym czy nie ma większych problemów w naszym kraju niż jakiś kościół?
Również nie oceniam go pod kątem posługi kapłańskiej gdyż zwyczajnie nie mam pojęcia co on tam mówił i co robił.
Za to wiem że przyczynił się do upadku komunizmu i pokazał światu że coś takiego jak Polska istnieje.
A tak już poza tym czy nie ma większych problemów w naszym kraju niż jakiś kościół?
Znaczy się w imię współpracy z CIA i KGB należy wybaczyć lolkowi wszelkie jego grzechy. Oh jakie to wspaniałe. Prawda jest taka iż doskonale wiedział o tym co niektórzy kapłani wyprawiali i nic z tym nie robił. Przykład ?? Marcial Maciel Degollado którego Wojtyła nazywał swym przyjacielem.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów